یکشنبه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۴
گروه : نفت
پ
  • 01 اسفند 1401 - 22:29

ابرتانکرهای نفتی چین؛ یاری‏‏‏‏‏‌رسان نفت روسی

ابرتانکرهای نفتی چین؛ یاری‏‏‏‏‏‌رسان نفت روسی
ابرتانکرهای نفتی چین؛ یاری‏‏‏‏‏‌رسان نفت روسی
پیمان قناعتی‌فرد : متعاقب تحریم‌های همه‌‌‌‌‌‌جانبه اتحادیه اروپا و هم‌‌‌‌‌‌پیمانانش بر نفت روسیه، حمل دریایی و محدودیت‌های بیمه‌‌‌‌‌‌ای مرتبط با آن، مسکو با بهره‌‌‌‌‌‌گیری از سوپرتانکرهای چینی و در بحبوحه کمبود جهانی کشتی فعال در خطوط بین‌المللی، نفت صادراتی خود را همچنان به مقاصد آسیایی ارسال می‌کند. به‌رغم تحریم‌های سختگیرانه غرب، چین با درنظر گرفتن منافع داخلی، به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان به خرید نفت روسیه ادامه می‌دهد. به گزارش «ژاپن‌‌‌‌‌‌تایمز»، در شرایط کنونی‌ حداقل چهار ابرنفتکش متعلق به چین، انتقال نفت‌خام اورال روسیه را به مقصد این کشور آسیایی برعهده دارند. این تصمیم به‌دنبال آن گرفته شد که کشورهای ثروتمند عضو گروه هفت، سقف قیمتی و محدودیت‌هایی سفت و سخت بر کلیت حمل‌ونقل و حتی بیمه کشتی‌‌‌‌‌‌های متعلق به خطوط غربی حامل نفت روسیه وضع کرده و به مرحله اجرا درآوردند.

پس از آنکه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و شی‌‌‌‌‌‌جین‌‌‌‌‌‌پینگ رهبر چین، پیش از آغاز مناقشه در اوکراین، بر سر موضوع «مشارکت بدون قید و شرط» دو کشور به تفاهم رسیدند، چین به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان، بدون اعتنا به تحریم‌های غرب، مبادرت به استمرار خرید و واردات نفت از روسیه کرد.  همچنین منابع رسمی اعلام کردند که پنجمین سوپرتانکر یا ناو بسیار بزرگ حامل نفت را در حالی‌که نفت‌خام روسیه را به مقصد هند حمل می‌کند، رصد کرده‌‌‌‌‌‌اند. گفتنی است هند نیز مانند چین همچنان به خرید نفت روسیه که با تخفیف فروخته می‌شود ادامه داده، آن‌هم در شرایطی که بسیاری از مشتریان غربی برای تامین پایدار حامل‌‌‌‌‌‌های سوخت موردنیاز، دست به دامان سایر تامین‌‌‌‌‌‌کنندگان نفت شده‌اند.

با استناد به گزارش‌های دریانوردی و داده‌های ردیابی «کشتی ایکون»، حرکت تمامی پنج سوپرتانکر یادشده بین ۲۲ دسامبر تا اوایل فوریه، برنامه‌ریزی شده بود.  رویترز نوشت، سقف قیمتی گروه۷ که در دسامبر گذشته تصویب شد به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد نفت روسیه را از طریق دریا خریداری و واردکنند. این مصوبه در عین‌حال شرکت‌های کشتیرانی و بیمه را از انجام امور مرتبط با حمل‌ونقل محموله‌‌‌‌‌‌های نفت‌خام روسیه منع می‌کند، مگر اینکه در قیمتی زیر سقف ۶۰ دلار عرضه شود.

واکنش روسیه به سنگ‌‌‌‌‌‌اندازی‌‌‌‌‌‌های غرب

ایالات‌متحده و هم‌‌‌‌‌‌پیمانان غربی این کشور تلاش کردند تا درآمدهای حاصل از فروش حامل‌‌‌‌‌‌های انرژی مسکو را محدود کرده تا از این طریق تامین منابع مالی این کشور برای پوشش هزینه‌های سرسام‌‌‌‌‌‌آور جنگ در اوکراین را با چالش جدی مواجه کنند. روسیه اما در واکنش، به‌سرعت صادرات نفت خود را از اروپا به سمت کشورهای آسیایی منحرف کرد.  با وجود مسیرهای انتقال دریایی طولانی‌‌‌‌‌‌تر، تخفیف‌های سنگین و نرخ‌های بی‌‌‌‌‌‌سابقه حمل‌ونقل به ایجاد تعادل بین درآمد و هزینه کمک کرد. این در حالی است که به باور کارشناسان حوزه حمل‌ونقل، بهره‌‌‌‌‌‌برداری از سوپرتانکرها در مسیرهای آسیایی، به دلیل ظرفیت فوق‌‌‌‌‌‌العاده این نوع از نفتکش‌ها، می‌تواند با سرشکن نرخ حمل دریایی، هزینه‌های جابه‌جایی نفت را به طرز چشمگیری تعدیل کند.

در همین ارتباط، اگرچه پکن قبلا تحریم‌های غرب علیه روسیه را غیرقانونی خوانده بود، وزارت‌خارجه چین و وزارت انرژی و حمل‌ونقل روسیه، از اظهارنظر در این زمینه خودداری کردند.  در عین حال، وزیر نفت هند در جریان یک نشست مطبوعاتی گفت کشورش از هر منبعی که ارزان‌ترین قیمت را پیشنهاد دهد، بدون هرگونه سیاسی‌‌‌‌‌‌کاری و صرفا با اهداف اقتصادی، نفت خریداری خواهد کرد. پالایشگاه‌‌‌‌‌‌های هند در شرایط کنونی، از تخفیف جذاب ‌برابر با ۱۵ تا حتی ۲۰ دلار در هر بشکه برای خرید نفت روسیه و در مقایسه با نفت‌برنت بهره می‌برند.

بشنوید از کشتی‌‌‌‌‌‌های عظیم حامل نفت

روسیه نفت اورال صادراتی خود را از بنادر غربی این کشور برای انتقال به ابر نفتکش‌های «لورن۲»، «مانیکا اس»، «کاتالینا ۷» و «ناتالینا ۷» البته تحت پرچم پاناما، به مقصد چین می‌فرستد. این در حالی است که ابر نفتکش «سائوپائولو» هم‌‌‌‌‌‌اکنون در مسیر هند در حرکت است.  یکی از مدیران اجرایی شرکت کشتیرانی چینی مرتبط با این محموله‌‌‌‌‌‌های نفتی، در گفت‌وگو با رویترز اعلام کرد که در مجموع ۱۸ سوپرتانکر چینی و ۱۶ کشتی دیگر در کلاس «افرامکس»، می‌توانند برای حمل‌ونقل نفت‌خام روسیه در سال‌۲۰۲۳ مورد‌استفاده قرار بگیرند. مجموع ظرفیت ناوگان یاد‌‌‌‌‌‌شده، برای حمل ۱۵‌میلیون‌تن نفت در سال‌یا حدود ۱۰‌درصد از کل حجم صادراتی نفت اورال کافی خواهد بود.

منطبق با معیارهای استاندارد بین‌المللی، ظرفیت ابرنفتکش‌ها (VLCC) تا ۲‌میلیون بشکه،کشتی‌‌‌‌‌‌های کلاس سوئزمکس (Suezmax  ) تا یک‌‌میلیون بشکه و کلاس افرامکس (Aframax) تا ۶۰۰‌هزار بشکه تعریف شده‌است.  در حالی‌که در شرایط کنونی حجم بالایی از نفت‌خام صادراتی روسیه با کشتی‌‌‌‌‌‌های روسی یا غیرغربی به مقاصد چین، هند و ترکیه حمل می‌شود، تحریم‌های گروه۷ منجر به کمبود نفتکش‌های کوچک‌تر در کلاس‌‌‌‌‌‌آیس (ICE) که بسیاری از آنها متعلق به شرکت‌های یونانی و نروژی هستند، شده‌است. نفتکش‌هایی با ظرفیت پایین‌ترکه روسیه برای حمل نفت‌خام خود از بنادر دریای بالتیک در زمستان به آنها نیاز دارد.

به گفته تجار بین‌المللی نفت، از آنجایی‌که روسیه و چین ناوگان مناسبی از کشتی‌‌‌‌‌‌های کلاس آیس در اختیار ندارند، استفاده از ابر نفتکش‌های چینی به آنها این آزادی عمل را می‌دهد تا نفت را از بنادر بالتیک برای انتقال کشتی به کشتی به نفتکش‌های بزرگتر بر روی آب‌های بین‌المللی، انتقال دهند.

در همین رابطه، یکی از کارشناسان بازار نفت اروپا در مصاحبه با ژاپن‌‌‌‌‌‌تایمز، برای توضیح اینکه چرا از ابرنفتکش‌ها در جابه‌جایی نفت روسیه استفاده می‌شود، گفت: «استفاده از نفتکش‌های کلاس آیس بسیار پرهزینه است ضمن آنکه این نوع کشتی‌‌‌‌‌‌ها برای حمل نفت در مسافت‌‌‌‌‌‌های طولانی مناسب و اقتصادی نیستند. واقعیت این است که جنگ اوکراین و تحریم‌های ناشی از آن، نرخ تقاضا برای نفتکش‌های کوچک‌تر را افزایشی کرده و به‌این‌ترتیب، هزینه اجاره و بهره‌‌‌‌‌‌برداری از نفتکش‌های بزرگ را کاهش داده و از این طریق، به تعدیل برخی از هزینه‌های مازاد که روسیه با آن دست‌به‌گریبان است، کمک شایانی کرده‌است.»

معرفی انواع  نفتکش‌ها

الف- کشتی نفتکش: ژاپن اولین کشتی نفتکش را در دهه ۱۹۷۰ میلادی تولید و به صنعت حمل دریایی معرفی‌‌‌‌‌‌کرد. این نوع کشتی‌‌‌‌‌‌ها از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به کشتی‌های فله‌‌‌‌‌‌بر داشته با این تفاوت که عرشه آنها پوشیده از لوله‌های انتقال نفت به مخازن نفتکش است. فرآیند بارگیری و تخلیه توسط سیستم پمپاژ انجام می‌گیرد. به دلیل اندازه بسیار بزرگ نفتکش‌ها، عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر امکان‌پذیر نیست. این کشتی‌‌‌‌‌‌ها به دلیل ابعاد بزرگ تنها در آب‌های عمیق تردد کرده و قابلیت حمل تا ۲‌میلیون بشکه نفت را نیز دارند.

ب- کشتی حمل گاز: کشتی‌های حمل گاز را می‌توان به دو نوع تقسیم‌بندی کرد:  کشتی‌‌‌‌‌‌های حامل « ال‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌جی یا گاز طبیعی مایع» و کشتی‌‌‌‌‌‌های حامل «ال‌‌‌‌‌‌پی‌‌‌‌‌‌جی یا گاز پترولیوم مایع.» این دو محصول تحت شرایط دمایی خاص خود حمل می‌شوند.

ج- تانکر شیمیایی: این نوع تانکرها برای انتقال انواع روغن و مواد شیمیایی مایع، ‌‌‌‌‌‌کاربرد دارند. جنس بدنه تانکرهای شیمیایی از استیل و ضد‌زنگ است و در مقابل خوردگی مواد شیمیایی مقاومت خوبی دارند. محصولاتی‌‌‌‌‌‌که با این تانکرها جابه‌جا می‌شوند به سه دسته مواد شیمیایی آلی، مواد شیمیایی غیر‌‌‌‌‌‌آلی و روغن‌های گیاهی تقسیم می‌شوند. هزینه حمل برای هریک از این سه دسته محصولات متفاوت است. لازم به ذکر است، مواد اسیدی مانند اسید‌سولفوریک و اسید‌فسفریک را با بهره‌‌‌‌‌‌گیری از مخازنی از جنس فولاد ضد‌زنگ جابه‌جا می‌کنند

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پیش‌بینی کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه 12 تیر 1404

پیش‌بینی کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه

خبرگزاری آناتولی روز چهارشنبه در گزارشی به‌نقل از کارشناسان پیش‌بینی کرد که آتش‌بس شکننده میان ایران و اسرائیل می‌تواند قیمت نفت را در کوتاه‌مدت به محدوده ۶۰دلار برساند.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۴/۱۰ |برنت ۶۶ دلار و ۴۹ سنت شد 10 تیر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۴/۱۰ |برنت ۶۶ دلار و ۴۹ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۵ سنت معادل ۰.۳۷ درصد کاهش به ۶۶ دلار و ۴۹ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۴/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۷۷ سنت شد 09 تیر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۴/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۷۷ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ سنت معادل ۰.۰۱ درصد کاهش به ۶۷ دلار و ۷۷ سنت رسید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ 08 آبان 1403

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 17 مهر 1403

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن امروز سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در هتل اوین تهران با حضور حداکثری اعضاء برگزار شد.

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد 07 مرداد 1403
قابل توجه اساتید، پژوهشگران، کارشناسان و فعالان صنعت قیر

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد

بیش از صد سال است که شرکت شل در فناوری قیر و همچنین در تحقیق و توسعه پیشرو بوده است. کتاب مرجع قیر برای سال‌ها به عنوان مرجع معتبر اطلاعات در مورد انواع قیرهای مورد استفاده در روسازی جاده‌ها در نظر گرفته می‌شود. این کتاب (نسخه سال ۲۰۲۲) به قلم J. Read, D. Whiteoak, R. […]

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی 31 تیر 1403

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی

مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب، عصر شنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ در دیدار رئیس هئیت مدیره، بازرس و دبیر انجمن قير ایران، بر استفاده مؤثر از ظرفیت انجمن های تخصصی مانند انجمن قیر ایران و نقش‌آفرینی آنان تاکید کرد.

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است. 23 خرداد 1403
در افتتاحیه همایش آموزشی مدیران بنیاد مسکن مطرح شد

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است.

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، آیین افتتاحیه رسمی همایش آموزشی قیر و آسفالت با حضور مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صبح امروز 23 خرداد در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برگزار شد.

سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا ابزاری برای تنظیم مجدد روابط قدرت در اقتصاد جهانی 13 تیر 1404

سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا ابزاری برای تنظیم مجدد روابط قدرت در اقتصاد جهانی

در گزارش «تأثیر سیاست تعرفه‌ای دولت آمریکا بر اقتصاد جهان» که توسط مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر شده، آمده است، سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا ابزاری برای اعمال فشار ژئوپلیتیکی و تنظیم مجدد روابط قدرت در اقتصاد جهانی است.

پایان فاز اول روکش آسفالت محور زنجان – بیجار با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان 11 تیر 1404

پایان فاز اول روکش آسفالت محور زنجان – بیجار با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان

رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان ایجرود از پایان فاز اول عملیات روکش آسفالت محور اصلی و شریانی زنجان - بیجار در محدوده شهرستان ایجرودبا هدف بهبود تردد و ارتقای ایمنی در این محور حیاتی خبر داد.

نبود توازن زیست شهری در بجنورد در شأن شهروندان نیست 10 تیر 1404

نبود توازن زیست شهری در بجنورد در شأن شهروندان نیست

رئیس کمیسیون عمران و ترافیک شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: عدم توازن زیست شهری در این شهر در شأن شهروندان نیست.

عرضه ۱.۵ میلیون تن محصول در تالارهای بورس کالا 09 تیر 1404

عرضه ۱.۵ میلیون تن محصول در تالارهای بورس کالا

تالارهای بورس کالای ایران امروز یکشنبه ۸ تیر ماه میزبان عرضه یک میلیون و ۵۲۵ هزار و ۱۶۵ تن انواع محصول است. بیشترین عرضه امروز در تالار حراج همزمان رقم می خورد

اجرای عملیات لکه گیری و روکش آسفالت محور ایرانشهر _ راسک در جنوب سیستان و بلوچستان 09 تیر 1404

اجرای عملیات لکه گیری و روکش آسفالت محور ایرانشهر _ راسک در جنوب سیستان و بلوچستان

مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده ای جنوب سیستان و بلوچستان از اجرای عملیات بهسازی، لکه گیری و روکش آسفالت حفاظتی (اسلاری سیل) محور ایرانشهر_ راسک به طول ۹۰ کیلومتر خبر داد.

پیش‌بینی کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه 12 تیر 1404

پیش‌بینی کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه

خبرگزاری آناتولی روز چهارشنبه در گزارشی به‌نقل از کارشناسان پیش‌بینی کرد که آتش‌بس شکننده میان ایران و اسرائیل می‌تواند قیمت نفت را در کوتاه‌مدت به محدوده ۶۰دلار برساند.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۴/۱۰ |برنت ۶۶ دلار و ۴۹ سنت شد 10 تیر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۴/۱۰ |برنت ۶۶ دلار و ۴۹ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۵ سنت معادل ۰.۳۷ درصد کاهش به ۶۶ دلار و ۴۹ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۴/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۷۷ سنت شد 09 تیر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۴/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۷۷ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ سنت معادل ۰.۰۱ درصد کاهش به ۶۷ دلار و ۷۷ سنت رسید.

کاهش ۱۲ درصدی قیمت نفت در پی توقف جنگ ۱۲ روزه 07 تیر 1404

کاهش ۱۲ درصدی قیمت نفت در پی توقف جنگ ۱۲ روزه

قیمت جهانی نفت در پی توقف درگیری ها بین ایران و رژیم صهیونیستی کاهش هفتگی ۱۲ درصدی را تجربه کرده است.

قیمت نفت کمی افزایش یافت 04 تیر 1404

قیمت نفت کمی افزایش یافت

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا که سرمایه‌گذاران ثبات آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی را مثبت ارزیابی کردند، افزایش یافت.

صادرات ۱۹۵ میلیون دلاری کالا از مرز خراسان جنوبی 12 تیر 1404

صادرات ۱۹۵ میلیون دلاری کالا از مرز خراسان جنوبی

مدیرکل گمرک خراسان جنوبی گفت: بر اساس آمارهای رسمی سه ماه نخست سال جاری، بیش از ۶۸۳ هزار تن کالا به ارزش ۱۹۵ میلیون دلار از استان صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزنی هشت درصد و از نظر ارزش پنج درصد رشد داشته‌ایم.

باید برای آینده اقتصاد ایران، سیاست درهای باز را اجرا کنیم 10 تیر 1404

باید برای آینده اقتصاد ایران، سیاست درهای باز را اجرا کنیم

آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایر ان گفت: باید همراهی شرکای بین‌المللی را در اقتصاد داشته باشیم. شرکای اقتصادی مؤثر و موفق می‌توانند تاثیر خوبی در مسیر تعاملات داشته باشند.

دولت بسته حمایتی از صنایع را به صورت کامل و در اسرع وقت ابلاغ کند | تاکید مهم رییس‌جمهور: دولت و بخش خصوصی ظرفیت‌های خود را به هم گره بزنند 10 تیر 1404

دولت بسته حمایتی از صنایع را به صورت کامل و در اسرع وقت ابلاغ کند | تاکید مهم رییس‌جمهور: دولت و بخش خصوصی ظرفیت‌های خود را به هم گره بزنند

نایب رییس اتاق ایران با بیان اینکه بسته حمایتی دولت، یک بسته جامع و کامل است؛ گفت: از رییس‌جمهور خواسته شد تا این بسته حمایتی به صورت کامل و در اسرع وقت ابلاغ شود.

مبادلات تجاری ایران به ۲۴ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار رسید 09 تیر 1404

مبادلات تجاری ایران به ۲۴ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار رسید

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اعلام کرد: در سه ماهه اول سال جاری مجموع مبادلات تجاری غیرنفتی ایران به ۴۳ میلیون و ۴۸۹ هزار تن و به ارزش ۲۴ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار رسید.

هشت اولویت اول گفتمان ملی به منظور طراحی مسیر نوآورانه برای تحول در اقتصاد ایران 08 تیر 1404

هشت اولویت اول گفتمان ملی به منظور طراحی مسیر نوآورانه برای تحول در اقتصاد ایران

محمود اولیایی، رییس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران در یادداشتی با عنوان «گفتمان ملی، اقتصاد ملی»، هشت اولویت اول گفتمان ملی به منظور طراحی مسیر نوآورانه برای تحول در اقتصاد ایران را برشمرد.