کلیمالله وثوقی با اعلام این خبر اظهار کرد: حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال پروژه هم یا در مرحله عقد قرارداد است و یا عملیات اجرایی آن شروع شده که بخشی از آنها پروژه آسفالت است که در فصل آب و هوایی مناسب اجرا خواهد شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل افزود: از ابتدای سال جاری ۱۰ پروژه بهطول ۱۰۲ کیلومتر روکش آسفالت راه اصلی با سه هزار ۵۵۰ میلیارد ریال هزینه در مناطق مختلف استان اجرا شده است.
وثوقی اجرای ۱۶ پروژه با ۱۳۵ کیلومتر روکش راه فرعی ، ۱۷ پروژه ۹۶ کیلومتر روکش راههای روستایی ، اجرای هفت پروژه رفع نقاط پرحادثه در۱۰ نقطه ، ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر خط کشی راههای مواصلاتی و تعمیر۴۶ دستگاه ابنیه فنی را از جمله اقدامات اداره کل راهداری استان در سال جاری ذکر کرد.
وی گفت: احداث ۱۹ کیلومتر پروژه روشنایی نقطهای در قالب پنج پروژه ، اجرای ۴.۶ کیلومتر نیوجرسی ، تعمیر اساسی و اورهال ماشینآلات راهداری استان ، احداث ۲۱۳ کیلومتر راه روستایی به شوسه و زیرسازی برای آسفالت و اجرای ۱۴۰ کیلومتر آسفالت راه روستایی را از دیگر اقدامات راهداری استان اردبیل در سال جاری بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل اضافه کرد: امسال همچنین در توسعه و تجهیز راههای استان ۱۰ سامانه به سامانههای هوشمند استان اضافه شد.
وثوقی همچنین از جابجایی ۲ میلیون ۸۹۲ هزار تن کالا و یک میلیون و ۶۵ هزار مسافر در هشت ماه سال جاری خبر داد و افزود: اردبیل جزو ۱۵ استان دارای پایانه مرزی است که در این بخش ۱۸ هزار تن کالا توسط ۸۸۵ دستگاه کامیون از طریق پایانه مرزی بیلهسوار وارد و ۳۴۱ هزار تن کالا با استفاده از ۱۵ هزار و ۶۷۱ دستگاه کامیون صادر شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل اضافه کرد: علاوه بر این در این مدت ۶۰ هزار و ۴۰۵ مسافر در مرز جابجا شدند که اغلب آن ترانزیت بوده است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص نوسازی ناوگان راهداری استان گفت: اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل ۱۶۰ دستگاه ماشینآلات راهداری با عمر متوسط ۲۵ سال دارد که نوسازی این ماشینآلات در دستور کار قرار گرفته است.
وثوقی با اشاره به برنامه سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور برای نوسازی و تامین ۲ هزار دستگاه انواع ماشینآلات راهداری افزود: در این راستا به چهار استان مجوز خرید ماشینآلات ناوگان داده شد که استان اردبیل هم از جمله این استانهاست.
وی اضافه کرد: انتظار میرود با ورود این ماشینآلات به ناوگان راهداری استان هم هزینه نگهداری از ناوگان کاهش یافته و هم کیفیت خدمات بهویژه در فصل زمستان افزایش یابد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل خاطرنشان کرد: در استان اردبیل نقاط برفگیر و کولاکگیر زیاد است ضمن اینکه شدت و مدت سرما بالاست به طوری که معمولا برای ۱۵۰ روز راهداری زمستانی برنامهریزی میشود که امسال هم در این زمینه ۴۰ هزار تن انواع نمک و شن در راهدارخانههای استان دپو شده و تمام ظرفیت راهداری استان آماده اجرای طرح راهداری زمستانی است.
در حال حاضر ۶۰ شرکت در بخش مسافری ، ۹۰ شرکت در بخش کالا و ۱۰ شرکت بینالمللی در استان اردبیل فعال است.
علاوه بر این یک هزار و ۳۱۹ دستگاه ناوگان مسافری شامل ۲۸۸ دستگاه اتوبوس ، ۲۷۳ مینیبوس ، ۷۵۸ دستگاه سواری و هشت هزار و ۹۶۷ دستگاه کامیون در استان خدمات مورد نیاز شهروندان را ارائه میکنند.
بر این اساس در بخش کالا ۱۲ هزار و ۴۴۰ راننده دارای کارت هوشمند و در بخش مسافر هم ۲ هزار و ۲۴ راننده فعال هستند.
میانگین ناوگان حمل و نقل استان در بخش اتوبوس ۱۵ سال ، کامیون ۲۳ سال و سواری ۱۲ سال است.
- منبع خبر : ایرنا