یکشنبه 30 بهمن 1401
گروه : نفت
پ
  • 30 بهمن 1401 - 13:13

تولیدکننده‏‏‌های کاتالیست روی مرز دانش

تولیدکننده‏‏‌های کاتالیست روی مرز دانش
تولیدکننده‏‏‌های کاتالیست روی مرز دانش
نمایشگاهی که اخیرا در محل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران برگزار شد، تولیدکننده‌‌‌های داخلی کاتالیست حضور موثری داشتند. از غرفه‌‌‌‎های این تولیدکننده‌‌‌ها و گفت‌وگو با مدیران آنها نشان می‌دهد که با اینکه با تکیه بر دانش بومی؛ بسیاری از این واحدها توانسته‌‌‌اند محصولات باکیفیت و ویژه‌ای تولید کنند و از این طریق جای بسیاری از نمونه‌های وارداتی در بازار را بگیرند، اما با این حال همچنان دغدغه‌های فراوانی در حوزه تولید خود دارند.

اسماعیلی همچنین با اشاره به اینکه هدف ما بومی‌سازی ساخت کاتالیست در ایران بوده است، اعلام کرد: یکسری کاتالیست پتروشیمی شامل اتیلن اکساید هم در طرح توسعه خود داریم

وی با بیان اینکه محصولات شرکت به برخی کشورهای اروپایی و همین‌طور هند صادر می‌شود، گفت: پیش‌تر این محصولات به طور کامل وارد می‌شد و اکنون از ۷۰‌درصد یادشده واردات ما توانسته‌ایم حدود ۴۰ تا ۵۰‌درصد از آن را تولید کنیم. با این حال ظرفیت اسمی ما به اندازه همین ۷۰‌درصد است.

این فعال صنعت پتروپالایشگاهی در ادامه درباره بازار فروش محصولات خود توضیح داد: در حال حاضر برخی پالایشگاه‌‌‌ها در مناقصه‌های خود سختگیری می‌کنند ولی با این حال دیر یا زود به دلیل اینکه واردکنندگان نمی‌توانند به تعهدات خود عمل کنند ناگزیر به سمت تولیدکنندگان داخلی متمایل خواهند شد.

وی ادامه داد: پالایشگاه‌ها الزامی برای خرید داخلی ندارند، اما با وجود این برای استفاده از تولیدات داخلی مورد تشویق قرار می‌گیرند.

اسماعیلی گفت: به نظر می‌رسد نیاز به زمان دارد که کاتالیست‌های داخلی جای نمونه‌های خارجی را بگیرند.

وی در پایان گفت: امیدواریم که از بومی‌سازی خود پاسخ مناسب بگیریم و ورود سهل‌تری در مناقصات شرکت‌ها داشته باشیم. برای اعتمادسازی باید قطعات ما مورد آزمون قرار گیرند و پس از این است که کارها روی روال می‌افتد، چراکه طبیعتا هر واحدی برای آزمودن یک قطعه یک دوره پایلوت را از سر می‌گذراند تا نتیجه آن را مشاهده کند و پس از این اعتمادسازی است که هر کالایی جای خود را در بازار پیدا می‌کند.

عرضه زیر قیمت بازار

شرکت اسمارت کاتالیست نیز یکی دیگر از شرکت‌کنندگان این نمایشگاه بود. محسن کیانپور، رئیس هیات‌مدیره این شرکت گفت: شرکت ما در تولید انواع کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی مرتبط با پتروشیمی و پالایشگاه‌ها فعال است و در حال حاضر هم کاتالیست‌های واحدهای اسید سولفوریک و هم واحدهای متالورژیکی مانند مس و پتروشیمی‌‌‌های بزرگی مانند ارومیه و رازی را تولید می‌کند. از سوی دیگر همه کاتالیست‌های واحد زنجیره آمونیاک را در سبد تولیدی خود داریم که به کشورهای مختلف هم صادر می‌کنیم، در حالی که پیش از این کاتالیست‌های یادشده را به کشور وارد می‌کردیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در زنجیره آمونیاک ما تنها تولیدکننده کاتالیست‌های این حوزه هستیم، گفت: ولی در بخش‌های دیگر به صورت محدود تولیدکننده‌های دیگری هم وجود دارند. کیانپور در ادامه توضیح داد: یکی دیگر از کاتالیست‌‌‌های تولیدی مهم شرکت در فرآیند تولید مونومر استایرن استفاده می‌شود که بسیار حیاتی است. وی با بیان اینکه یکی از دلایل مشکلات چندماهه صنعت ساختمان نبود همین کاتالیست برای تولید یونولیت بود، گفت: در حال حاضر این محصول را بومی‌سازی کردیم و اکنون با پتروشیمی پارس که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندهای این حوزه است در حال مذاکره برای فروش هستیم.

کیانپور افزود: به طور کل ما به ۹۰ شرکت مختلف شامل واحدهای تولیدی شوینده‌ها، محصولات شیمیایی و امثال آن محصول عرضه کرده‌ایم. حدود ۴۵‌درصد از محصول شرکت را هم به کشورهای دیگر صادر می‌کنیم. وی گفت: از ۵ سال پیش به کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، ارمنستان، ازبکستان، افغانستان، سوریه و روسیه صادرات کاتالیست‌های مختلف داشته‌ایم و در حال حاضر هم در حال اضافه کردن انواع جدیدی از این محصول در واحد تولیدی خود هستیم.

کیانپور با اشاره به اینکه مشکل ارز نیمایی باعث شده که محصول خود را به پتروشیمی‌های داخلی با همین نرخ (۶۰‌درصد زیر قیمت بازار آزاد) عرضه کنیم، گفت: تنها حدود ۶/ ۱‌درصد سود به ما می‌رسد که با توجه به حجم سرمایه‌گذاری بسیار ناچیز است. در حالی که واردات کاتالیست قبلا با تعرفه ۲۰ تا ۵۰‌درصد بود ولی اکنون که بیش از ۱۵ شرکت تولیدکننده در این حوزه فعال شده‌‌‌اند، این تعرفه به یک ‌درصد (با نرخ واقعی) رسیده است. به این ترتیب است که خریداران به سمت چین می‌روند و با اینکه الزام برای خرید داخلی وجود دارد، اما آنها راه فرارهای خود را دارند.

وی گفت، در این خصوص از وزارت صمت درخواست کرده‌ایم ولی تاکنون به جایی نرسیده است.

کیانپور با اشاره به اینکه دو واحد جدید کارخانه در طرح توسعه خود داریم، گفت: اما با توجه به وضعیت بازار و مشکلات یادشده انگیزه‌ای برای راه‌اندازی آنها وجود ندارد.

تقاضای ریالی خرید ارزی

محمد شفیعی، مدیر فنی شرکت تولیدی-تحقیقاتی گهرسرام هم به عنوان یکی دیگر از غرفه‌‌‌داران این نمایشگاه درباره محصولات شرکت متبوع خود توضیح داد: ما تقریبا از سال ۷۵ در حوزه سرامیک‌‌‌های نسوز فعالیت داشتیم، سپس وارد تولید ساپورت بال‌ها و سرامیک بال‌ها (گلوله‌‌‌های آسیاب) شدیم و از سال ۸۸ تا ۹۰ با تولید مولکولارسیو و آلومینا اکتیو به حوزه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها رسیدیم. وی با بیان اینکه در حال حاضر این دو محصول را در تناژ بالایی تولید می‌کنیم، گفت: تاکنون شرکت رقیبی نداشته چراکه بخشی از بازار را انتخاب کردیم که کسی در آن فعال نبوده و اگر هم بوده به طور همزمان یا بعد از ما وارد شده است. اکنون می‌توان گفت ۵۰ تا ۶۰‌درصد محصول ما انحصاری است و کسی آن را تولید نمی‌کند. به گفته وی این شرکت تا حدودی محصولات خود را به کشورهای ونزوئلا، روسیه، عراق و تاجیکستان صادر می‌کند.

این مدیر صنعتی در ارتباط با مسائل و دست‌‌‌اندازهای تولیدی خود هم توضیح داد: در حال حاضر اصلی‌‌‌ترین مشکل به حوزه ارزی مربوط می‌شود، چون مواد اولیه اکثرا از خارج کشور تامین می‌شود. از سوی دیگر در زمینه فروش هم یکسری از تقاضا‌ها را نمی‌توانیم به صورت ارزی پیشنهاد دهیم و از ما درخواست می‌شود که ۶۰ تا ۹۰ روز اعتبار و به صورت ریالی قیمت بدهیم. معلوم نیست در این مدت چه اتفاقی در حوزه نرخ ارز می‌افتد.

وی همچنین درباره طرح‌های توسعه این شرکت گفت: ما در چشم‌انداز شرکت تشکیل یک هلدینگ را درنظر داریم، چون در دو حوزه پلیمرها و مواد شیمیایی فعال هستیم و همین‌طور تولید چند گرید جذاب را در دستور کار داریم که در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارند. بنابراین قرار نیست شرکت تنها تولیدکننده کاتالیست و جاذب باشد و قرار است یک هلدینگ شکل گیرد که یک بسته از محصولات شیمیایی جاذب و پلیمری را عرضه کند.

لزوم سرمایه‌گذاری در زنجیره‌‌‌

فرشید نور، کارشناس ارشد فرآیند شرکت پویا پژوهش باختر نیز به نمایندگی از این شرکت گفت: شرکت پویا باختر از سال ۱۳۹۶ در زمینه تولید انواع کاتالیست‌های پلیمری و غیرپلیمری فعالیت کرده است. وی با بیان اینکه مجموعه در سه استان لرستان، کرمانشاه و کردستان قرار دارد، گفت: چهار نوع از محصولات این شرکت در حال حاضر به صورت صنعتی تولید می‌شود و برای حدود ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است. این مسوول شرکت پویا باختر اعلام کرد، همکاری ما با پتروشیمی‌هایی است که در زمینه پلی الفین‌‌‌ها مانند پلی اتیلن و پروپیلن فعالیت می‌کنند. پلی پروپیلن از کاتالیست‌های زیگلر- ناتا و مجموعه‌هایی که تولید اتیلن اکساید دارند از کاتالیست‌های اتیلن اکساید استفاده می‌کنند. کاتالیست‌هایی که در فرآیندهای الفینی مورد استفاده قرار می‌گیرند، یعنی تبدیل اتیلن به هیدروژن، از کاتالیست‌های هیدروژناسیون استفاده می‌کنند و در فرآیند سنتز متانول هم از کاتالیست‌های سنتز متانول استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه ممکن است در چند محصول رقیب داشته باشیم، گفت: اما در برخی محصولات دیگر انحصاری هستیم. فرشید نور توضیح داد: در حوزه کاتالیزور زیگلر-ناتا رقیبی نداریم، اما در بخش سنتز متانول شرکت‌های دیگری هم فعالیت می‌کنند. در اتیلن اکساید هم گفته می‌شود تولید در داخل داریم اما به طور کل تکنولوژی کمیابی دارد. در هیدروژناسیون هم فکر می‌کنم چند شرکت در داخل داشته باشیم.

وی ادامه داد: با همه این محصولاتی که ما تولید می‌کنیم شاید ظرفیت عرضه به یک یا دو پتروشیمی را داریم و مابقی آنها را باید وارد کنیم، چراکه بالای ۱۰ تا ۱۵ پتروشیمی هستند که به این محصولات نیاز دارند. ما در حال حاضر با ۵۰‌درصد ظرفیت اسمی تولید می‌کنیم ولی اگر ۱۰۰‌درصد هم شود باز به دو پتروشیمی بیشتر نمی‌توانیم عرضه محصول داشته باشیم، چراکه سیستم تولید کاتالیست به‌گونه‌ای است که نمی‌شود به راحتی تولید داشت. به طور کل سیستم‌های تولید کاتالیست به این شکل هستند، یعنی ظرفیت این سیستم‌ها پایین است مگر اینکه چند مجتمع راه‌اندازی شود. نور گفت: این صنعت سرمایه در گردش بسیار بالایی هم نیاز دارد، چراکه برخی مواد اولیه کاتالیست‌ها به طور کامل از چین وارد می‌شود

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

۱۴.۵ میلیارد دلار پروژه نفتی امسال به‌بهره برداری می‌رسد 20 خرداد 1402

۱۴.۵ میلیارد دلار پروژه نفتی امسال به‌بهره برداری می‌رسد

وزیر نفت از بهره‌برداری از ۶۴ طرح نیمه‌تمام و جدید اولویت‌دار صنعت نفت به ارزش ۱۴.۵ میلیارد دلار و شروع عملیات اجرایی ۱۵ طرح جدید به ارزش ۱۴.۳ میلیارد دلار در سال جاری خبر داد و گفت: مجموع ارزش سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها به ۲۸.۸ میلیارد دلار می‌‌رسد

صادرات نفت کوچکترین عضو اوپک صفر شد 20 خرداد 1402

صادرات نفت کوچکترین عضو اوپک صفر شد

گینه استوایی که یک کشور کوچک واقع در غرب آفریقا و کوچکترین تولید کننده نفت عضو اوپک است، در ماه مه به دلیل کاهش تولید و عدم وجود پروژه هایی که جایگزین تولید از دست رفته شوند، هیچ نفتی صادر نکرد

آمریکا: کاهش تولید سعودی باعث افزایش قیمت نفت نمی‌شود 19 خرداد 1402

آمریکا: کاهش تولید سعودی باعث افزایش قیمت نفت نمی‌شود

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرد با وجود کاهش اخیر تولید که از سوی عربستان سعودی اعلام شده است، قیمت نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳، به بیش از ۸۰ دلار در هر بشکه نخواهد رسید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آزمایشگاه مرجع هلال‌احمر خوی احداث می‌شود 11 اردیبهشت 1402

آزمایشگاه مرجع هلال‌احمر خوی احداث می‌شود

رئیس سازمان داوطلبان از احداث آزمایشگاه مرجع جمعیت هلال احمر خوی برای استفاده و بهره مندی هموطنان حادثه دیده این شهرستان از زمین لرزه بهمن ماه سال گذشته خبر داد.

پیام نوروزی رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران 01 فروردین 1402

پیام نوروزی رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران

به نام خداوند بهار آفرین یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبرالیل و النهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال همکاران معزز خانواده بزرگ صنعت قیر ایران عید سعید نوروز و فرا رسیدن بهار پرطراوت که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت می‌باشد را به مدیران ارجمند، متخصصان گرامی، […]

ضرورت نگاه همه‌جانبه مجمع تشخیص مصلحت نظام به اهداف قانون قیر تهاتری 23 اسفند 1401

ضرورت نگاه همه‌جانبه مجمع تشخیص مصلحت نظام به اهداف قانون قیر تهاتری

مهرداد همتی / دبیر انجمن قیر ایران انتظار می‌رود هیات عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بررسی مجدد و همه‌جانبه قانون قیر تهاتری و توجه به تبعات بسیار منفی ناشی از عدم‌اجرای قانون، ضمن بررسی دقیق مستندات و فرآیندهای مرتبط با نظارت بر اجرای این قانون، بار دیگر قانون قیر تهاتری را با سیاست‌های کلی در حوزه اقتصاد مقاومتی و تولید ملی تطبیق داده و مورد بررسی بیشتری قرار دهد.

پنج خدمت حیاتی بخش خصوصی صنعت قیر به عمران و آبادی کشور 20 اسفند 1401

پنج خدمت حیاتی بخش خصوصی صنعت قیر به عمران و آبادی کشور

اقداماتی که برای جلوگیری از تداوم قانون قیر تهاتری دنبال می‌شود بدون رعایت حدود اخلاقی، صرفا بر بستر هیاهو و متهم‌‌‌سازی افراد و دستگاه‌‌‌ها به فساد به پیش می‌رود که البته به‌‌‌دلیل غیر‌مستند بودن ادعا‌‌‌های مخالفان این قانون و همچنین هوشمندی و درایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

فراخوان شرکت در چالش “طرح‌های نوآورانه صنعت قیر” 17 اسفند 1401

فراخوان شرکت در چالش “طرح‌های نوآورانه صنعت قیر”

در شب میلاد حضرت بقیه الله (عج) با تبریک این عید بزرگ افتخار دارد در نهایت خرسندی و مسرت از طرف هئیت مدیره انجمن اعلام نماید: در راستای تلاش های انجام یافته در قالب تفاهم نامه ستاد ویژه نانو معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و انجمن قیر ایران، چالش “طرح‌های نوآورانه صنعت قیر” برگزار می […]

بسیج سازندگی، نماد محرومیت زدایی در سنندج 20 خرداد 1402

بسیج سازندگی، نماد محرومیت زدایی در سنندج

بسیج سازندگی بر اساس رسالت ذاتی خود، همواره در مناطق محروم به مردم خدمات رسانی می کند و کمک حال دولت‌ها در بحث محرومیت زدایی است.

۹۰۰ روستای گلستان از راه مناسب آسفالته برخوردار هستند 20 خرداد 1402

۹۰۰ روستای گلستان از راه مناسب آسفالته برخوردار هستند

معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان گفت: ۹۳۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد که از این تعداد تاکنون با همکاری دستگاه‌های مرتبط ۹۰۰ روستای از راه مناسب آسفالته برخوردار شدند.

اختصاص ۳۵۰۰ تن قیر تهاتری به بافت فرسوده همدان 20 خرداد 1402

اختصاص ۳۵۰۰ تن قیر تهاتری به بافت فرسوده همدان

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان از راه‌اندازی نهضت تخصیص قیر تهاتری به محله‌های مصوب باز آفرینی شهری خبر داد و گفت: ۳۵۰۰ تن قیر به بافت‌های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی و همچنین محوطه مساکن مهر استان اختصاص یافته است.

اختصاص ۱۲۱ تن قیر تهاتری برای آسفالت معابر فریدونشهر 18 خرداد 1402

اختصاص ۱۲۱ تن قیر تهاتری برای آسفالت معابر فریدونشهر

رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان فریدونشهر گفت:با توجه به وجود معابر خاکی و بدون آسفالت در بافت فرسوده این شهرستان، ۱۲۱ تن قیر جهت اجرای آسفالت این معابر به شهرداری‌ها اختصاص یافت. علی گلشاهی افزود: این میزان قیر به صورت تهاتری برای بهسازی محلات هدف بازآفرینی شهری شهرستان فریدونشهر تخصیص یافته که ۸۸ تن برای آسفالت معابر بافت فرسوده فریدونشهر و ۳۳ تن برای شهر برف انبار بوده، این اقدام […]

” آزادراه اصفهان-شیراز” ، نقطه اتصال کریدور شمال به جنوب کشور 17 خرداد 1402

” آزادراه اصفهان-شیراز” ، نقطه اتصال کریدور شمال به جنوب کشور

پروژه " آزادراه اصفهان-شیراز" به عنوان یک شریان اصلی تردد و نقطه اتصال کریدور شمال به جنوب، این روزها در سایه توجه و تلاش پیشرفت چشمگیری یافته است و به روزهای افتتاح خود نزدیک می‌شود اما کماکان برای بهره برداری به سه هزار میلیارد تومان دیگر نیاز دارد.

۱۴.۵ میلیارد دلار پروژه نفتی امسال به‌بهره برداری می‌رسد 20 خرداد 1402

۱۴.۵ میلیارد دلار پروژه نفتی امسال به‌بهره برداری می‌رسد

وزیر نفت از بهره‌برداری از ۶۴ طرح نیمه‌تمام و جدید اولویت‌دار صنعت نفت به ارزش ۱۴.۵ میلیارد دلار و شروع عملیات اجرایی ۱۵ طرح جدید به ارزش ۱۴.۳ میلیارد دلار در سال جاری خبر داد و گفت: مجموع ارزش سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها به ۲۸.۸ میلیارد دلار می‌‌رسد

صادرات نفت کوچکترین عضو اوپک صفر شد 20 خرداد 1402

صادرات نفت کوچکترین عضو اوپک صفر شد

گینه استوایی که یک کشور کوچک واقع در غرب آفریقا و کوچکترین تولید کننده نفت عضو اوپک است، در ماه مه به دلیل کاهش تولید و عدم وجود پروژه هایی که جایگزین تولید از دست رفته شوند، هیچ نفتی صادر نکرد

آمریکا: کاهش تولید سعودی باعث افزایش قیمت نفت نمی‌شود 19 خرداد 1402

آمریکا: کاهش تولید سعودی باعث افزایش قیمت نفت نمی‌شود

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرد با وجود کاهش اخیر تولید که از سوی عربستان سعودی اعلام شده است، قیمت نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳، به بیش از ۸۰ دلار در هر بشکه نخواهد رسید.

توسعه پایدار؛ پشت میدان مین مصرف انرژی 19 خرداد 1402

توسعه پایدار؛ پشت میدان مین مصرف انرژی

دکتر علی محمدی‏‏‏‏‏‏‏‌پور/ مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران استمرار شرایط فعلی مصرف حامل‌‌‌‌‌‌‌‌های انرژی، با محوریت انحراف و سوء‌مصرف برای میان‌مدت و درازمدت نه‌تنها امکان‌پذیر نخواهد بود، بلکه سد محکمی پیش‌‌‌‌‌‌‌‌روی توسعه در کشور است. با توجه به وخامت میزان مصرف که چاره‌‌‌‌‌‌‌‌ای جز اصلاح آن نداریم، اما اصلاح مصرف به منزله گام بزرگی برای گذار ایران از شرایط کنونی به سمت صنعتی‌شدن تعبیر می‌شود. در این مسیر، منابع بسیاری آزاد خواهند شد که ساده‌‌‌‌‌‌‌‌ترین خروجی آن حذف بخش‌اعظمی از کسری‌بودجه دولتی و افزایش قابل‌اتکای درآمدهای ارزی کشور خواهد بود. تحقق این دو مهم، کاهش دو اهرم اصلی تورم واقعی و تورم انتظاری را در پی دارد.

افزایش جمع‌آوری گازهای همراه 18 خرداد 1402

افزایش جمع‌آوری گازهای همراه

مدیرعامل شرکت بهره‌‌‌‌‌‌‌‌برداری نفت و گاز مارون از افزایش روزانه ۵‌میلیون فوت‌‌‌‌‌‌‌‌مکعبی ظرفیت جمع‌آوری گازهای همراه در این مجموعه خبر داد.

بازارهای آفریقا دارای اقتصادی رقابتی است 14 خرداد 1402

بازارهای آفریقا دارای اقتصادی رقابتی است

رایزن سابق جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی با تاکید بر اینکه بازارهای قاره آفریقا دارای اقتصادی بسیار رقابتی است و ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه مبادلات تجاری دارد، گفت: حضور در این بازار نیازمند حمایت بیشتر دولت از بخش خصوصی است.

بهار صادرات ایران از راه رسید 10 خرداد 1402

بهار صادرات ایران از راه رسید

با آغاز به کار دولت سیزدهم، تمرکز بر رشد تجارت و افزایش سهم صادرات غیرنفتی با کشورهای مختلف در دستور کار قرار گرفت. همزمان با اتمام ماه دوم 1402، گمرک ایران کارنامه تجارت خارجی کشور در ۲ ماهه امسال را اعلام کرد و خبر داد تجارت ایران به ۲۵ میلیون و ۷۳۲ هزارتن و به ارزش ۱۵ میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار رسید.

رئیسی: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری ارتقا یافته است 08 خرداد 1402

رئیسی: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری ارتقا یافته است

رئیس‌جمهور گفت: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری رسیده است و دیدگاه‌های مشترک و رویکرد تقویت همگرایی منطقه‌ای سران دو کشور، در کنار ظرفیت‌ها و زمینه‌های مناسب متقابل می‌تواند روابط فیمابین را در عرصه‌های دو جانبه‌ای و منطقه‌ای گسترش دهد.

جزئیات برنامه هفتم|لغو معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی 01 خرداد 1402

جزئیات برنامه هفتم|لغو معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی

طبق برنامه هفتم توسعه، معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی و محصولات نفتی گازی و پتروشیمی از جمله ،بیلت بلوم، اسلب، قیر، متانول اوره و پلی اتیلن به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور لغو‌ می‌گردد

سیستان وبلوچستان دروازه تجارت پاکستان با خاورمیانه 30 اردیبهشت 1402

سیستان وبلوچستان دروازه تجارت پاکستان با خاورمیانه

سیستان و بلوچستان به واسطه قرار داشتن در موقعیت خاص جغرافیایی شرایط ویژه‌ای از نظر نقش آفرینی در مبادلات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دارد بنابراین می‌توان از این استان به عنوان دروازه پاکستان برای دسترسی به کشورهای خاورمیانه و اروپایی یاد کرد.