چهارشنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۳
گروه : نفت
پ
  • 17 دی 1401 - 12:28

گارد صعودی نفت در ۲۰۲۳

گارد صعودی نفت در ۲۰۲۳
گارد صعودی نفت در ۲۰۲۳
پیمان قناعتی‌فرد : پیش‌بینی تحلیلگران بازار جهانی سوخت‌‌‌‌‌‌های فسیلی حکایت از آن دارد که قیمت جهانی نفت و گاز در سال‌۲۰۲۳ مسیری جز رشد قیمت را پیش‌‌‌‌‌‌رو نخواهد داشت. دلیل اصلی آن را می‌توان در تبعات ناشی از اعمال تحریم‌های همه‌‌‌‌‌‌جانبه و سختگیرانه غرب بر صادرات نفت و گاز روسیه و واکنش این کشور در کاهش معنادار صادرات حامل‌‌‌‌‌‌های انرژی به کشورهای همسو با جریان تحریم، جست‌وجو کرد.

آن‌سوی میدان نیز احتمال کاهش دامنه اقدامات سختگیرانه چین در اعمال سیاست قرنطینه‌‌‌‌‌‌ای‌برابر شیوع ویروس کووید-۱۹، می‌تواند به نوبه خود در گردش مجدد چرخ صنعت و اقتصاد این کشور نقشی موثر ایفا کرده که در پایان مسیر افزایش تقاضای انرژی چین را درپی خواهد داشت.  جنگ روسیه و اوکراین جرقه یک بحران بزرگ در بازار جهانی انرژی را برانگیخت و قیمت نفت و گاز را به بالاترین میزان خود در چند دهه گذشته رساند. این امر باعث ریزش یورو و برابری ارزش آن با دلار شد. به‌نظر می‌رسد بحران بازار نفت ناشی از جنگ اوکراین، به روزهای پایانی خود نزدیک شده‌است.  در شرایط کنونی اما، ترس از رکود جهانی و تقاضای ضعیف نفت در چین به دلیل شیوع مجدد کووید-۱۹، قیمت جهانی انرژی را به سطح قبل از جنگ کاهش داده‌.با این حال، فعالان بازار انرژی در مورد قیمت نفت در سال‌۲۰۲۳ اختلاف‌نظر دارند. برخی از تحلیلگران معتقدند بازگشت چین به بازار در کنار افت معنادار صادرات حامل‌‌‌‌‌‌های انرژی از روسیه، باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد.  به نوشته اویل‌‌‌‌‌‌پرایس، جنگ روسیه و اوکراین در فوریه موجب ایجاد بحرانی بزرگ در بازار انرژی شد. قیمت نفت و گاز به بالاترین حد خود در چند دهه گذشته رسید. قیمت زغال‌سنگ نزدیک به ۷۰‌درصد رشد را تجربه کرد و قیمت جهانی گندم بیش از ۶۰‌درصد افزایش یافت، درحالی‌که قیمت فلزات صادراتی روسیه مانند نیکل، پالادیوم و آلومینیوم به‌طور قابل‌توجهی صعودی شد. در همین حال، یورو برای اولین‌بار در بیش از دو دهه اخیر به دلیل ترس از اینکه جنگ باعث ایجاد بحران اقتصادی جهانی شود، تا سطح برابری با دلار سقوط کرد.

با این همه اکنون سیگنال‌های بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد این اختلال قیمتی در بازار نفت به‌‌‌‌‌‌زودی به پایان خواهد رسید. شاهد مدعا آنکه قیمت‌‌‌‌‌‌ نفت‌خام، گاز طبیعی و مواد غذایی همگی به سطح قبل از جنگ بازگشته‌‌‌‌‌‌اند، درحالی‌که یورو نیز اکنون افزایش ۷‌درصدی را در‌برابر دلار ثبت کرده‌است.  به فاصله چند هفته پس از جنگ اوکراین، قیمت پایه نفت در ماه‌‌‌‌‌‌ آوریل تا مرز ۱۳۰ دلار در هر بشکه رسید. از آنجایی ‌‌‌‌‌‌که روسیه دومین صادرکننده بزرگ نفت‌خام در جهان به‌حساب می‌‌‌‌‌‌آمد، اعمال تحریم‌های سختگیرانه غرب علیه این کشور، میزان صادرات روسیه را کاهش داد و در نتیجه قیمت جهانی این کالای استراتژیک افزایش کم‌‌‌‌‌‌سابقه‌‌‌‌‌‌ای را تجربه کرد، با این حال قیمت نفت از ماه ژوئیه، به‌صورت مداوم کاهشی بوده تا جایی‌که هم‌‌‌‌‌‌اکنون، در حدود سطح قبل از جنگ، یعنی‌برابر با ۸۰دلار در هر بشکه دادوستد می‌شود.  می‌‌‌‌‌‌توان ادعا کرد که قیمت نفت در عرض چند ماه گذشته، به دلیل ترس از رکود و افزایش نرخ بهره بانکی در بسیاری از کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌یافته، روند نزولی را درپیش گرفته است

 از اژدهای زردچه خبر؟
از شرق دور نیز خبر می‌رسد، دولت چین به واسطه اتخاذ سیاست سختگیرانه کویید صفر در سال‌گذشته، ناخواسته به کاهش سرعت رشد اقتصادی خود دامن زده است. به جرات می‌توان ادعا کرد که رشد اقتصادی چین در سال‌۲۰۲۲ و برای نخستین‌بار در طول ۴۰سال‌گذشته، احتمالا‌برابر با شاخص رشد جهانی یا حتی کمتر از آن خواهد بود. امری که مشابه آن پیش از این هرگز اتفاق نیفتاده است.  در شرایط کنونی نگرانی فعالان بازار انرژی این است که قیمت نفت به دلیل افزایش شیوع کرونا در چین، کاهش بیشتری را تجربه کند. واقعیت این است که در ماه دسامبر گذشته، شاخص تولید در این کشور برای سومین ماه متوالی نزولی بود، امری که به نوبه خود نوید از کاهش تقاضای جهانی نفت در ماه‌های ابتدایی سال‌جدید را می‌دهد.

به گزارش بلومبرگ، پیش‌بینی ناظران بازار انرژی حکایت از آن دارد که اگر جهان به‌طور کامل از شر سایه هولناک ویروس کووید-۱۹ خارج شود، تقاضای جهانی نفت و گاز در سال‌۲۰۲۳ می‌تواند افزایش درخور توجهی را تجربه کند. تقاضای جهانی سوخت‌‌‌‌‌‌های فسیلی ممکن است در سال‌جدید میلادی، تا ۵‌میلیون بشکه در روز نیز افزایش پیدا کند که می‌تواند به عبور جهانیان از نفت به سمت گاز طبیعی، کمک شایانی کند.  نباید از نظر دور داشت که افت محسوس قیمت گاز در شرایط کنونی را نمی‌توان به منزله عبور اتحادیه اروپا از بحران انرژی، تعبیر کرد. ذخایر نفتی و به‌‌‌‌‌‌ویژه گاز کشورهای اروپایی، بسیار محدود بوده و هر آیینه محتمل است با فرارسیدن موجی جدید از سرما در سطح قاره سبز، شاهد بروز بحران فزاینده انرژی در غرب و رقابت سران کشورهای اروپایی در بازار جهانی برای خرید و ذخیره گاز بیشتر باشیم.

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

سقوط برنت به کانال ۷۱ دلار 20 شهریور 1403

سقوط برنت به کانال ۷۱ دلار

نزدیک شدن جبهه هوای توفانی به ساحل خلیج آمریکا که تقریبا ۶۰‌درصد از ظرفیت پالایشی ایالات متحده را تشکیل می‌دهد، ارزش معاملات آتی نفت برنت را در روز دوشنبه نهم سپتامبر حدود ۱‌درصد افزایش داد و باعث شد قیمت نفت بخشی از زیان‌‌های سنگین هفته گذشته را جبران کند. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این گزارش، قیمت نفت خام برنت به ۷۱ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت ۶۸ دلار و ۳۵ سنت در هر بشکه فروخته شد. قیمت نفت خام برنت طی ۶روز گذشته کاهش متداومی را تجربه کرده و بیش از ۱۱‌درصد یا نزدیک به ۹ دلار در هر بشکه افت کرده است، تا پایین‌‌ترین قیمت خود از دسامبر ۲۰۲۱ را ثبت کند. تحلیلگران اظهار کردند که بهبود روز دوشنبه تا حد زیادی به دلیل توفان احتمالی نزدیک به ساحل خلیج آمریکا بوده است.

رشد واردات نفتی آسیا 17 شهریور 1403

رشد واردات نفتی آسیا

بر اساس برآوردها، چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت‌‌‌‌‌خام جهان واردات نفت خود در ماه اوت را بیش از یک‌میلیون بشکه در روز از آغاز ژوئیه افزایش داده‌است.‌‌‌‌‌ به باور ناظران بازار، می‌توان‌بخشی از بهبود سطح واردات نفت‌‌‌‌‌خام آسیا را به کاهش جهانی قیمت نفت نسبت داد. به گزارش اویل‌‌‌‌‌پرایس، به‌نظر می‌رسد سطح واردات نفت‌‌‌‌‌خام به منطقه پر‌‌‌‌‌متقاضی جهان یعنی آسیا در ماه اوت از پایین‌ترین سطح خود طی دو سال‌اخیر، بهبود یافته‌است. افزایش وارات روزانه بیش از یک‌میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای چین در ماه اوت در حالی رقم می‌خورد که سایر واردکنندگان بزرگ نفت در آسیا مانند هند، کره‌‌‌‌‌جنوبی و ژاپن نیز شاهد افزایش واردات بودند. طبق داده‌های LSEG Oil Research که توسط کلاید‌‌‌‌‌راسل، ستون‌‌‌‌‌نویس رویترز گزارش‌شده، پایین‌ترین سطح واردات نفت‌‌‌‌‌خام این منطقه مربوط به ژوئیه می‌شود.

سقوط آزاد طلای سیاه 17 شهریور 1403

سقوط آزاد طلای سیاه

روز جمعه ششم سپتامبر، بهای آتی نفت‌خام برنت با ۷‌درصد کاهش نسبت به ماه قبل، به آستانه ۷۳ دلار در هر بشکه سقوط کرد که نشان‌دهنده استمرارکاهش قابل‌‌‌‌توجه قیمت‌ها در روزهای اخیر بود. این نزول به دلیل نگرانی‌ها درباره تقاضای بازارهای بزرگ مصرف‌کننده نفت رخ‌داد. داده‌های اقتصادی چین و ایالات‌متحده نشانگر کاهش فعالیت در بخش‌های تولیدی این کشورها است که ترس از کاهش تقاضا برای نفت‌خام را تشدید کرده‌است. وضعیت بازار نابسامان نفت با پیش‌بینی‌هایی برای افزایش عرضه از لیبی پیچیده‌‌‌‌تر هم شده‌است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد 07 مرداد 1403
قابل توجه اساتید، پژوهشگران، کارشناسان و فعالان صنعت قیر

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد

بیش از صد سال است که شرکت شل در فناوری قیر و همچنین در تحقیق و توسعه پیشرو بوده است. کتاب مرجع قیر برای سال‌ها به عنوان مرجع معتبر اطلاعات در مورد انواع قیرهای مورد استفاده در روسازی جاده‌ها در نظر گرفته می‌شود. این کتاب (نسخه سال ۲۰۲۲) به قلم J. Read, D. Whiteoak, R. […]

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی 31 تیر 1403

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی

مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب، عصر شنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ در دیدار رئیس هئیت مدیره، بازرس و دبیر انجمن قير ایران، بر استفاده مؤثر از ظرفیت انجمن های تخصصی مانند انجمن قیر ایران و نقش‌آفرینی آنان تاکید کرد.

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است. 23 خرداد 1403
در افتتاحیه همایش آموزشی مدیران بنیاد مسکن مطرح شد

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است.

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، آیین افتتاحیه رسمی همایش آموزشی قیر و آسفالت با حضور مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صبح امروز 23 خرداد در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برگزار شد.

رئیس‌جمهور ایران به فیض شهادت نائل آمد 31 اردیبهشت 1403

رئیس‌جمهور ایران به فیض شهادت نائل آمد

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ  ‌   روح بلند آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، خادم‌الرضا (ع) و خادم ملت ایران که در تمامی دوران مسیر خدمت، مجاهدانه و خستگی‌ناپذیر لحظه‌ای آرام نداشت و بر عهد صادقانه خود با خداوند متعال، مجاهدانه ایستاد؛ به ملکوت اعلی پیوست تا این سید عزیز و همراهانش، به مصداق آیه شریفه […]

پیام نوروزی سال ۱۴۰۳ هیئت مدیره انجمن قیر ایران 01 فروردین 1403

پیام نوروزی سال ۱۴۰۳ هیئت مدیره انجمن قیر ایران

خداوند سبحان را سپاسگزاریم که در سایه الطاف بیکرانش فرصت تجربه سال نو را بر ما ارزانی داشت تا با الهام از آنچه گذشت، گام در مسیر بهبود آینده بگذاریم...

سردار زهرایی:سال گذشته از محل قیر تهاتری تنها هفت درصد به بسیج سازندگی اختصاص یافت 20 شهریور 1403

سردار زهرایی:سال گذشته از محل قیر تهاتری تنها هفت درصد به بسیج سازندگی اختصاص یافت

مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: قانون بسیج سازندگی نیاز به اصلاح دارد و در این زمینه از مجلس دوازدهم انتظار داریم با این اصلاحیه موافقت و آن را تصویب کند.

تداوم زیرسازی و آسفالت معابر خاکی در کوی اکباتان منطقه چهار 20 شهریور 1403

تداوم زیرسازی و آسفالت معابر خاکی در کوی اکباتان منطقه چهار

تداوم زیرسازی و آسفالت معابر خاکی در کوی اکباتان منطقه چهار

آسفالت کنارگذر جدید رشت در حریم کانال ژ۵ آغاز شد 20 شهریور 1403

آسفالت کنارگذر جدید رشت در حریم کانال ژ۵ آغاز شد

احداث کمربندی دوم رشت، سالهاست از سوی مدیریت شهری دنبال می شود. احداث جاده کنارگذر آسفالت بخشی از این کمربندی در حریم کانال ژ۵ از کمربندی خرمشهر به سمت جاده انزلی و ادامه تا بندرپیربازار در حال انجام است.

اجرای ۱۸۰ کیلومتر روکش آسفالت در راههای استان همدان 19 شهریور 1403

اجرای ۱۸۰ کیلومتر روکش آسفالت در راههای استان همدان

مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای استان همدان از اجرای ۱۸۰ کیلومتر بهسازی و روکش آسفالت در راههای شریانی،اصلی،فرعی و روستایی استان خبر داد

آسفالت معابر شیراز از مرز ۲.۵ میلیون مترمربع عبور کرد 19 شهریور 1403

آسفالت معابر شیراز از مرز ۲.۵ میلیون مترمربع عبور کرد

اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز اعلام کرد: در طول هفته پنجاه و پنجم، ۷۳ هزار و ۹۸۸ مترمربع معابر مناطق این کلان‌شهر به میزان ۸ هزار و ۷۰۴ تُن آسفالت شده است.

سقوط برنت به کانال ۷۱ دلار 20 شهریور 1403

سقوط برنت به کانال ۷۱ دلار

نزدیک شدن جبهه هوای توفانی به ساحل خلیج آمریکا که تقریبا ۶۰‌درصد از ظرفیت پالایشی ایالات متحده را تشکیل می‌دهد، ارزش معاملات آتی نفت برنت را در روز دوشنبه نهم سپتامبر حدود ۱‌درصد افزایش داد و باعث شد قیمت نفت بخشی از زیان‌‌های سنگین هفته گذشته را جبران کند. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این گزارش، قیمت نفت خام برنت به ۷۱ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت ۶۸ دلار و ۳۵ سنت در هر بشکه فروخته شد. قیمت نفت خام برنت طی ۶روز گذشته کاهش متداومی را تجربه کرده و بیش از ۱۱‌درصد یا نزدیک به ۹ دلار در هر بشکه افت کرده است، تا پایین‌‌ترین قیمت خود از دسامبر ۲۰۲۱ را ثبت کند. تحلیلگران اظهار کردند که بهبود روز دوشنبه تا حد زیادی به دلیل توفان احتمالی نزدیک به ساحل خلیج آمریکا بوده است.

رشد واردات نفتی آسیا 17 شهریور 1403

رشد واردات نفتی آسیا

بر اساس برآوردها، چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت‌‌‌‌‌خام جهان واردات نفت خود در ماه اوت را بیش از یک‌میلیون بشکه در روز از آغاز ژوئیه افزایش داده‌است.‌‌‌‌‌ به باور ناظران بازار، می‌توان‌بخشی از بهبود سطح واردات نفت‌‌‌‌‌خام آسیا را به کاهش جهانی قیمت نفت نسبت داد. به گزارش اویل‌‌‌‌‌پرایس، به‌نظر می‌رسد سطح واردات نفت‌‌‌‌‌خام به منطقه پر‌‌‌‌‌متقاضی جهان یعنی آسیا در ماه اوت از پایین‌ترین سطح خود طی دو سال‌اخیر، بهبود یافته‌است. افزایش وارات روزانه بیش از یک‌میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای چین در ماه اوت در حالی رقم می‌خورد که سایر واردکنندگان بزرگ نفت در آسیا مانند هند، کره‌‌‌‌‌جنوبی و ژاپن نیز شاهد افزایش واردات بودند. طبق داده‌های LSEG Oil Research که توسط کلاید‌‌‌‌‌راسل، ستون‌‌‌‌‌نویس رویترز گزارش‌شده، پایین‌ترین سطح واردات نفت‌‌‌‌‌خام این منطقه مربوط به ژوئیه می‌شود.

سقوط آزاد طلای سیاه 17 شهریور 1403

سقوط آزاد طلای سیاه

روز جمعه ششم سپتامبر، بهای آتی نفت‌خام برنت با ۷‌درصد کاهش نسبت به ماه قبل، به آستانه ۷۳ دلار در هر بشکه سقوط کرد که نشان‌دهنده استمرارکاهش قابل‌‌‌‌توجه قیمت‌ها در روزهای اخیر بود. این نزول به دلیل نگرانی‌ها درباره تقاضای بازارهای بزرگ مصرف‌کننده نفت رخ‌داد. داده‌های اقتصادی چین و ایالات‌متحده نشانگر کاهش فعالیت در بخش‌های تولیدی این کشورها است که ترس از کاهش تقاضا برای نفت‌خام را تشدید کرده‌است. وضعیت بازار نابسامان نفت با پیش‌بینی‌هایی برای افزایش عرضه از لیبی پیچیده‌‌‌‌تر هم شده‌است.

امنیت انرژی؛ مفروضات در‌برابر واقعیات 06 شهریور 1403

امنیت انرژی؛ مفروضات در‌برابر واقعیات

به‌رغم پایداری نسبی در بازار جهانی انرژی نسبت به چند دهه‌قبل، چنانچه سیاستگذاران این حوزه مسیر اشتباهی در پیش بگیرند، آشفتگی ممکن است به بازار بازگردد. چند سال‌پیش بود که هرگونه بی‌‌‌‌‌ثباتی در خاورمیانه، قیمت‌های نفت را افزایش می‌داد و اقتصاد جهانی را دچار بحران می‌کرد. امروز اما در شرایطی که جنگ در غزه در جریان است،

پیش‌بینی مورگان‌استنلی از کاهش تقاضای نفت 06 شهریور 1403

پیش‌بینی مورگان‌استنلی از کاهش تقاضای نفت

بانک آمریکایی مورگان‌استنلی پیش‌بینی برای رشد تقاضای نفت در سال‌۲۰۲۴ میلادی را بر اساس چشم‌‌‌‌‌انداز روند کند رشد اقتصادی در چین کاهش داد. به نقل رویترز، مورگان‌استنلی در تازه‌‌‌‌‌ترین برآوردش پیش‌بینی برای رشد تقاضای جهانی نفت برای سال‌۲۰۲۴ را کاهش داد که بخش عمده آن به‌دلیل استفاده از خودروهای برقی در این کشور آسیایی بوده‌است.

رصد انتخاباتی دلار 16 تیر 1403

رصد انتخاباتی دلار

بررسی‌های به‌عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که ریسک‌های معاملاتی در سطح بالایی قرار دارند. مشاهدات نشان می‌دهد بازار با یک شوک افزایشی به استقبال دور دوم انتخابات ریاست جمهوری رفته است. به عقیده تحلیلگران احتمال تخلیه این ریسک‏‏‌ها درصورت پیروزی یکی از دو جناح وجود دارد. در نهایت می‌توان گفت چشم فعالان ارزی به خروجی صندوق‌های رای است.

بازار ارز درگیر انتخابات 09 تیر 1403

بازار ارز درگیر انتخابات

در روز‌های اخیر اخبار مربوط به دو انتخابات ریاست‌جمهوری سبب افزایش هیجانات بازار ارز غیر رسمی شده است. همزمان شدن انتخابات ریاست‌جمهوری دولت چهاردهم و آغاز رقابت انتخاباتی نامزد‌های ریاست‌جمهوری آمریکا، انتظارات تورمی فعالان بازار را دستخوش تغییر قرار داده است. بر این اساس نرخ دلار آزاد در بازار روز‌های پایانی هفته گذشته وارد کانال ۶۱ هزار تومانی شد.

۴ مصوبه برای حمایت از بورس در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تصویب شد 21 خرداد 1403

۴ مصوبه برای حمایت از بورس در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تصویب شد

وزیر اقتصاد از تصویب ۴ کمک به سودآوری صنایع بورسی از جمله اصلاح دستورالعمل قیمت محصولات پالایشی و عدم لغو پذیرش ایران خودرو و سایپا در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت خبر داد.

سه دستور ارزی فرزین برای صادرکنندگان بخش خصوصی 27 اردیبهشت 1403

سه دستور ارزی فرزین برای صادرکنندگان بخش خصوصی

رئیس‌کل بانک مرکزی در نشست با هیات رئیسه اتاق ایران، برای حمایت از صادرکنندگان بخش خصوصی سه دستور فوری صادر کرد. «استفاده از ارز اشخاص» و «گواهی امتیاز صادراتی در مرکز مبادله ارز» و به‌ کارگیری «ریال برون‌مرزی با روسیه» سه برنامه ویژ‌ه‌ای که در دستور کار قرار گرفته است.

تاکید مجلس بر اصلاح سیاست‌های ارزی دولت 04 اردیبهشت 1403

تاکید مجلس بر اصلاح سیاست‌های ارزی دولت

نوسانات نرخ ارز در هفته‌های گذشته محور تذکرات نمایندگان مجلس بود و بر همین اساس رئیس مجلس اعلام کرد که مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای درباره ارز با مسوولان بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت برگزار خواهد کرد. اگرچه به نظر می‌رسید این جلسه در صحن علنی مجلس برگزار شود، اما این نشست در دفتر رئیس مجلس و با حضور خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی، پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس‌الدین حسینی رئیس کمیسیون جهش و رونق تولید، اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع، محسن زنگنه و حجت‌الاسلام بحرینی از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها برگزار شد. البته قرار است گزارش جمع‌بندی درباره موضوع ارز هفته آینده در صحن مجلس قرائت شود. از سوی دیگر اگرچه تاکنون یک جلسه میان دولت و جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شده، اما قرار است این جلسات تا رسیدن به یک جمع‌بندی مشترک ادامه پیدا کند.