جلوگیری از تبدیل نفت به عامل فروریختگی اقتصاد کشور با توسعه روابط اقتصادی خارجی/استاندار مرکزی گفت: نیاز است با افزایش روابط اقتصادی با دیگر کشورها، از تبدیل نفت به عامل فروریختگی اقتصاد کشور جلوگیری کرد.
جلوگیری از تبدیل نفت به عامل فروریختگی اقتصاد کشور با توسعه روابط اقتصادی خارجی/استاندار مرکزی گفت: نیاز است با افزایش روابط اقتصادی با دیگر کشورها، از تبدیل نفت به عامل فروریختگی اقتصاد کشور جلوگیری کرد.
استاندار مرکزی گفت: نیاز است با افزایش روابط اقتصادی با دیگر کشورها، از تبدیل نفت به عامل فروریختگی اقتصاد کشور جلوگیری کرد.

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران ،فرزاد مخلص الائمه روز جهارشنبه ۲۱ اردیبهشت در نشست با رایزنان اقتصادی وزارت امور خارجه اظهار کرد: در ۳ سال اخیر رابطه اقتصادی کشور با نفت کاهش پیدا کرد که این مهم آرزوی دیرینه مسئولان و نخبگان کشور بوده است. نفت به نوعی مایه فروریختگی اقتصادی در کشور ما بوده ولی این مایه فروریختگی در چند سال اخیر به دلیل تحریم‌ها تاثیر خود را در اقتصاد از دست داده‌ است.

وی افزود: برخلاف آمارهای رسمی که درخصوص صادرات غیر نفتی منتشر می شود، بیشتر اقلام صادراتی که با عنوان غیر نفتی صادر می شوند، از جمله میعانات گازی، قیر و محصولات پتروشیمی پایه نفت دارند یا برخی ۱۰۰ درصد نفتی هستند. بسیاری از مجتمع های عظیم پتروشیمی ایران کارخانه بسته بندی نفت و گاز هستند.

استاندار مرکزی گفت: اختصاص پیدا کردن خوراک رایگان به پتروشیمی ها را میتوان از جمله عواملی دانست که باعث می شود این واحدها به مشکلاتی همانند مشکلات هپکو و آذرآب دچار نشوند، در واقع این خوراک ضرر و زیان آنها را پوشانده ‌است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس تحلیل دانشگاه هاروارد ۷۷ درصد اقتصاد و تجارت کشور وابسته نفت است بیان کزد: نیاز است با افزایش روابط اقتصادی با دیگر کشورها، از تبدیل این منابع خدادادی به عامل فروریختگی جلوگیری کرد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: در دوره خاصی قرار داریم که در ۵۰ سال اخیر یک مقطع استثنایی برای کشور محسوب می شود و رابطه ویژه ای با نفت برقرار است، اما با تمهیداتی می توان به شرایط قبل از تحریم دست پیدا کرد.

مخص الائمه بیان کرد: در اسفندماه سال گذشته، رییس جمهوری سند تحول دولت مردمی را در ۲۴۴ صفحه، ۹ فصل و ۳۷ موضوع بخشی و فرابخشی به تمامی دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد که تدوین این سند حدود شش ماه زمان برد.

وی با بیان اینکه تمامی دستگاه ها موظفند که ۱۰۲۳ اقدام اجرایی قید شده در این سند را در سه بازه زمانی کوتاه مدت(۲۳۷ اقدام) میان مدت و بلندمدت به انجام برسانند، گفت: این سند در میان تمامی اسناد بالادستی یک سند استثنایی است چراکه دولت همه توان خود را برای اجرای اقدامات تدوین شده ذیل این سند به میدان آورده است. در این سند ۱۳۴ چالش بررسی شده است.

استاندار مرکزی عنوان کرد:  بخش های متعددی از این سند بخش های اقتصادی است.

وی بیان کرد: شهرستان های ساوه و زرندیه قطب اقتصادی کشور محسوب می شوند و اگر در کشور دو یا سه نقطه سرمایه گذاری وجود داشته باشد یکی از آنها ساوه و زرندیه است که دارای موقعیت خاص و منحصر بفرد هستند که نمونه آن در سایر استان ها دیده نمی شود، به نوعی می توان گفت رتبه اول در منطقه را این شهرستان ها به خود اختصاص داده اند و برخی اقلام مورد استفاده در کشور فقط در ساوه تولید می شود.

مخلص الائمه بر ایجاد خواهر خواندگی و برادر خواندگی استان مرکزی با برخی استان های کشورهای خارجی تاکید کرد و گفت: سایر شهرستان های استان نیز ظرفیت های خوبی دارند که می تواند مورد توجه سرمایه گذاران باشد. استان مرکزی زادگاه ۲۵ درصد مشاهیر کشور است.

  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا