مزایای استفاده از پالایشگاه نسل سوم تولید قیر
مزایای استفاده از پالایشگاه نسل سوم تولید قیر

به بهانه افتتاح پالایشگاه نسل سوم قیر ارومیه در این گزارش می خواهیم به مزایای نسل سوم قیر بپردازیم. با توجه به پیگیری‌های سازمان محیط زیست مبنی بر رعایت شرایط زیست محیطی برای تمامی کارخانجات، شرکت، فرایند پالایش را به گونه ای طراحی و اجرا نموده است که شرایط زیست محیطی در آن رعایت شده […]

به بهانه افتتاح پالایشگاه نسل سوم قیر ارومیه در این گزارش می خواهیم به مزایای نسل سوم قیر بپردازیم. با توجه به پیگیری‌های سازمان محیط زیست مبنی بر رعایت شرایط زیست محیطی برای تمامی کارخانجات، شرکت، فرایند پالایش را به گونه ای طراحی و اجرا نموده است که شرایط زیست محیطی در آن رعایت شده باشد به این صورت که بخارها و ترکیبات آروماتیک تولید شده در برج پخت قیر در چند مخزن، به ترتیب تفکیک گردیده و در کندانسورهای رابط، دمای آن کاهش یافته و گازهای سبک در مخازن به مایع تبدیل می‌شود.

برای پالایش و افزایش دمای برج پخت قیر احتیاج به جذب انرژی زیادی نبوده چرا که این انرژی از حرارت حاصل از واکنش‌های شیمیایی تأمین گردیده و هرگونه گازهای سبک حاصل از فرایند پالایش در کوره‌های گازسوز سوزانده نشده و به فرایند چرخه سوخت باز می‌گردد.

با توجه به اینکه برای بالا رفتن دمای برج پخت قیر، احتیاجی به حرارت مستقیم نبوده و سیستم‌های جدید در این فرایند مجهز به سوپاپ‌های ضد انفجار می‌باشند و احتمال احتراق برج بسیار کاهش می‌یابد.

این سیستم، به کمترین میزان سوخت جهت شروع به کار نیاز دارد و در ضمن به علت وجود کندانسور برای کاهش دما، میزان بالائی از گازهای خروجی، مایع شده و سوخت مورد نیاز واحد را تامین می‌کند.

در فرایندهای طراحی شده در واحدهای جدید می‌توان از تمامی خوراک‌های موجود در بازار چون وکیوم باتوم و مازوت و سلابس و دیگر خوراک‌ها استفاده نمود و با ترکیب آنها انواع قیرهای مورد نیاز را با بهترین کیفیت تولید کرد و قیر تولید شده در این واحد.

با بالا رفتن دانش فنی و عدم نیاز و وابستگی به لوازم و ماشین آلات خارجی هزینه ساخت و راه اندازی واحد تولید قیر به شدت کاهش می‌یابد و همچنان توانایی تولید انواع قیر با مصرف انواع خوراک‌های موجود در بازار به عنوان مزیت این فرایند نوین می‌باشد.

  • منبع خبر : خبرگزاری انجمن قیر ایران