دکتر محمدرضا مهمان دوست ۲۰ دی ماه در جلسه بررسی وضعیت محلات بافت ناکارآمد شهر بم اظهار کرد: افرادی که قبل از سال ۹۴ در سکونتگاههای غیررسمی ساکن هستند از طریق باز آفرینی میتوانند در خصوص ساخت ساز اقدام کنند.
وی بیان کرد: اراضی ناکارآمد شهری با سه گونه بافت فرسوده، تاریخی و سکونتگاه غیررسمی وجود دارند و در همین ارتباط اقدامات قانونی در حال انجام است.
مهمان دوست در خصوص جایزه بم بیان کرد: آغاز به کار جایزه بم در شهرستان بم و با حضور شهرداران کل استان کرمان همزمان با سالگرد زلزله بود و در دهه فجر به کار خود پایان میدهد.
وی عنوان کرد: این جایزه به شهرداریهای برتر با محورهای برتر و منتخب از بین شهرداران سراسر کشور اهدا میشود .
مشاور شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه اظهار کرد: ۱۶۸ هزار هکتار بافت فرسوده در سطح کشور وجود دارد اما در بحث بازآفرینی و اختصاص قیر برای بافت های ناکارآمد، درصد بالایی را برای بم نسبت به مجموعه کشوری در نظر گرفتهایم.
وی گفت: از ۳۰۰۰ کوچه و معابر خاکی بم در فاز اول برای ۲۵۰ کوچه اعتبار قیر تهاتری برای شهرداریها در نظر گرفته شد و در مجموع و در فازهای بعدی نیز ۶۰۰ معبر و کوچه را در نظر میگیریم.
محمد برزنگ فرماندار بم نیز در این جلسه گفت: ۲۵ درصد شهر بم بافت ناکارآمد است که جمعیتی حدود ۵۰ هزار نفر در این محلات ساکن هستند و نیازمند کمک شرکت بازآفرینی برای آسفالت کوچهها و معابر آن منطقه هستیم.
وی افزود: در فاز اول بازآفرینی ۶۸۳ هکتار بافت ناکارآمد در بم معرفی شده و سال گذشته حدود ۵ هزار و ۱۲۷ تن قیر تحویل شهرداری بم شده است .
برزنگ عنوان کرد: مشاور طرح بازآفرینی حدود ۷۰۰ هکتار دیگر بافت ناکارآمد را شناسایی کرده و بخشی از مراحل کار و کمیسیون ماده ۵ آن پیش رفته که در حال نهایی شدن است.
وی توضیح داد: از ۳۰۰۰ کوچه خاکی که در سطح شهر بم وجود دارد حدود ۳۰ درصد آن آسفالت شده و ۷۰ درصد دیگر آن باقی مانده است .
فرماندار بم با بیان اینکه حدود شش پیمانکار برای پروژه آسفالت بافت های ناکارآمد در نظر گرفته شده، گفت: در فاز اول مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان یعنی حدود ۵۰ درصد بودجه شهرداری بم اعتبار برای پیمانکاران بافت ناکارآمد هزینه شده است.
برزنگ افزود:با توجه به گذشت ۲۰ سال از زلزله، بم هنوز در حال بازسازی است و نتوانستهایم موارد عمرانی شهر را تکمیل کنیم و نواقصی در این شهر موجود است.
- منبع خبر : ایسنا