چهارشنبه, ۱۶ مهر , ۱۴۰۴
گروه : نفت
پ
  • 23 بهمن 1401 - 10:55

متانول‌ساز‏‏‌ها بین دو لبه قیچی

متانول‌ساز‏‏‌ها بین دو لبه قیچی
متانول‌ساز‏‏‌ها بین دو لبه قیچی
قیمت گاز خوراک در حال حاضر به یک تهدید برای موجودیت شرکت‌های تولیدکننده متانول تبدیل شده است. ایران و مخصوصا منطقه عسلویه به عنوان دارندگان اصلی گاز تنها متاثر از برخی تصمیمات به جایی رسیده‌اند که تکانه‌‌‌های سیاسی جنگ اوکراین را مستقیم به داخل کشور رسانده‌‌‌اند. در یک نشست خبری، کارگروه متانول ایران موضوع خوراک و دیگر دغدغه‌‌‌های این صنعت را به بحث گذاشتند. بر اساس گفته‌های اعضای این کارگروه افزایش نرخ خوراک از یک طرف و از سوی دیگر کاهش قیمت متانول در جهان باعث شده متانول‌سازهای ایران در خطر تعطیلی قرار گیرند. آن‌طور که محاسبات نشان می‌دهد و در این جلسه هم گفته شد، هزینه تمام شده هر تن متانول نزدیک ۲۶۸ دلار است که با توجه به قیمت ۲۴۰ دلار برای هر تن متانول فوب خلیج فارس، ۲۸ دلار زیان تولید این محصول است.

کارگروه متانول ایران در یک نشست با خبرنگار تخصصی حوزه پتروشیمی، عارضه‌‌‌های اصلی این حوزه را تشریح کردند. در ابتدای نشست رئیس این کارگروه به سه معضل اصلی صنعت تولید متانول اشاره کرد. به گفته متین دیداری این سه دغدغه شامل رشد نرخ خوراک، افزایش بی‌سابقه قیمت یوتیلیتی و تفاوت نرخ قیمت ارز آزاد و نرخ نیما می‌شود که تاثیر مستقیمی بر حیات شرکت های متانولی دارد

وی در رابطه با نرخ خوراک با توضیح اینکه فرمول نرخ‌گذاری خوراک بر مبنای قیمت‌های بازار هلند و انگلیس صورت گرفته است، افزود: جدا از اینکه از همان ابتدا هدف این بوده که ایران به عنوان دومین منبع گازی دنیا بتواند هاب قیمت‌گذاری گاز باشد، باید گفت در شرایط حاضر هم اصلا منصفانه نیست واحدهای پتروشیمی ایران نرخ خوراک را بر اساس نرخ گاز انگلستان و هلند محاسبه کنند.

مساله مهمی که دیداری بر آن تاکید کرد این است که کشورهای اروپایی مصرف‌کننده گاز هستند و از همین رو هزینه بالایی جهت انتقال گاز از کشورهای دیگر به این قاره صورت می‌گیرد که این مولفه خواسته یا ناخواسته در نرخ‌‌‌ خوراک ایران عیان می‌شود. بنابراین به باور این مدیر حوزه متانول نرخ خوراک باید بر اساس فرمول متعارف و منطقی‌‌‌ای انجام شود، درخواستی که البته چیزی جز اجرای نص صریح قانون بالادستی نیست؛ «ما جز اجرای قانون را از مجموعه دولت به عنوان متولی نرخ‌گذاری نمی‌خواهیم.» دیداری در این رابطه گفت: هیات وزیران در سال ۱۳۸۸ در قالب قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به صراحت وزارت نفت را مکلف کردند نرخ خوراک گازی و مایع شرکت‌های پالایشی و پتروشیمی بر اساس چند معیار صورت گیرد که مهم‌ترین آنها حفظ رقابت‌پذیری محصولات تولیدی در بازارهای بین‌المللی بود. وی در ادامه با بیان اینکه اکنون قیمت تمام‌شده از قیمت بازارهای بین‌المللی بیشتر است، گفت: این نرخ قدرت رقابت‌پذیری را از بین برده و اگر نرخ‌های در نشریات بین‌المللی را مشاهده کنیم متوجه می‌شویم که تفاوت قیمت تا چه اندازه است.
رئیس کارگروه متانول ایران دومین معیار نرخ‌گذاری در این قانون را قابلیت سرمایه‌گذاری عنوان و اعلام کرد: نرخ‌گذاری باید به صورتی انجام شود که قابلیت جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را داشته باشد، اما اکنون که نرخ خوراک گاز در جهان بین ۴/ ۱ تا ۱۵ سنت و متوسط نرخ گاز در جهان ۱۰ سنت است، با این روند قیمت‌گذاری، قیمت خوراک در ایران به ۲۴ سنت می‌رسد.

وی با بیان اینکه پتروشیمی بیشترین ارز را به کشور وارد کرده و تنها بخش متانول سالانه ۳ تا ۵/ ۳ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما عرضه می‌کنند، گفت: اگر قیمت خوراک به ۷‌هزار تومان برسد در پتروشیمی‌های متانولی ۲۰‌هزار میلیارد تومان زیان انباشته ایجاد خواهد شد و تولید متوقف می‌شود

مدیرعامل پتروشیمی زاگرس در ادامه به تشریح معضل دوم پتروشیمی‌‌‌ها یعنی «رشد افسارگسیخته نرخ یوتیلیتی‌‌‌ها» پرداخت و در این زمینه گفت: اکسیژن به عنوان یکی از خوراک‌ها تلقی می‌شود و افزایش قیمت این محصول مشکل‌ساز بوده است. به گفته وی مجموعه پتروشیمی زاگرس یکی از شرکت‌هایی بوده که در این ارتباط بیشترین ضرر را کرده است، چراکه ۷۰‌درصد اکسیژن تولیدی توسط شرکت متولی سرویس‌های جانبی را زاگرس مصرف می‌کند و بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان در این حوزه متضرر شده است.

دیداری معتقد است که افزایش قیمت باید وجود داشته باشد، ولی این موضوع باید متعارف و معقول صورت گیرد که بتواند حفظ زنجیره را به طور کامل درنظر گیرد. «صندوق‌های بازنشستگی اصلی‌ترین سهامداران پتروشیمی‌ها هستند و باید به این موضوع اندیشیده شود که زیان پتروشیمی تنها به این حلقه محدود نخواهد شد. اگر همین سازمان‌هایی که متولی تامین حقوق بازنشسته‌ها هستند دچار کمبود منابع شوند ناگزیر به سمت دولت و بودجه عمومی خواهند رفت. بنابراین باید به گونه‌ای متعادل نرخ‌ها تعیین شود به شکلی که تولید و سرمایه‌گذاری و اشتغال به خطر نیفتد.»

دیداری در خصوص تفاوت نرخ ارز بازار آزاد و نیما به عنوان دغدغه سوم این صنعت نیز بیان کرد: در حال حاضر بیشترین زیان را از این موضوع پتروشیمی‌ها متحمل می‌شوند. در حالی که این صنعت متولی اصلی صادرات است و ده‌ها ریسک عملیاتی و تجاری، انتقال پول، حمل‌ونقل و… را به جان می‌خرد.

مدیرعامل پتروشیمی زاگرس در ادامه به این موضوع اشاره کرد که در شرایطی که صنعت متانول ۲‌درصد از گاز متان تولیدی کشور را مصرف می‌کند برای این میزان مصرف قیمت‌هایی در دستور کار قرار گرفته که حیات آنها  را در خطر می‌اندازد.

وی همچنین با بیان اینکه حاشیه سود تمام متانول‌‌‌سازهای کشور در ماه‌های گذشته منفی بوده است، توضیح داد: بخش عمده‌ای از متانول‌سازهای کشور واحدهایی هستند که تازه ‌وارد مدار تولید شده‌اند و هنوز هزینه استهلاک‌شان صفر نشده است و از همه مهم‌تر هزینه‌های بازپرداخت فاینانس و تسهیلات را بر دوش دارند، یعنی قیمت تمام‌شده این شرکت‌ها بسیار بالاست و این فاصله زیان ایجاد‌شده برای این شرکت‌ها خیلی بیشتر از آنهایی است که سال‌ها در حال تولید هستند.

دیداری گفت: فرمول خوراک در کارگروه و انجمن صنفی تعیین شده است؛ فرمولی که  باید تابع قیمت‌های بین‌المللی باشد به این صورت که اگر به تناسب نرخ محصول در بازارهای بین‌المللی افزایش پیدا کرد، به همین میزان هم نرخ خوراک افزایش یابد که دولت هم از این موضوع منتفع شود.

وی همچنین در زمینه عدم‌ سرمایه‌گذاری متانول‌‌‌سازها در پایین‌دست هم توضیح داد: ما قبلا پیشنهاد دادیم که متانولی‌ها به سمت زنجیره ارزش و پایین‌دستی حرکت کنند. اما اولین انتقاد به خود نهادهایی است که برای تولید متانول همچنان مجوز صادر می‌کنند. حجم عمده مجوز صادر‌شده در حالی که همان نهادها می‌توانستند جلوی این موضوع را بگیرند و سقف تولید متانول را تعیین  کنند و اجازه بدهند که در پایین‌دست سرمایه‌گذاری کنند. بنابراین آنهایی که ما را ملامت می‌کنند که چرا در پایین‌دست سرمایه‌گذاری نمی‌کنند خودشان باید در ابتدای امر جلوی این موضوع را می‌گرفتند.

وی ادامه داد: همچنین ما اعلام کردیم که یک فرصت ۴ تا ۶ ساله به شرکت‌های تولیدکننده متانول بدهید که همزمان با تداوم تولید متانول در پایین‌دست هم سرمایه‌گذاری کنند. اما اکنون بحث ادامه حیات پتروشیمی‌هاست و فعلا باید بتوانیم فضای تنفسی داشته باشیم مخصوصا برای شرکت‌های جدید تا بتوانند وام‌های خود را پس دهند و همزمان بتوانند از محل درآمد خود وام‌های جدید بگیرند و در پایین‌دست سرمایه‌گذاری کنند. کما اینکه پتروشیمی زاگرس به این حوزه ورود کرده است و اخیرا هم قرارداد لایسنس تبدیل متانول به اتانول هم امضا شده است

خسارت دو‌طرفه

در ادامه این نشست پیروز موسوی، مدیرعامل پتروشیمی بوشهر با اشاره  به افزایش قیمت گاز در اروپا و تاثیر آن بر قیمت خوراک پتروشیمی ایران گفت: جنگ در اوکراین و افزایش هزینه حمل‌ونقل جهانی نیز باعث کاهش قیمت متانول در جهان شده است، بنابراین متانول‌سازهای ایران هم خسارت افزایش قیمت گاز و هم کاهش قیمت محصول  را که هر دو آنها ناشی از مسائل سیاسی بوده است می‌پردازند.

مدیرعامل پتروشیمی بوشهر ادامه داد: هزینه حمل۱۵ تا ۲۰‌درصد بعد از جنگ اوکراین افزایش داشته و این موضوع بر اقتصاد کشور اثرگذار خواهد بود.

موسوی با بیان اینکه پتروشیمی‌‌‌ها در کنترل نرخ ارز اثربخش هستند، گفت: رقبای ایران با گاز ارزان، محصولات پتروشیمی تولید می‌کنند و توان رقابت از متانول‌‌‌سازان ایران گرفته می‌شود. در حالی که ۲‌درصد از گاز تولیدی در پتروشیمی‌‌‌های متانولی مصرف می‌شود با این حال تاثیر زیادی بر بازار ارز کشور دارند.

وی اعلام کرد: من به عنوان مدیرعامل پتروشیمی بوشهر صراحتا می‌گویم موجودیت این  پتروشیمی به خطر افتاده است.

۲۸ دلار زیان هر تن متانول

رضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی سبلان هم در این نشست به تشریح قیمت تمام‌شده متانول و نرخ فروش آن پرداخت. به گفته وی حدود ۶۱ تا ۶۴‌درصد قیمت تمام‌شده یک تن متانول قیمت گاز خوراک است که برای هر تن متانول از ۱۷۰ تا ۱۸۰ دلار آب می‌خورد.

وی ادامه داد: ۳۳ دلار در هر تن قیمت اکسیژن به عنوان خوراک دوم، ۲/ ۱۵دلار در هر تن قیمت بخار و هر مگاوات برق ۶۰ دلار هزینه دارد.

علاوه بر این، نرخ آب، پساب و نیروی انسانی که کمترین هزینه را دارد و حدود ۳‌درصد از کل قیمت تمام‌شده را دربرمی‌گیرد، ۵۰ دلار هم هزینه نگهداری مجتمع است. بنابراین هزینه تمام‌شده هر تن متانول نزدیک ۲۶۸ دلار است که با توجه به قیمت هر تن متانول فوب خلیج فارس ۲۴۰ دلار، ۲۸ دلار زیان تولید این محصول است.

کریمی گفت: حال اگر بخواهیم هزینه‌های وام‌ها را هم درنظر بگیریم مشخص می‌شود که تولید در این حوزه بسیار زیان‌آور است. شرکت سبلان حدود ۴۳۰ میلیون دلار فقط وام گرفته است و ۸۰‌درصد آن به صورت قسط پرداخت می‌شود. ضمنا پتروشیمی سبلان از تولید داخلی حمایت کرده است و برای اولین بار در کشور کاتالیست سنتز خود را از تولیدکننده‌های داخلی خریداری کرده و تا حدودی هم جواب گرفته است. اما با این حال ۶۸‌درصد این کاتالیست‌ها افزایش قیمت داشته است.

به گفته کریمی اکنون با قیمت ۵‌هزار تومان نرخ خوراک گاز، قیمت تمام‌شده بالاتر از قیمت فوب خلیج فارس رفته است چه برسد قیمت ۷‌هزار تومان خوراک که حتما به تعطیلی این واحدهای تولیدی خواهد انجامید. «شرکت سبلان با نرخ ۵‌هزار تومانی خوراک حدود ۱۸۰۰ میلیارد در سال ضرر می‌کند ولی اگر قیمت را به ۷‌هزار تومان بالا ببرند این زیان سر به فلک می‌‌‌زند. از سوی دیگر ۵۰‌درصد هم روی قیمت سوخت رفته است.»

وی ادامه داد: مهم‌تر اینکه قرار بر این شد از محل درآمد شرکت‌های کیمیای پارس و سبلان پروژه‌هایی راه بیفتد یعنی عملا اگر شرکت‌های متانولی تعطیل شود، در پی آن شرکت‌های دنا، سینا و طرح‌های دیگر هم می‌خوابد، بنابراین مشکل تنها سبلان نیست.

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۱۴ |برنت ۶۵ دلار و ۴۷ سنت شد 14 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۱۴ |برنت ۶۵ دلار و ۴۷ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 94 سنت معادل 1.46 درصد افزایش به 65 دلار و 47 سنت رسید.

قیمت نفت با حذف روسیه از بازار جهانی از ۲۰۰ دلار عبور می‌کند 13 مهر 1404

قیمت نفت با حذف روسیه از بازار جهانی از ۲۰۰ دلار عبور می‌کند

کارشناسان بخش انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس هشدار دادند که اگر نفت روسیه از بازار جهانی ناپدید شود، قیمت‌ها ممکن است از 200 دلار در هر بشکه نیز فراتر رود.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۲ سنت شد 09 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۲ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۹۵ سنت معادل ۱.۴۰ درصد کاهش به ۶۷ دلار و ۲ سنت رسید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا 02 مهر 1404

صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا

سه سال پس از هشدارهای انجمن قیر ایران درباره تبعات فروش وکیوم‌باتوم در بورس کالا با سازوکار «حراج باز»، امروز پیش‌بینی‌ها به واقعیت بدل شده است؛ افزایش هزینه تولید، اختلال در تأمین خوراک، رقابت ناسالم ، صنعت قیر کشور را در آستانه بحران قرار داده است.

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، ششمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران 18 تیر 1404

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، ششمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران

صنعت قیر، ستون توسعهٔ پایدار؛

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور 07 تیر 1404

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور

در روزهای تلخ و پرتنش اخیر، مردم بزرگ ایران با صبر و همدلی، و نیروهای مسلح با اقتدار و شجاعت، سندی زرین از عزت و آزادگی را در تاریخ کشور به ثبت رساندند. انجمن قیر ایران، به‌ نمایندگی از تولید کنندگان بخش خصوصی صنعت قیر از این هم‌نفس‌شدن ملی در اعتلای پرچم پرافتخار ایران تقدیر […]

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ 08 آبان 1403

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 17 مهر 1403

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن امروز سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در هتل اوین تهران با حضور حداکثری اعضاء برگزار شد.

خسروی: اجرای طرح نهضت آسفالت معابر خاکی ۴۰۰ روستای گلستان 16 مهر 1404

خسروی: اجرای طرح نهضت آسفالت معابر خاکی ۴۰۰ روستای گلستان

گرگان- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان از اجرای موفق طرح نهضت آسفالت معابر خاکی در ۴۰۰ روستای استان طی سال گذشته و برنامه‌ریزی برای پوشش ۴۰۰ روستای دیگر در سال جاری خبر داد.

بهبود زیرساخت‌های شهری علی آباد کتول با اختصاص قیر تهاتری 16 مهر 1404

بهبود زیرساخت‌های شهری علی آباد کتول با اختصاص قیر تهاتری

رییس اداره راه و شهرسازی علی‌آباد کتول از اجرای عملیات آسفالت معابر بافت فرسوده این شهر با استفاده از قیر تهاتری تامین شده از سوی شرکت بازآفرینی شهری خبر داد.

چهلمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان تهران برگزار شد 15 مهر 1404

چهلمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان تهران برگزار شد

آخرین وضعیت ثبت اطلاعات شهرداری‌ها در سامانه ستاد بازآفرینی، تخصیص سهمیه قیر تهاتری جهت بهسازی معابر محلات و محدوده‌های ناکارآمد و عملکرد شهرداری‌ها در صدور پروانه‌های نوسازی در چهلمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان تهران مورد بررسی قرار گرفت.

۶۲۲ میلیارد ریال برای تهیه طرح‌های هادی روستایی چهارمحال و بختیاری هزینه شد 15 مهر 1404

۶۲۲ میلیارد ریال برای تهیه طرح‌های هادی روستایی چهارمحال و بختیاری هزینه شد

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۶۲۲ میلیارد ریال برای تهیه و بازنگری طرح‌های هادی روستایی این استان هزینه شده است.

رفع تعهد ارزی بر مبنای یک منطق درست انجام نمی‌شود | افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات با بازنگری در سیاست‌های ارزی ممکن می‌شود 15 مهر 1404

رفع تعهد ارزی بر مبنای یک منطق درست انجام نمی‌شود | افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات با بازنگری در سیاست‌های ارزی ممکن می‌شود

عضو هیئت رییسه اتاق ایران با بیان اینکه افزایش 100 درصدی صادرات با بازنگری در سیاست‌های ارزی ممکن می‌شود، گفت: رونق صادرات بهترین راه برای ارزآوری در کشور و فائق آمدن بر شرایط فشار اقتصادی است.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۱۴ |برنت ۶۵ دلار و ۴۷ سنت شد 14 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۱۴ |برنت ۶۵ دلار و ۴۷ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 94 سنت معادل 1.46 درصد افزایش به 65 دلار و 47 سنت رسید.

قیمت نفت با حذف روسیه از بازار جهانی از ۲۰۰ دلار عبور می‌کند 13 مهر 1404

قیمت نفت با حذف روسیه از بازار جهانی از ۲۰۰ دلار عبور می‌کند

کارشناسان بخش انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس هشدار دادند که اگر نفت روسیه از بازار جهانی ناپدید شود، قیمت‌ها ممکن است از 200 دلار در هر بشکه نیز فراتر رود.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۲ سنت شد 09 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۲ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۹۵ سنت معادل ۱.۴۰ درصد کاهش به ۶۷ دلار و ۲ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۷ |برنت ۶۹ دلار و ۸۴ سنت شد 07 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۷ |برنت ۶۹ دلار و ۸۴ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۹ سنت معادل ۰.۴۱ درصد کاهش به ۶۹ دلار و ۸۴ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۵ |برنت ۷۰ دلار و ۱۳ سنت شد 05 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۵ |برنت ۷۰ دلار و ۱۳ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷۱ سنت معادل ۱.۰۲ درصد افزایش به ۷۰ دلار و ۱۳ سنت رسید.

عبور از سد تحریم‌ها با همت بخش خصوصی | ضرورت تغییر ساختار صادراتی با هدف خلق ثروت و توسعه پایدار 13 مهر 1404

عبور از سد تحریم‌ها با همت بخش خصوصی | ضرورت تغییر ساختار صادراتی با هدف خلق ثروت و توسعه پایدار

بخش خصوصی در شرایط جنگی نشان داد که با شجاعت و جسارت از سد تحریم‌ها عبور می‌کند و مصمم است که با تغییر ساختار و حرکت به سوی صادراتی با ارزش افزوده بالا به خلق ثروت و توسعه پایدار دست یابد

استانداران، دستگاه‌های اجرایی را ملزم به پاسخگویی و پیگیری جدی در جهت محقق شدن مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نمایند 09 مهر 1404

استانداران، دستگاه‌های اجرایی را ملزم به پاسخگویی و پیگیری جدی در جهت محقق شدن مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نمایند

رییس اتاق ایران گفت: انتظار است که استانداران، دستگاه‌های اجرایی را ملزم به پاسخگویی و پیگیری جدی در جهت محقق شدن مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نمایند.

بانک مرکزی با سناریوی ارزی مقابل ماشه ایستاده است/ تاکید کارشناسان بر ضرورت اصلاحات ساختاری 09 مهر 1404

بانک مرکزی با سناریوی ارزی مقابل ماشه ایستاده است/ تاکید کارشناسان بر ضرورت اصلاحات ساختاری

با فعال شدن احتمالی مکانیسم ماشه، بانک مرکزی ایران برنامه‌ای گسترده و چندوجهی برای کنترل بازار ارز، حمایت از صنایع و ثبات اقتصاد ملی تدوین کرده است؛ تخصیص ۳۰۰ میلیون دلار ارز به صنایع خاص، افزایش عرضه در تالار دوم، تسهیل ترخیص کالا تا نظارت بر معاملات رمزپول‌ها و... همگی نشان می‌دهد کشور با آرایش ارزی و سیاست‌های مشخص در مسیر عبور از فشارهای تحریمی قرار دارد.

مخالفت با افزایش نرخ ارز 08 مهر 1404

مخالفت با افزایش نرخ ارز

رئیس کل بانک‌مرکزی اعلام کرد که مخالف افزایش نرخ دلار است. به گفته او، سیاست تخصیص ارز ترجیحی با نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی تا پایان سال ادامه خواهد داشت. دلیل مخالفت با حذف ارز ترجیحی تبعات تورمی این تصمیم اعلام شده است. همچنین به گفته فرزین، نرخ ارز مرکز مبادله همچون نیمه اول سال جاری در محدوده ۷۰هزار تومان باقی خواهد ماند. با این حال عرضه ارز در تالار دوم با نرخ توافقی و با هدف عمق‌بخشی به مبادلات ارزی افزایش می‌یابد.

نرخ ارز، روش‌های رفع تعهدات ارزی و سامانه‌های ارزی باید اصلاح شوند 06 مهر 1404

نرخ ارز، روش‌های رفع تعهدات ارزی و سامانه‌های ارزی باید اصلاح شوند

کیوان کاشفی عضو هیات رئیسه اتاق ایران تصریح کرد: امروز بیشترین چالش‌های اقتصادی حول نرخ ارز، روش‌هایی که برای رفع تعهدات ارزی پیش‌بینی می‌شود و بسترهای نرم‌افزاری و سامانه‌های تعریف شده، می‌چرخد.