پس از بیش از ۴۰ سال تحریم ظالمانه بر علیه اقتصاد ایران که هر روز نیز ابعاد جدیدی را شامل می شود باید پذیرفت که اقتصاد ایران بویژه بخش تولید برخلاف سایر کشورها، مولفه ای قهری به نام تحریم را به عنوان عنصر ثابت در برنامه ریزی های کلان، همواره مدنظر قرار دهد.
در این میان بخش خصوصی بدلیل ویژگی های خاص آن و عدم وابستگی به ساختارهای دولتی که طبیعتا برخورد تحریمی با آن ساده تر است می تواند و باید ستون فقرات اقتصاد کشور بویژه در حوزه تولید باشد.
خوشبختانه بخش خصوصی کشور نیز با وجود فشارهای کمر شکن، طی سالهای گذشته نشان داده که با هوشمندی و انگیزه ملی قادر است ضمن حفظ توانمندی و ظرفیت های تولیدی در بخشهای مختلف و همچنین تامین نیازمندی های جاری کشور از موانع سخت تحریمی عبور کند و با ورود مقتدرانه به عرصه صادرات به تامین منابع ارزی حیاتی برای کشور نیز یاری رساند.
در این میان صنعت قیر کشور بویژه فعالان بخش خصوصی در این حوزه توانسته اند با پشت سر گذاردن تهدیدات شکننده، فرصتهای جدید اقتصادی را در عرصه های داخلی و خارجی خلق کنند و با صادرات ۶۵٪ از تولید قیر در کشور به صورت سالانه بیش از ۱/۵میلیارد دلار ارز را در شرایط دشوار کنونی به اقتصاد کشور جذب کنند.
متاسفانه در سالهای اخیر برخی سیاستگذاران صنعت قیر در کشور که به نظر می رسد هنوز به درک کاملی از جنگ اقتصادی تمام عیار دشمنان بر علیه مردم مظلوم ایران نرسیده اند و یا به هر دلیل تمایلی به مقابله با اقدامات ستیزه جویانه دشمن ندارند، نه تنها در مسیر حمایت و تقویت سربازان خط مقدم جبهه تولید در صنعت قیر گام برنمی دارند بلکه هر روز با اتخاذ تصمیمات حیرت آور عملا بنیه نه چندان قوی فعالان بخش خصوصی این حوزه را تضعیف می کنند.
طی ماههای اخیر و در ادامه مانع تراشی های عجیب در مسیر فعالیت تولید کنندگان بخش خصوصی در صنعت قیر اقداماتی از سوی برخی مدیران ارشد دولتی انجام شده که حتی با نگاه کاملا خوشبینانه نیز نمی توان نامی جز کارشکنی و ضربه به تولید بر آن نهاد.
ابلاغیه شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی و تاکید بر در اولویت قرار گرفتن واحدهای قیر ساز مجاور شرکتهای پالایشی برای تحویل ماده اولیه تولید قیر، ضمن آن که ارائه رانت آشکار به دو شرکت خصولتی تولید کننده قیر است گامی ناثواب در مسیر محدود سازی بخش خصوصی واقعی و نابودی اشتغال هزاران کارگر شاغل در این حوزه است.
تلاش پیدا و پنهان برخی مدیران دولتی برای تقویت انحصار در واحدهای تولیدی و صنعتی در بخشهای دولتی و خصولتی، نتیجه ای جز از میان رفتن عنصر رقابت در تولید که تضمین کننده کیفیت و قیمت است، نخواهد داشت و عملا بخش خصوصی را که در حال حاضر نیز در شرایطی نابرابر با دو حوزه ذکر شده به تولید و اشتغال زایی مشغول است، کاملا نابود خواهد کرد.
در این میان اقامه دلایل غیر کارشناسی برای اتخاذ تصمیم اخیر از جمله اشاره به موضوعاتی چون افزایش نرخ برداشت، کاهش تردد جاده ای نفت کشها، کاهش مصرف سوخت دیزل و مواردی از این دست نه تنها توجیه کننده این اقدام مخرب نمی باشد بلکه به روشنی از سست بودن پایه های این تصمیم حکایت دارد.
انجمن قیر ایران بعنوان نماینده فعالان بخش خصوصی در این صنعت با بیش از ۷۰ عضو که با سرمایهگذاریهای هزاران میلیاردی ساز و کار پیشرفته و پویایی را برای اعتلای این صنعت در کشور ایجاد کرده اند ضمن اعتراض شدید به تصمیمات و اقداماتی از این دست از مسئولین بخشهای نظارتی کشور مجدانه می خواهد که با ورود کارشناسی به این موضوع اجازه ندهند بیش از این به بخش خصوصی واقعی در کشور ظلم و اجحاف شود.
بدون شک پشتیبانی دولت از تولیدکنندگان این حوزه، حمایت از صنعتی است که با وجود مطالبات سنگین از دستگاههای اجرایی، هرگز از خدمت گذاری فروننشسته و تمام تلاش خود را معطوف به آبادانی و سربلندی کشور کرده است.
تحریم داخلی تولید، مخرب تر از تحریم خارجی
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بسیج سازندگی، نماد محرومیت زدایی در سنندج
بسیج سازندگی بر اساس رسالت ذاتی خود، همواره در مناطق محروم به مردم خدمات رسانی می کند و کمک حال دولتها در بحث محرومیت زدایی است.
۹۰۰ روستای گلستان از راه مناسب آسفالته برخوردار هستند
معاون فنی و راههای روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان گفت: ۹۳۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد که از این تعداد تاکنون با همکاری دستگاههای مرتبط ۹۰۰ روستای از راه مناسب آسفالته برخوردار شدند.
اختصاص ۳۵۰۰ تن قیر تهاتری به بافت فرسوده همدان
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان از راهاندازی نهضت تخصیص قیر تهاتری به محلههای مصوب باز آفرینی شهری خبر داد و گفت: ۳۵۰۰ تن قیر به بافتهای فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی و همچنین محوطه مساکن مهر استان اختصاص یافته است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
آزمایشگاه مرجع هلالاحمر خوی احداث میشود
رئیس سازمان داوطلبان از احداث آزمایشگاه مرجع جمعیت هلال احمر خوی برای استفاده و بهره مندی هموطنان حادثه دیده این شهرستان از زمین لرزه بهمن ماه سال گذشته خبر داد.
پیام نوروزی رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران
به نام خداوند بهار آفرین یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبرالیل و النهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال همکاران معزز خانواده بزرگ صنعت قیر ایران عید سعید نوروز و فرا رسیدن بهار پرطراوت که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت میباشد را به مدیران ارجمند، متخصصان گرامی، […]
ضرورت نگاه همهجانبه مجمع تشخیص مصلحت نظام به اهداف قانون قیر تهاتری
مهرداد همتی / دبیر انجمن قیر ایران انتظار میرود هیات عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بررسی مجدد و همهجانبه قانون قیر تهاتری و توجه به تبعات بسیار منفی ناشی از عدماجرای قانون، ضمن بررسی دقیق مستندات و فرآیندهای مرتبط با نظارت بر اجرای این قانون، بار دیگر قانون قیر تهاتری را با سیاستهای کلی در حوزه اقتصاد مقاومتی و تولید ملی تطبیق داده و مورد بررسی بیشتری قرار دهد.
پنج خدمت حیاتی بخش خصوصی صنعت قیر به عمران و آبادی کشور
اقداماتی که برای جلوگیری از تداوم قانون قیر تهاتری دنبال میشود بدون رعایت حدود اخلاقی، صرفا بر بستر هیاهو و متهمسازی افراد و دستگاهها به فساد به پیش میرود که البته بهدلیل غیرمستند بودن ادعاهای مخالفان این قانون و همچنین هوشمندی و درایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکنون به نتیجه نرسیده است.
فراخوان شرکت در چالش “طرحهای نوآورانه صنعت قیر”
در شب میلاد حضرت بقیه الله (عج) با تبریک این عید بزرگ افتخار دارد در نهایت خرسندی و مسرت از طرف هئیت مدیره انجمن اعلام نماید: در راستای تلاش های انجام یافته در قالب تفاهم نامه ستاد ویژه نانو معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و انجمن قیر ایران، چالش “طرحهای نوآورانه صنعت قیر” برگزار می […]
بسیج سازندگی، نماد محرومیت زدایی در سنندج
بسیج سازندگی بر اساس رسالت ذاتی خود، همواره در مناطق محروم به مردم خدمات رسانی می کند و کمک حال دولتها در بحث محرومیت زدایی است.
۹۰۰ روستای گلستان از راه مناسب آسفالته برخوردار هستند
معاون فنی و راههای روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان گفت: ۹۳۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد که از این تعداد تاکنون با همکاری دستگاههای مرتبط ۹۰۰ روستای از راه مناسب آسفالته برخوردار شدند.
اختصاص ۳۵۰۰ تن قیر تهاتری به بافت فرسوده همدان
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان از راهاندازی نهضت تخصیص قیر تهاتری به محلههای مصوب باز آفرینی شهری خبر داد و گفت: ۳۵۰۰ تن قیر به بافتهای فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی و همچنین محوطه مساکن مهر استان اختصاص یافته است.
اختصاص ۱۲۱ تن قیر تهاتری برای آسفالت معابر فریدونشهر
رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان فریدونشهر گفت:با توجه به وجود معابر خاکی و بدون آسفالت در بافت فرسوده این شهرستان، ۱۲۱ تن قیر جهت اجرای آسفالت این معابر به شهرداریها اختصاص یافت. علی گلشاهی افزود: این میزان قیر به صورت تهاتری برای بهسازی محلات هدف بازآفرینی شهری شهرستان فریدونشهر تخصیص یافته که ۸۸ تن برای آسفالت معابر بافت فرسوده فریدونشهر و ۳۳ تن برای شهر برف انبار بوده، این اقدام […]
” آزادراه اصفهان-شیراز” ، نقطه اتصال کریدور شمال به جنوب کشور
پروژه " آزادراه اصفهان-شیراز" به عنوان یک شریان اصلی تردد و نقطه اتصال کریدور شمال به جنوب، این روزها در سایه توجه و تلاش پیشرفت چشمگیری یافته است و به روزهای افتتاح خود نزدیک میشود اما کماکان برای بهره برداری به سه هزار میلیارد تومان دیگر نیاز دارد.
۱۴.۵ میلیارد دلار پروژه نفتی امسال بهبهره برداری میرسد
وزیر نفت از بهرهبرداری از ۶۴ طرح نیمهتمام و جدید اولویتدار صنعت نفت به ارزش ۱۴.۵ میلیارد دلار و شروع عملیات اجرایی ۱۵ طرح جدید به ارزش ۱۴.۳ میلیارد دلار در سال جاری خبر داد و گفت: مجموع ارزش سرمایهگذاری این پروژهها به ۲۸.۸ میلیارد دلار میرسد
صادرات نفت کوچکترین عضو اوپک صفر شد
گینه استوایی که یک کشور کوچک واقع در غرب آفریقا و کوچکترین تولید کننده نفت عضو اوپک است، در ماه مه به دلیل کاهش تولید و عدم وجود پروژه هایی که جایگزین تولید از دست رفته شوند، هیچ نفتی صادر نکرد
آمریکا: کاهش تولید سعودی باعث افزایش قیمت نفت نمیشود
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرد با وجود کاهش اخیر تولید که از سوی عربستان سعودی اعلام شده است، قیمت نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳، به بیش از ۸۰ دلار در هر بشکه نخواهد رسید.
توسعه پایدار؛ پشت میدان مین مصرف انرژی
دکتر علی محمدیپور/ مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران استمرار شرایط فعلی مصرف حاملهای انرژی، با محوریت انحراف و سوءمصرف برای میانمدت و درازمدت نهتنها امکانپذیر نخواهد بود، بلکه سد محکمی پیشروی توسعه در کشور است. با توجه به وخامت میزان مصرف که چارهای جز اصلاح آن نداریم، اما اصلاح مصرف به منزله گام بزرگی برای گذار ایران از شرایط کنونی به سمت صنعتیشدن تعبیر میشود. در این مسیر، منابع بسیاری آزاد خواهند شد که سادهترین خروجی آن حذف بخشاعظمی از کسریبودجه دولتی و افزایش قابلاتکای درآمدهای ارزی کشور خواهد بود. تحقق این دو مهم، کاهش دو اهرم اصلی تورم واقعی و تورم انتظاری را در پی دارد.
افزایش جمعآوری گازهای همراه
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون از افزایش روزانه ۵میلیون فوتمکعبی ظرفیت جمعآوری گازهای همراه در این مجموعه خبر داد.
بازارهای آفریقا دارای اقتصادی رقابتی است
رایزن سابق جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی با تاکید بر اینکه بازارهای قاره آفریقا دارای اقتصادی بسیار رقابتی است و ظرفیتهای فراوانی برای توسعه مبادلات تجاری دارد، گفت: حضور در این بازار نیازمند حمایت بیشتر دولت از بخش خصوصی است.
بهار صادرات ایران از راه رسید
با آغاز به کار دولت سیزدهم، تمرکز بر رشد تجارت و افزایش سهم صادرات غیرنفتی با کشورهای مختلف در دستور کار قرار گرفت. همزمان با اتمام ماه دوم 1402، گمرک ایران کارنامه تجارت خارجی کشور در ۲ ماهه امسال را اعلام کرد و خبر داد تجارت ایران به ۲۵ میلیون و ۷۳۲ هزارتن و به ارزش ۱۵ میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار رسید.
رئیسی: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایهگذاری ارتقا یافته است
رئیسجمهور گفت: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایهگذاری رسیده است و دیدگاههای مشترک و رویکرد تقویت همگرایی منطقهای سران دو کشور، در کنار ظرفیتها و زمینههای مناسب متقابل میتواند روابط فیمابین را در عرصههای دو جانبهای و منطقهای گسترش دهد.
جزئیات برنامه هفتم|لغو معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی
طبق برنامه هفتم توسعه، معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی و محصولات نفتی گازی و پتروشیمی از جمله ،بیلت بلوم، اسلب، قیر، متانول اوره و پلی اتیلن به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور لغو میگردد
سیستان وبلوچستان دروازه تجارت پاکستان با خاورمیانه
سیستان و بلوچستان به واسطه قرار داشتن در موقعیت خاص جغرافیایی شرایط ویژهای از نظر نقش آفرینی در مبادلات منطقهای و فرامنطقهای دارد بنابراین میتوان از این استان به عنوان دروازه پاکستان برای دسترسی به کشورهای خاورمیانه و اروپایی یاد کرد.