حلول ماه ربیع الاول مبارک باد
حلول ماه ربیع الاول مبارک باد

 سومین ماه از ماه‌های قمری که پس از ماه صفر آغاز می‌شود ربیع الاول نام دارد. ربیع به معنی بهار از ماده رَبع است. علت اینکه به این ماه ربیع گفته می‌شود این است که در فصل بهار گیاهان تر و تازه‌اند و نامگذاری این ماه در فصل بهار رخ داده است. این ماه در […]

 سومین ماه از ماه‌های قمری که پس از ماه صفر آغاز می‌شود ربیع الاول نام دارد. ربیع به معنی بهار از ماده رَبع است. علت اینکه به این ماه ربیع گفته می‌شود این است که در فصل بهار گیاهان تر و تازه‌اند و نامگذاری این ماه در فصل بهار رخ داده است. این ماه در بین شیعیان به ماه شادی و سُرور معروف است. میلاد پیامبر اکرم (ص)، امام صادق (ع) و آغاز امامت حضرت مهدی (عج) در این ماه واقع شده‌اند.

تاریخ دقیق آغاز ماه ربیع الاول ۱۴۰۳

  • تاریخ دقیق آغاز ماه ربیع الاول در تقویم شمسی برابر با پنج شنبه ۱۵ شهریور است.
  • تاریخ دقیق آغاز ماه ربیع الاول در تقویم قمری برابر با اول ربیع الاول ۱۴۴۶ است.
  • تاریخ دقیق آغاز ماه ربیع الاول در تقویم میلادی برابر با ۵ سپتامبر ۲۰۲۴ است.

اعمال شب اول ماه ربیع الاول

این شب به نام «لیله المبیت» مزین است، در این شب یک حادثه مهم تاریخی واقع شد و آن اینکه در سال سیزدهم بعثت، رسول خدا (ص) از مکه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان شد و امیرالمۆمنان علی (ع) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر رسول خدا (صلی الله علیه وآله) خوابید.

آیه شریفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رئوف بِالْعِبادِ؛ بعضی از مردمِ (با ایمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودی خدا می‌فروشند و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» (۱) در حقّ آن حضرت نازل شد. (۲)

سال هجرت رسول خدا (صلی الله علیه وآله) مبدأ تاریخ مسلمانان است و تحوّلی عظیم در جهان اسلام روی داد.

  • روزه گرفتن به شکرانه سلامتی پیامبر اعظم و امیرمومنان از گزند کفار و مشرکان در اول ربیع‌الاول.
  • خواندن زیارت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و علی (علیه السلام) در این روز.

روزه، که برای آن فضیلت بسیار نقل شده است، از جمله در روایاتی از ائمه معصومین (ع) آمده است: کسی که روز هفده ربیع را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه یکسال را مقرر می‌فرماید.

  • منبع خبر : ایمنا