چهارشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۵
گروه : مقالات
پ
  • ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۸:۰۸

قیر تهاتری؛ واقعیات، ابهام‌ها و پیشنهادها

محسن ورزشکار / کارشناس اقتصاد نفت و انرژی اخیرا دو فوریت و کلیات طرح قیر تهاتری در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و پس از بررسی و تدقیق جزئیات، هفته جاری برای تصویب، در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد. با توجه به ارائه نظرات موافق و مخالف این طرح در رسانه‌ها از سوی افراد […]

محسن ورزشکار / کارشناس اقتصاد نفت و انرژی
اخیرا دو فوریت و کلیات طرح قیر تهاتری در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و پس از بررسی و تدقیق جزئیات، هفته جاری برای تصویب، در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد. با توجه به ارائه نظرات موافق و مخالف این طرح در رسانه‌ها از سوی افراد مختلف، به نظر می‌رسد برخی موافقت‌ها و مخالفت‌ها ناشی از عدم اطلاع دقیق از فرآیندهای مرتبط با صنعت قیر، قیمت‌گذاری و معاملات قیر در کشور بوده که باعث شده تعدادی از سیاسیون نیز آن را به‌عنوان مجالی برای بهره‌برداری‌های جهت‌دار خود انتخاب کنند. با توجه به شناخت و تجربه حاصل از حضور در این صنعت، نکات ذیل قابل تامل است.

از مجموع کل قیر تولید شده در کشور، بیش از ۹۵ درصد آن در مصارف مرتبط با آسفالت استفاده شده و کمتر از ۵ درصد در ایزوگام و سایر صنایع کاربرد دارد. همچنین مصارف آسفالت در کشور عبارتند از راه‌های بین‌شهری از قبیل بزرگراه‌ها، آزادراه‌ها، جاده‌ها و… که متولی آن وزارت راه و شهرسازی است. دیگری آسفالت معابر درون‌شهری که متولی آن شهرداری‌ها و سازمان همیاری شهرداری‌ها است. بازسازی معابر روستایی و بازسازی و نوسازی روستاها با متولی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و نوسازی محوطه‌های مدارس که متولی آن وزارت آموزش و پرورش است و ایزوگام ساختمان‌ها از دیگر موارد مصرف است. بر این اساس کلیه مصارف آسفالت کشور، مصارف عمومی بوده و بهره‌بردار آن عامه مردم‌اند و اختصاص به قشر یا طبقه خاصی از کشور ندارد.

این در شرایطی است که اجرای پروژه‌های آسفالت در کلیه بخش‌های یاد شده، متاثر از میزان منابع تخصیص یافته به بودجه‌های عمرانی است. بدین معنا که افزایش یا کاهش بودجه‌های عمرانی و یا بهای تمام شده اجرای بودجه‌های عمرانی، اثر مستقیم بر حجم و میزان اجرای پروژه‌های آسفالت کشور خواهد داشت.

شایان ذکر است که همواره یکی از عوامل اثرگذار بر رضایت یا عدم رضایت اجتماعی در کل کشور، نمود و ظهور اجرای پروژ‌های آسفالت است که به نوعی می‌توان از آن به‌عنوان نماد سازندگی کشور یاد کرد. همچنین همه ساله پس از ارائه گزارش‌های مرتبط با تلفات انسانی جاده‌ای، یکی از عوامل اصلی اثرگذار بر این تلفات انسانی، نامناسب بودن کیفیت راه‌ها عنوان شده است. همچنین عدم‌توجه به نگهداری به‌موقع راه‌ها، باعث افزایش هزینه‌های نگهداری به میزان چندین برابر خواهد شد.نکته قابل توجه اینکه در سنوات اخیر علیرغم سهم اندک قیر در کلیت هزینه‌های اجرای راه، عدم امکان تامین قیر به میزان مورد نیاز و با قیمت اقتصادی، همواره به‌عنوان گلوگاه اصلی پروژه‌ها مرتبط با راه بوده است.

از سویی بودجه‌های عمرانی مندرج در بودجه‌های سنواتی با توجه به وابستگی کشور به درآمدهای نفتی، متاثر از درآمدهای نفتی است و کاهش شدید درآمدهای دولت در سنوات اخیر و بروز بحران‌های پیش‌بینی نشده مثل سیل، زلزله و سایر حوادث غیرمترقبه نظیر کرونا، باعث می‌شود تا امکان تامین منابع لازم برای اجرای پروژه‌ها فراهم نشود. در شرایط فعلی هم فروش نفت خام در اثر تحریم‌ها با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده و هم دریافت پول حاصل از فروش نفت خام و هم انتقال وجوه حاصل از فروش نفت خام با دشواری‌ها و ریسک‌های عدیده‌ای مواجه هستند. از سویی دیگر کشور ما به‌عنوان یک تولید‌کننده نفت خام به‌رغم نارسایی‌های موجود در فرآیندهای پالایشی و عدم توسعه لازم در صنعت پالایشگاهی که می‌توانست به میزان زیادی جلوی خام فروشی نفت را گرفته،‌ اما در زمینه تولید قیر با توجه به ویژگی‌های نفت خام کشور، امکانات و ظرفیت‌های بسیار مناسبی در کشور وجود دارد.  کل ظرفیت تولید وکیوم باتوم کشور بالغ بر ۱۲ میلیون تن است که حدود نیمی از آن با توجه نیاز کشور به تولید نفت کوره اختصاص یافته و نیمی دیگر به تولید قیر اختصاص می‌یابد. نکته قابل توجه اینکه به رغم آلایندگی‌های بسیار زیاد نفت کوره که هنوز به‌عنوان سوخت نیروگاه‌ها و… در کشور مصرف می‌شود، اختصاص این میزان وکیوم باتوم به تولید نفت کوره که مشتری آن دولت است و از آن سو عرضه محدود وکیوم باتوم به تولیدکنندگان قیر، جای تامل دارد. علی‌ای‌حال از مجموع حدود ۶ میلیون تن وکیوم باتوم اختصاص یافته به قیر که تماما توسط هفت پالایشگاه کشور به صورت کامل در بورس کالا عرضه می‌شود، بالغ بر چهار میلیون جهت تولید قیر برای مصارف صادراتی خریداری شده و حدود دو میلیون تن نیز ظرفیت مصرف قیر در داخل کشور است. همچنین قیمت‌گذاری وکیوم باتوم توسط انجمن صنفی پالایشگاه‌ها و بر اساس فرمول تعیین شده و هر ۱۵ روز یکبار انجام می‌شود اما نکته حائز اهمیت این است، پالایشگاه‌ها به‌صورت مدیریت شده مقادیر مشخصی از وکیوم باتوم را در بورس عرضه می‌کنند و با توجه به عدم وجود سقف رقابت در بورس کالا، در عمل وکیوم باتوم با قیمتی به مراتب بالاتر از قیمت پایه به دست شرکت‌های قیرساز می‌رسد بنابراین با اینکه پالایشگاه‌ها از منافع حاصل از این رقابت منتفع می‌شوند اما بهای تمام شده تولید قیر که بخش اعظم آن متاثر از قیمت وکیوم باتوم است، افزایش خواهد یافت.

بنابراین ملاحظه می‌شود با توجه به شرایط سهامداری پالایشگاه‌ها که در ظاهر دولتی نیستند، درآمد حاصل از فروش وکیوم باتوم، عملا به‌صورت مستقیم به دولت منتقل نمی‌شود و از سوی دیگر با توجه به بالا رفتن قیمت مواد اولیه مورد نیاز کارخانه تولید‌کننده قیر، قیمت قیر در بازار افزایش خواهد یافت. شایان ذکر است که یکی از دلایل بروز رقابت در عرضه‌های وکیوم باتوم پالایشگاه‌ها، جذاب شدن بازارهای صادراتی است که یکی از علل اصلی آن بالا رفتن نرخ ارز و به تبع آن کاهش قیمت دلاری قیر تولید کشور جهت فروش در بازارهای صادراتی بوده است. با توجه به وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های لجستیکی، بانکی و… موجود در تجارت بین‌الملل، ظرفیت صادراتی قیر کشور حدود ۴ میلیون تن است. به نحوی که کل صادرات قیر کشور نیز از طریق بخش خصوصی انجام شده و آنها نیز متعهد به بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما هستند به گونه‌ای که بنا بر تایید بانک مرکزی در سنوات گذشته، شرکت‌های صادرکننده قیر، بخش عمده ارز حاصل از صادرات خود را نیز به کشور برگردانده‌اند.

به‌طور کلی صنعت قیر از ظرفیت ارزآوری به میزان حدود یک میلیارد دلار در سال برخوردار است.

بنابراین ملاحظه می‌شود که بالا رفتن بهای تمام شده و قیمت قیر در بخش صادرات نه تنها مضر نیست، بلکه مفید هم بوده و با بازگشت ارز حاصل از صادرات بخشی از کمبودهای ارزی کشور مرتفع می‌شود. اما از آن سو بالا رفتن قیمت قیر و محدود شدن عرضه قیر به داخل باعث گران شدن هزینه اجرای پروژه‌های آسفالت و مشکل کمبود قیر در بازار خواهد شد.  بنابراین در موضوع قیر با یک دوگانه مواجه هستیم: مزیت قیمت بالاتر و ظرفیت ارزآوری در بازارهای صادراتی و از سوی دیگر لزوم تامین قیر با قیمت مناسب و به میزان مناسب و تامین در زمان مناسب برای استفاده از پروژه‌های عمرانی کشور.

در سال ۹۷ و سال‌های قبل از آن‌که دولت از طریق وزارت نفت وکیوم باتوم را در اختیار دستگاه‌های مصرف‌کننده قرار می‌داد؛ این نهادها وکیوم باتوم را در اختیار شرکت‌های قیر ساز گذاشته و در ازای آن از ایشان قیر تحویل می‌گرفتند. به این معنا که به‌عنوان مثال ۱۰۰ واحد وکیوم باتوم با شرکت قیر ساز تحویل شده و با توجه به اینکه بابت حق‌العمل تبدیل وکیوم باتوم به قیر، وجهی به شرکت قیر ساز داده نمی‌شد، در ازای ۱۰۰ واحد وکیوم ارائه شده، حدودا ۷۵ واحد قیر از ایشان دریافت می‌شد و ۲۵ واحد وکیوم باقی‌مانده نیز به‌عنوان هزینه‌های تولید، سربار و سود شرکت قیرساز در نظر گرفته می‌شد.

با توجه به اینکه این وکیوم باتوم مازاد امکان تبدیل شدن به قیر را داشته و می‌توانست اثراتی را در بازار و نظم قیمتی در بخش داخلی و صادراتی ایجاد کند؛ بنابراین بخشی از انحرافات این طرح از این نقطه نشات می‌گرفت. از سوی دیگر نهاد‌های دریافت‌کننده قیر باید این قیر را برای اجرای پروژه به پیمانکاران در زمان مشخص و پس از دریافت ضمانت‌نامه و در زمان صحیح تحویل می‌دادند که در عمل ملاحظه می‌شد بعضا این مقادیر به میزان صحیحی در نظر گرفته نشده یا حتی پس از اجرای پروژه به پیمانکار تحویل داده می‌شد، به این صورت که پیمانکار به واسطه یکسری الزامات قانونی درخصوص اجرای پروژه در زمان‌بندی تعیین شده، مجبور می‌شد قیر مورد نیاز را از بازار تهیه کند و در مراحل آخر پروژه به قیری که کارفرما در ابتدای پروژه متعهد به تحویل آن شده بود دست پیدا می‌کرد.

همین موضوع باعث می‌شد قیر راهی بازار آزاد شده و از این رهگذر پیمانکار نه تنها سودی نکرده بود، بلکه بعضا به منظور تامین نقدینگی مورد نیاز، مجبور بود قیر را با قیمتی پایین‌تر در بازار آزاد به فروش برساند و این قیر فروخته شده نیز باعث بی‌نظمی در نظام قیمت‌گذاری و فروش قیر می‌شد. در قانون بودجه سال ۱۳۹۸ مقرر شده دولت از طریق شرکت ملی نفت، به جای اعطای وکیوم باتوم به نهادهای مصرف‌کننده قیر، معادل ریالی قیمت وکیوم باتوم را به وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و شهرداری‌ها و… پرداخت کند ولی در عمل ملاحظه شد مشکلاتی از قبیل ارائه دو یا بعضا سه قیمت متفاوت برای وکیوم باتوم (یکی قیمت معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت و دیگری قیمت پایه انجمن پالایشگاه‌ها و سوم قیمت رقابت خورده در بورس کالا) که این امر بی نظمی بازار قیر را مضاعف کرد.

همچنین نبود ساز و کار عملیاتی خرید قیر باعث شد برخی از نهادهای یاد شده عملا نتوانند قیر مورد نیاز خود را از شرکت‌های تولید‌کننده قیر خریداری کرده و بودجه‌های خرید قیر آنها برگشت خورد. در سال ۱۳۹۹ موضوع قیر تهاتری به‌طور کامل از قانون بودجه کشور حذف شد، ولی منابع لازم برای اجرای پروژه که بخشی از آن نیز مربوط به خرید قیر است به نهادهای ذی‌ربط داده شد. اما افزایش قیمت قیر در بازار ناشی از رقابت‌های وکیوم در بورس کالا و همچنین کمبود عرضه قیر در بازار داخلی، باعث شده پروژه‌ها کماکان با معضل تامین قیر مواجه باشند. با توجه به توضیحات یاد شده؛ پیشنهادهای زیر درخصوص طرح قیر تهاتری که این روزها در مجلس در حال نهایی‌سازی است قابل انجام است، بنابراین به جای الزام دولت به ارائه قیر رایگان به نهادهای مصرف‌کننده قیر، اقدامات زیر انجام شود:

در گام اول دستگاه‌های ذی‌ربط از قبیل وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، برآورد دقیقی از میزان نیاز به قیر مورد نیاز خود جهت پروژه‌های عمرانی تا پایان سال ۱۳۹۹ اعلام کنند. شایان ذکر است با توجه به وجود زیرساخت‌های لازم در وزارت راه و سایر دستگاه‌ها، این برآورد به روش علمی و صحیح کاملا قابل احصا خواهد بود. نکته قابل توجه اینکه با توجه به امکانات و ظرفیت‌های اجرایی کشور، این مقدار کمتر از ۵/ ۱ میلیون تن خواهد شد. پس از برآورد کل قیر مورد نیاز دستگاه‌ها، اختیار خرید همین مقدار وکیوم باتوم را با قیمت پایه اعلامی از سوی انجمن به این دستگاه‌ها اعطا کرده و این دستگاه‌ها بتوانند از طریق روش مچینگ و در بورس کالا به همین مقدار اختیار خرید وکیوم باتوم را در ۸ ماه باقیمانده تا پایان سال از هفت پالایشگاه کشور داشته باشند. دیگر اینکه با توجه به شرایط پروژه و در زمان نیاز به تزریق قیر به پروژه، به میزان مورد نیاز هر پروژه، وکیوم باتوم خریداری شده به قیمت پایه از طرف نهاد متولی به شرکت قیر ساز تحویل شده و در ازای آن و به همان مقدار از شرکت قیر ساز، قیر تحویل شود . در این روش، باید حق‌العمل شرکت قیرساز به‌صورت نقدی به او پرداخت شود. محاسبه مقدار منصفانه این حق‌العمل با توجه به دستورالعمل‌های سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان قابل محاسبه است. پس از دریافت قیر از شرکت قیرساز، قیر تولید شده به پیمانکار دقیقا معادل مورد نیاز پروژه تحویل شود. بنابراین مشاهده می‌شود با این روش جایی برای نشت قیر به بازارهای غیررسمی و ایجاد نرخ‌های متفاوت برای قیر در بازار وجود نخواهد داشت. ملاحظه می‌شود در صورت اعمال نظارت‌های دقیق توسط دستگاه‌های مرتبط بر این فرآیند، علاوه بر اینکه در شرایط تحریمی موجود از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های داخلی کشور در جهت عمران و آبادی به نحو صحیحی استفاده شده، امکان انحراف و ایجاد رانت نیز در هر بخشی از بین خواهد رفت.

برای آن بخش از وکیوم باتوم (حدود ۴ میلیون تن) که در بورس کالا عرضه می‌شود، تولیدکنندگانی که با هدف صادرات اقدام به خرید وکیوم باتوم و تولید قیر خواهند کرد، قطعا تا حدی رقابتها را افزایش خواهند داد که امکان فروش آن در بازارهای صادراتی وجود داشته باشدو هرچه قیر به میزان بیشتر و قیمت بالاتری در بازارهای صادراتی فروخته شود قطعا از منافع حاصل از ارزآوری آن کل کشور منتفع خواهد شد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پیش بینی قیمت نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ ۰۷ تیر ۱۴۰۱

پیش بینی قیمت نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۲

موسسه IHS مارکت که بخشی از موسسه رتبه‌بندی S&P گلوبال به شمار می‌رود که اعلام کرده که به خاطر کمبود عرضه نفت در بازار جهانی در نیمه دوم امسال احتمالا قیمت به ۱۳۵ دلار در هر بشکه بالا خواهد رفت.

پایش تحولات تجارت جهانی – گزارش بیست و سوم ۰۹ اسفند ۱۴۰۰
مرکز پژوهش ها اتاق ایران منتشر کرد

پایش تحولات تجارت جهانی – گزارش بیست و سوم

سلسله گزارشهاي "پایش تحولات تجارت جهانی" رویدادهاي کلیدي در محیط ژئواکونومیک ایران را مورد بحث و بررسی قرار میدهد. در این قالب، رویدادهاي کلیدي از منظر تاثیرگذاري بر دیپلماسی اقتصادي و موقعیت ژئواکونومیک ایران مورد توجه قرار می گیرند.

دسته بندی کشورها بر اساس شرکای تجاری ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

دسته بندی کشورها بر اساس شرکای تجاری

در میان مشکلات زنجیره تامین و هزینه های حمل و نقل انباشته، تجارت جهانی در سال گذشته به رشد خود ادامه داد و در سال 2021 به 28 تریلیون دلار رسید که 23 درصد افزایش نسبت به سال قبل نشان می دهد. چین در حال حاضر بزرگترین شریک تجاری جهان می باشد، درصورتیکه همیشه اینطور نبوده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاه بسته شده است.

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، هفتمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران ۱۸ تیر ۱۴۰۵

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، هفتمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران

صنعت قیر، ستون توسعهٔ پایدار؛

صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا ۰۲ مهر ۱۴۰۴

صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا

سه سال پس از هشدارهای انجمن قیر ایران درباره تبعات فروش وکیوم‌باتوم در بورس کالا با سازوکار «حراج باز»، امروز پیش‌بینی‌ها به واقعیت بدل شده است؛ افزایش هزینه تولید، اختلال در تأمین خوراک، رقابت ناسالم ، صنعت قیر کشور را در آستانه بحران قرار داده است.

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور ۰۷ تیر ۱۴۰۴

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور

در روزهای تلخ و پرتنش اخیر، مردم بزرگ ایران با صبر و همدلی، و نیروهای مسلح با اقتدار و شجاعت، سندی زرین از عزت و آزادگی را در تاریخ کشور به ثبت رساندند. انجمن قیر ایران، به‌ نمایندگی از تولید کنندگان بخش خصوصی صنعت قیر از این هم‌نفس‌شدن ملی در اعتلای پرچم پرافتخار ایران تقدیر […]

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ ۰۸ آبان ۱۴۰۳

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد ۱۷ مهر ۱۴۰۳

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن امروز سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در هتل اوین تهران با حضور حداکثری اعضاء برگزار شد.

آسفالت ۳۵ هزار مترمربع از معابر روستایی خداآفرین ۱۸ شهریور ۱۴۰۵

آسفالت ۳۵ هزار مترمربع از معابر روستایی خداآفرین

فرماندار شهرستان خداآفرین از اجرای طرح بهسازی و آسفالت ۳۵ هزار مترمربع از معابر روستایی این شهرستان با اعتباری افزون بر ۱۵۰ میلیارد ریال در نیمه نخست سال جاری خبر داد.

۱۰ هزار تن قیر تهاتری به شهرهای کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت ۱۸ شهریور ۱۴۰۵

۱۰ هزار تن قیر تهاتری به شهرهای کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: 10 هزار تن قیر تهاتری در دو سال اخیر به شهرهای استان اختصاص یافت.

تأکید بر ساماندهی حاشیه‌نشینی و تخصیص ۳۰۰۰ تن قیر ۱۸ شهریور ۱۴۰۵
سفر یک روزه معاون وزیر راه و شهرسازی به ملایر؛

تأکید بر ساماندهی حاشیه‌نشینی و تخصیص ۳۰۰۰ تن قیر

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در سفر به ملایر از پروژه‌های بازآفرینی شهری و بافت‌های تاریخی بازدید و بر پیگیری رفع چالش‌ها، لزوم تصویب لایحه سنددار کردن سکونتگاه‌های غیررسمی و تخصیص ۳۰۰۰ تن قیر تهاتری تأکید کرد.

اختصاص ۱۲ هزار و ۴۰۰ تن قیر برای هشت شهرداری غرب اصفهان ۱۸ شهریور ۱۴۰۵

اختصاص ۱۲ هزار و ۴۰۰ تن قیر برای هشت شهرداری غرب اصفهان

نماینده مردم شهرستان‌های چادگان، فریدونشهر، بویین میاندشت و فریدن در مجلس شورای اسلامی از اختصاص ۱۲ هزار و ۴۰۰ تن قیر تهاتری برای هشت شهرداری‌ِ این چهار شهرستان خبر داد.

بازدید مدیرکل راهداری از طرح های راهسازی جغتای خراسان رضوی ۱۷ شهریور ۱۴۰۵

بازدید مدیرکل راهداری از طرح های راهسازی جغتای خراسان رضوی

مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ ای خراسان رضوی در سفر به جغتای، ضمن بازدید از طرح های راهسازی و روکش آسفالت جاده ها، برای تأمین قیر مورد نیاز جاده های این شهرستان قول مساعد داد.

افزایش ۱۰ درصدی قیمت نفت در هفته ای که گذشت ۱۴ شهریور ۱۴۰۵

افزایش ۱۰ درصدی قیمت نفت در هفته ای که گذشت

با افزایش تنش‌ها در خاورمیانه قیمت نفت در هفته گذشته رشد 10 درصدی را تجربه کرد.

کاهش قیمت نفت در پی مذاکرات ایران و عمان ۰۴ شهریور ۱۴۰۵

کاهش قیمت نفت در پی مذاکرات ایران و عمان

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی، در واکنش به رایزنی‌های میان ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت مشترک در تنگه هرمز که امیدها به رفع محدودیت‌های کشتیرانی و اختلالات عرضه را برانگیخت، بیش از ۲ دلار در هر بشکه کاهش یافت.

قیمت نفت به ۸۳ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه رسید ۱۷ مرداد ۱۴۰۵

قیمت نفت به ۸۳ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه رسید

قیمت نفت در سایه نااطمینانی سرمایه‌گذاران افزایش یافت و به 83 دلار و 55 سنت در هر بشکه رسید.

نفت از افزایش قیمت بازماند ۱۲ مرداد ۱۴۰۵

نفت از افزایش قیمت بازماند

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه آسیا، پس از آن که سرمایه‌گذاران در واکنش به عقب‌نشینی آمریکا از حمله برنامه‌ریزی شده به ایران، ریسک ژئوپلیتیکی را تعدیل کردند، کاهش یافت.

قیمت نفت افزایش بیشتری می‌یابد ۱۰ مرداد ۱۴۰۵

قیمت نفت افزایش بیشتری می‌یابد

در نظرسنجی ماهانه رویترز پیش‌بینی شد قیمت نفت خام امسال تحت تاثیر اختلالات کشتیرانی در تنگه هرمز و تنگه باب المندب که خطرات عرضه را تشدید می‌کند، افزایش بیشتری می‌یابد.

ناترازی انرژی و هزینه واقعی آن برای اقتصاد ایران چقدر است؟ ۳۰ تیر ۱۴۰۵

ناترازی انرژی و هزینه واقعی آن برای اقتصاد ایران چقدر است؟

خاموشی‌ها فقط چهره آشکار بحران انرژی در کشور هستند. پشت این قطعی‌ها، شکافی عمیق میان سرمایه‌گذاری، تولید و مصرف انرژی شکل گرفته است که هر روز هزینه سنگین‌تری را به اقتصاد ایران، صنایع و معیشت خانوارها تحمیل می‌کند.

نقشه راه تقویت اقتصاد؛ از توسعه صادرات غیرنفتی تا گسترش دیپلماسی اقتصادی ۱۹ تیر ۱۴۰۵

نقشه راه تقویت اقتصاد؛ از توسعه صادرات غیرنفتی تا گسترش دیپلماسی اقتصادی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: افزایش ارزآوری یکی از مهم‌ترین موضوعات برای تقویت اقتصاد، کنترل نوسانات بازار ارز و افزایش توان کشور در تأمین نیازهای ارزی است.

حل چالش‌های مربوط به تعهد ارزی، ضرورتی برای پایداری تولید و رونق صادرات ۰۶ تیر ۱۴۰۵

حل چالش‌های مربوط به تعهد ارزی، ضرورتی برای پایداری تولید و رونق صادرات

امیر یوسفی رئیس اتاق گرگان با تأکید بر نقش فعالان اقتصادی در حفظ تولید، اشتغال و تأمین امنیت غذایی کشور در شرایط بحرانی، خواستار رسیدگی به مشکلات ناشی از تعهدات ارزی و رفع ناهماهنگی میان سامانه‌های مرتبط با تجارت خارجی شد.

پیشنهاد تاسیس صندوق مشترک شانگهای | تاسیس شورای تجاری مشترک و برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌های تجاری رودررو میان فعالان اقتصادی ایران و قرقیزستان ۰۵ تیر ۱۴۰۵

پیشنهاد تاسیس صندوق مشترک شانگهای | تاسیس شورای تجاری مشترک و برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌های تجاری رودررو میان فعالان اقتصادی ایران و قرقیزستان

قدیر قیافه، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و تمیر ساریف، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع قرقیزستان در حاشیه برگزاری اجلاس شورای تجاری سازمان همکاری شانگهای و در محل اتاق بازرگانی قرقیزستان در بیشکک دیدار و گفت‌وگو کردند.

آغاز اجرای یکپارچه‌سازی نرخ ارز/ منابع مالی ایران به تدریج آزاد می‌شوند ۳۱ خرداد ۱۴۰۵

آغاز اجرای یکپارچه‌سازی نرخ ارز/ منابع مالی ایران به تدریج آزاد می‌شوند

رئیس‌کل بانک مرکزی از ذخیره‌سازی ۴.۵ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی و همچنین آغاز اجرای سیاست یکپارچه‌سازی نرخ ارز خبر داد و اعلام کرد: منابع مالی ایران به تدریج آزاد می‌شوند که تماماً متعلق به بانک مرکزی است؛ لذا تصمیم‌گیری در خصوص نحوه استفاده آن بر عهده بانک مرکزی است. علاوه بر آن، منابع جدید حاصل از صادرات نفت و افزایش صادرات غیرنفتی هم محقق خواهد شد.