چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳
گروه : نفت
پ
  • 24 بهمن 1401 - 13:29

انفجار نورد استریم؛ پرونده همچنان مفتوح

انفجار نورد استریم؛ پرونده همچنان مفتوح
انفجار نورد استریم؛ پرونده همچنان مفتوح
پیمان قناعتی‌فرد : روزهای پایانی سپتامبر ۲۰۲۲ بودکه خطوط لوله نورداستریم ۱و ۲ واقع در بستر دریای بالتیک که وظیفه انتقال حجمی‌برابر با ۱۱۰‌میلیارد متر‌مکعب گاز از مبدا روسیه به اروپا را برعهده داشتند، بر اثر حادثه‌‌‌‌‌‌‌ای مشکوک منفجر شد. بلافاصله پس از این حادثه رسانه‌‌‌‌‌‌‌ها و دولتمردان بسیاری از کشورهای ذی‌نفع، رایزنی‌ها در مورد علت حادثه را آغاز و انگشت اتهام را به‌سوی یکدیگر نشانه گرفتند. کرملین به‌عنوان مثال، در اولین اظهار‌‌‌‌‌‌‌نظرها این حادثه را اقدامی خرابکارانه و تروریستی از سوی ایالات‌متحده و اروپا اعلام کرد. نورداستریم مجموعه‌‌‌‌‌‌‌ای از خطوط لوله انتقال گاز طبیعی واقع در اروپاست که با گذار از بستر دریای بالتیک، گاز را از مبدا روسیه به آلمان منتقل کرده و شامل دو خط لوله می‌شود که از شمال‌غربی روسیه تا نزدیکی شمال‌شرقی آلمان امتداد داشته و به‌عنوان نورداستریم ۱ شناخته می‌شود. دو خط لوله دیگر نیز از همین منطقه در روسیه آغاز شده و به لوبمین در آلمان می‌رسد که به نورداستریم ۲ مشهور است

برطبق گزارش مورخ نهم مهرماه ۱۴۰۱ خود، چهار سناریوی احتمالی مرتبط با انفجار در خطوط لوله‌‌‌‌‌‌‌ نورداستریم، از امکان وقوع حادثه طبیعی مانند زلزله گرفته تا احتمال خرابکاری تعمدی را بررسی کرد.  در این گزارش اشاره‌شده بود که خبر‌‌گزاری فرانسه ساعاتی پس از حادثه به نقل از مرکز لرزه‌‌‌‌‌‌‌نگاری سوئد گزارش کرد قبل از نشت گاز از خط لوله نورداستریم، وقوع دو انفجار در زیر دریا ثبت‌شده بود. سازمان زمین‌‌‌‌‌‌‌شناسی دانمارک نیز در آن زمان اعلام کرد این سیگنال‌ها شبیه سیگنال‌های زلزله نبوده و بیشتر به سیگنال‌های ثبت‌‌‌‌‌‌‌شده از انفجار شباهت داشته‌‌‌‌‌‌‌اند. زلزله‌‌‌‌‌‌‌شناسان دانشگاه اوپسالای سوئد نیز اعلام کردند انفجار دوم‌برابر با قدرت انفجار بیش از ۱۰۰کیلوگرم دینامیت بوده و افزوده بود انفجار در عمق آب اتفاق‌افتاده است و نه در بستر دریا. مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌‌‌‌‌‌‌ای که از سوی اتحادیه اروپا منتشر شد، نگرانی عمیق خود را در مورد نشت گاز خطوط لوله نورداستریم ۱ و ۲ در دریای بالتیک ابراز کرد. وی تاکید کرده بود: «این حوادث تصادفی نبوده و همه شواهد موجود نشان می‌دهد نشتی گاز در نتیجه اقدامی خرابکارانه و عمدی رخ‌داده است.»

حادثه یا خرابکاری در خطوط لوله نورداستریم و متعاقب آن، افتتاح خط لوله بالتیک برای جبران بخشی از ناترازی عرضه و تقاضای گاز در سطح قاره سبز، درست در زمانی رخ‌داد که روسیه و اروپا در حال مذاکره برای حصول توافق درباره مناقشه اوکراین بودند.  در نتیجه این اتفاق عملا فرصت مذاکره و امید به تفاهم طرفین از بین رفت، چراکه روسیه ابزار چانه‌زنی خود یعنی فرصت تامین گاز اروپا را از‌‌‌‌‌‌‌دست‌‌‌‌‌‌‌رفته دید. علاوه‌بر همه، با افتتاح خط لوله بالتیک قدرت توزیع گاز در اختیار لهستانی قرار گرفت که دشمنی دیرینه با روسیه داشته و دارد.

نشریه آلمانی اشپیگل نوشت؛ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سیا، هفته قبل از حادثه به تعدادی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان هشدار داده بود خطوط لوله گاز نورداستریم ممکن است طی حملاتی در آینده نزدیک مورد هدف قرار گیرند.  این هشدار نه‌تنها از صراحت کافی برخوردار نبود بلکه سازمان سیا، حتی از بردن نام روسیه به‌عنوان متهم تهاجم احتمالی نیز طفره رفته بود. همچنین در گزارش یادشده به مقاله روزنامه آلمانی تاگس اشپیگل اشاره‌شده بود مبنی‌بر اینکه خطوط لوله گاز نورداستریم ۱ و۲ روسیه ممکن است با استفاده از زیردریایی یا غواصان کاملا حرفه‌‌‌‌‌‌‌ای مورد حمله قرار گرفته باشند.  این روزنامه در گزارش خود نوشته بود؛ این حادثه به‌‌‌‌‌‌‌هیچ‌‌‌‌‌‌‌وجه عادی نبوده و با توجه به اینکه لوله‌‌‌‌‌‌‌ها در عمق و کف دریا قرار دارند، انجام عملیات خرابکارانه نیازمند فناوری پیش‌‌‌‌‌‌‌رفته، تجهیزات و افراد کاملا آموزش‌‌‌‌‌‌‌دیده بوده‌است.ضمن بررسی بی‌‌‌‌‌‌‌طرفانه سناریو‌‌‌‌‌‌‌های احتمالی، از اوکراین، روسیه و لهستان به‌عنوان متهمان ردیف اول تا سوم، یادشده بود. متهم ردیف چهارم یا «ذی‌نفع‌ اصلی» اما ایالات‌متحده معرفی شد.  همچنین با استناد به گزارش وقت یورونیوز و به عقیده تحلیلگران بازار انرژی، ایالات‌متحده در نهایت تنها برنده این بازی می‌توانست باشد؛ کشوری که از یک‌سو از صادرات بیشتر گاز به اروپا منتفع می‌شد و از سوی دیگر از تداوم تنش بین اتحادیه اروپا و روسیه به‌منظور تضعیف هر دو طرف جنگ و وابسته نگاه‌‌‌‌‌‌‌داشتن اروپا به خود، استقبال می‌کرد. موضوعی که در آن زمان فراتر از هر سناریوی دیگر، به احتمال دست‌داشتن آمریکا در این اقدام خرابکارانه دامن می‌زد.
موضع جنجالی سیمور هرش

سیمور هرش، روزنامه‌‌‌‌‌‌‌نگار برجسته آمریکایی در وبلاگ خود که در روزهای پایانی هفته گذشته به سرخط اخبار رسانه‌‌‌‌‌‌‌ها تبدیل شد، علت انفجار در خطوط لوله نورداستریم را عملیات بمب‌‌‌‌‌‌‌گذاری در اعماق دریا توسط غواصان نیروی دریایی آمریکا دانست.  هرش، برنده «جایزه ادبی پولیتزر»، درگزارش خود و به نقل از منبعی ناشناس آورده است در ژوئن گذشته، نیروی دریایی آمریکا به نروژ در نصب مواد منفجره روی خطوط لوله‌‌‌‌‌‌‌ نورداستریم در بستر دریای بالتیک کمک کرد. ایالات‌متحده و نروژ اما در واکنش، این ادعا را به اتفاق رد کردند. هرش ادعا کرده غواصان نیروی دریایی که تحت‌پوشش رزمایش ناتو فعالیت می‌کردند، مواد منفجره با قابلیت کنترل بی‌‌‌‌‌‌‌سیم را در مسیر خطوط لوله نورداستریم واقع در بستر دریای بالتیک که از روسیه تا آلمان امتداد دارد جای‌گذاری کرده و حدود سه ماه بعد یعنی در ماه سپتامبر، مجموع سه خط از چهار خط لوله موجود را با هدایت از راه دور، منفجر و تخریب کردند.

این روزنامه‌‌‌‌‌‌‌نگار برجسته حتی به‌طور مستقیم به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا اشاره کرد و مدعی شد تخریب خطوط لوله‌‌‌‌‌‌‌، تصمیم شخص رئیس‌جمهور ایالات‌متحده بود. به‌عقیده هرش، هدف بایدن از این اقدام ممانعت از دسترسی کرملین به درآمد‌ میلیاردی حاصل از صادرات گاز طبیعی روسیه بود. او ادامه داد این ایده در مرحله نخست، در سال‌۲۰۲۱ بین مقامات امنیتی کاخ‌سفید مطرح‌شده بود.  هرش در گزارش خود، حادثه‌‌‌‌‌‌‌ مربوط به خطوط لوله نورداستریم را عملیاتی خرابکارانه و تعمدی از سوی واشنگتن خواند که سازمان سیا البته مجری این عملیات بوده‌است. این گزارش همچنین ادعا می‌کند که تصمیم برای انجام انفجار خرابکارانه در خطوط لوله نورداستریم، پس از ۹‌ماه رایزنی و گفت‌وگوی جدی و فوق‌‌‌‌‌‌‌محرمانه میان حلقه نزدیکان بایدن در کاخ‌سفید، نهایی شده‌است. در مقاله هرش، موضوع اصلی رایزنی‌‌‌‌‌‌‌های محرمانه، چگونگی اجرای عملیات نبوده‌است بلکه اجتناب از برجای ‌‌‌‌‌‌‌گذاشتن کوچک‌ترین سرنخ از آمران و عاملان این اقدام خرابکارانه، در راس اولویت‌های کاخ‌سفید عنوان‌شده‌است.

درین واتسون؛ سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ‌سفید در واکنش به این اتهامات، اظهارات هرش را از پایه بی‌‌‌‌‌‌‌اساس و نادرست خواند. او درگفت‌وگو با رسانه‌‌‌‌‌‌‌ها اعلام کرد این گزارش «کاملا تخیلی» و‌ زاده ذهن هرش است. کاخ‌سفید این گزارش را یک توهم نامید و سازمان سیا هم آن را کاملا جعلی خواند.  در آن‌سوی میدان و به گزارش شبکه روسی راشا‌‌‌‌‌‌‌تودی، کرملین مدتهاست ادعا می‌کند تنها طرفی که از خروج خطوط لوله نورداستریم از مدار گازرسانی منتفع می‌شود، ایالات‌متحده است که متعاقب این حادثه، حجم عرضه گاز طبیعی مایع این کشور به اروپا به‌شدت افزایش داشته است.

گفتنی است سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه هفته گذشته ایالات‌متحده را به دخالت مستقیم در انفجارهای خطوط لوله نورداستریم متهم کرد. روسیه با مهر تایید زدن به مقاله‌‌‌‌‌‌‌ هرش اعلام کرد این موضوع باید توسط نهادهای نظارتی بین‌المللی و با جدیت پی‌‌‌‌‌‌‌گیری شود. دولت روسیه با جدیت خواستار اجرای عدالت در این مورد است. رئیس دومای مجلس نمایندگان روسیه، در این زمینه از جامعه جهانی خواست این مقاله منتشرشده را نقطه آغازی برای انجام تحقیقات بین‌المللی بداند، تا از این مسیر بانیان این اقدام خرابکارانه شناسایی و به‌سزای عمل خود برسند. در همین چارچوب، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد بی‌اعتنایی جامعه جهانی به این موضوع منصفانه نیست. او افزود این مقاله حتی در رسانه‌‌‌‌‌‌‌های غربی منعکس و بازنشر نشده‌است

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد 14 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶ سنت معادل ۰.۰۸ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۶۸ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد 13 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷ سنت معادل ۹.۱۰ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۷۶ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد 12 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۷ سنت معادل ۰.۶۵ درصد افزایش به ۷۲ دلار و ۳۱ سنت رسید

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ 08 آبان 1403

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 17 مهر 1403

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن امروز سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در هتل اوین تهران با حضور حداکثری اعضاء برگزار شد.

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد 07 مرداد 1403
قابل توجه اساتید، پژوهشگران، کارشناسان و فعالان صنعت قیر

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد

بیش از صد سال است که شرکت شل در فناوری قیر و همچنین در تحقیق و توسعه پیشرو بوده است. کتاب مرجع قیر برای سال‌ها به عنوان مرجع معتبر اطلاعات در مورد انواع قیرهای مورد استفاده در روسازی جاده‌ها در نظر گرفته می‌شود. این کتاب (نسخه سال ۲۰۲۲) به قلم J. Read, D. Whiteoak, R. […]

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی 31 تیر 1403

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی

مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب، عصر شنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ در دیدار رئیس هئیت مدیره، بازرس و دبیر انجمن قير ایران، بر استفاده مؤثر از ظرفیت انجمن های تخصصی مانند انجمن قیر ایران و نقش‌آفرینی آنان تاکید کرد.

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است. 23 خرداد 1403
در افتتاحیه همایش آموزشی مدیران بنیاد مسکن مطرح شد

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است.

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، آیین افتتاحیه رسمی همایش آموزشی قیر و آسفالت با حضور مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صبح امروز 23 خرداد در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برگزار شد.

۸۶ همت کسری در تامین مالی نگهداری از راه‌های روستا/ قیر تعیین شده در صنعت راهسازی پاسخگو نیست 14 آذر 1403

۸۶ همت کسری در تامین مالی نگهداری از راه‌های روستا/ قیر تعیین شده در صنعت راهسازی پاسخگو نیست

۲.۵ همت، قیر با توجه به تناسب طول راه‌ها در بین استان‌ها توزیع می‌شود؛ اما این میزان قیر تعیین شده در بازه زمانی کوتاه تمام شد؛ چرا که قیر مورد نیاز این بخش ۱ میلیون تن است، اقداماتی برای افزایش قیر دریافتی انجام شده است و در این مسیر همراهی کردند. از طریق جلساتی که با انجمن قیر ایران برگزار می‌شود، تمامی ظرفیت‌ها که در پالایشگاه‌های وابسته به دولت و بخش خصوصی است به تناسب توان و ظرفیت تولید قیری است، استفاده وسهمیه بندی شد.

طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شد 14 آذر 1403

طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شد

مدیرکل بنیاد مسکن ایلام گفت: در سال جاری طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شده است.

برنامه ریزی جهت تخصیص ۱۰ هزار تن قیر برای بافت فرسوده استان اصفهان 13 آذر 1403

برنامه ریزی جهت تخصیص ۱۰ هزار تن قیر برای بافت فرسوده استان اصفهان

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: برنامه ریزی برای تخصیص ۱۰ هزار تن قیر جهت معابر بافت فرسوده استان اصفهان انجام شده است.

۲۵۰ همت برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند 13 آذر 1403

۲۵۰ همت برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند

با تصویب مجلس شورای اسلامی، ۲۵۰ همت پیش بینی شده تا برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند. وزارت نفت مکلف است معادل مبلغ ۲۵۰ همت نفت خام از محل منابع در اختیار شرکت ملی نفت ایران در اختیار پالایشگاه‌ها قرار بدهد. در بخش هزینه‌ای این بند پیش بینی شده که این […]

طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی برای نخستین‌بار در استان قم 13 آذر 1403

طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی برای نخستین‌بار در استان قم

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قم اعلام کرد: در قالب طرحی پیمانی و با اعتباری افزون بر ۳ هزار و ۳۷۵ میلیارد ریال، طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی استان قم عملیاتی شد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد 14 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶ سنت معادل ۰.۰۸ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۶۸ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد 13 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷ سنت معادل ۹.۱۰ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۷۶ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد 12 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۷ سنت معادل ۰.۶۵ درصد افزایش به ۷۲ دلار و ۳۱ سنت رسید

نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد 03 آذر 1403

نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد

قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی که تشدید جنگ در اوکراین، ریسک ژئوپلیتیکی را تقویت کرد، حدود یک درصد صعود کرد و رشد هفتگی چشمگیری را به ثبت رساند.

قیمت نفت امروز ۲ آذر ۱۴۰۳/ موشکی که به بازار نفت اصابت کرد 02 آذر 1403

قیمت نفت امروز ۲ آذر ۱۴۰۳/ موشکی که به بازار نفت اصابت کرد

قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال امروز با ۱۱ سنت معادل ۰.۱۵ درصد افزایش به ۷۴ دلار و ۳۴ سنت رسید.

بحران کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک‌بارمصرف، معلول ارز چند نرخی است 12 آذر 1403

بحران کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک‌بارمصرف، معلول ارز چند نرخی است

رئیس اتاق ایران با اشاره به تبعات صدور کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و گسترده شدن دامنه سوءاستفاده از این کارت‌ها، تأکید کرد: تا زمانی که ارز چند نرخی وجود داشته باشد، سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی پایان نخواهد گرفت

صادرات با نظرات بخش‌خصوصی برنامه‌‌‌‌‌ریزی شود 06 آذر 1403

صادرات با نظرات بخش‌خصوصی برنامه‌‌‌‌‌ریزی شود

رئیس اتاق ایران با اشاره به مشکلات و مصائب صادرات و صادرکنندگان، بر لزوم استفاده از نظرات کارشناسی بخش‌خصوصی در تدوین قوانین و بخشنامه‌‌‌‌‌ها و در برنامه‌‌‌‌‌ریزی برای صادرات تاکیدکرد.

بخش‌خصوصی از راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی نگران است 05 آذر 1403

بخش‌خصوصی از راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی نگران است

به‌گفته محمد لاهوتی، بخش خصوصی نسبت به عملکرد مرکز مبادله طلا و ارز نگران است؛ اینکه این سامانه به نحوی عمل کند که صادرکنندگان دیگر امکان واگذاری مستقیم ارز به واردکنندگان را نداشته باشند.

عرضه ۹۷۳ هزار تن انواع محصول در بورس کالا 05 آذر 1403

عرضه ۹۷۳ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

امروز همچنین در تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی 57 هزار و 325 تن مواد پلیمری، مواد شیمیایی، قیر، سلاپس واکس، لوب کات، روغن و گوگرد روی تابلو می رود.

نوسانات ارزی؛ مانع رقابت‌پذیری 28 آبان 1403

نوسانات ارزی؛ مانع رقابت‌پذیری

در روزهای گذشته خبری مبنی‌بر افزایش ۱۸‌درصدی هزینه تولید در صنایع غذایی منتشر و حاشیه‏‏‏‏‏‏‌هایی درباره افزایش احتمالی مواد غذایی در آینده نزدیک مطرح شد. بااین‏‏‏‏‏‏‌وجود فعالان صنعت غذا تاکید دارند؛ تولیدکنندگان محصولات غذایی به‌دنبال گران‏‏‏‏‏‏‌کردن قیمت کالا نیستند و این موضوع از حاشیه سود آنها می‏‏‏‏‏‏‌کاهد. کشاورزی و صنایع غذایی جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد ما در اختیار دارند. بنا به آمار حدود ۱۹ تا ۲۰‌درصد ارزش صادرات غیرنفتی ایران به صنایع غذایی و کشاورزی معطوف است. همین موضوع نیز حکایت از اهمیت این صنایع دارد و درنتیجه از سیاستگذار انتظار می‌رود با دقت‌نظر بیشتری درخصوص آن، تصمیم‌گیری کنند