شنبه, ۱۱ مرداد , ۱۴۰۴
گروه : نفت
پ
  • 24 دی 1401 - 15:27

اروپا به دنبال استقلال انرژی

اروپا به دنبال استقلال انرژی
اروپا به دنبال استقلال انرژی
تغییر مناسبات انرژی در ۲۰۲۳ جدی است. توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر نه تنها تاکنون به تامین نیازهای غرب منتهی نشده، بلکه اروپایی‌ها را به سمت استقلال انرژی و استفاده از منابع جدید انرژی‌های فسیلی و سوخت‌های سنتی به جای نفت و گاز روسیه سوق داده است. آمریکا از استقلال انرژی اروپا خشنود نمی‌شود؛ اگرچه کشورهای غرب آسیا در حال تلاش برای گسترش سهم بازار هستند.

مناسبات انرژی دنیا در حال تغییر‌است اما توپ در زمین کیست؟ یکی از کارشناسان انرژی می‌گوید غرب تا ‌استقلال از سوخت‌‌‌‌‌های فسیلی راه بسیار درازی دارد و کاهش رشد اقتصادی جهان شرایط را سخت‌‌‌‌‌تر کرده‌است؛ این در حالی‌است که کشورهای اروپایی در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری قابل‌‌‌‌‌توجهی در بخش انرژی‌‌‌‌‌های تجدیدپذیر داشته‌اند. «انجمن دیپلماسی ایران» در نود و هفتمین نشست آنلاین خود به «تحولات بازار انرژی در سال‌۲۰۲۲ و پیش‌بینی آن در سال‌۲۰۲۳» پرداخت. در این نشست که با مدیریت سمیه مردانه مدرس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امورخارجه برگزار شد، حجت‌‌‌‌‌الله غنیمی‌‌‌‌‌فرد عضو بازنشسته هیات‌علمی دانشگاه صنعت نفت با بررسی عرضه و تقاضای بازار جهانی در سال‌۲۰۲۲ به پیش‌بینی مناسبات صنعت انرژی دنیا در سال‌۲۰۲۳ پرداخت. به عقیده این کارشناس انرژی رونق بازار نفت در گرو رشد اقتصاد جهانی‌است؛ درحالی که آمارها و پیش‌بینی‌‌ها حاکی ازکاهش آن حکایت دارند

۲۰۲۲ سال‌سخت صنعت نفت

حجت‌‌‌‌‌الله غنیمی‌‌‌‌‌فرد، عضو بازنشسته هیات‌علمی دانشگاه صنعت نفت به تحولاتی که در سال‌گذشته بازار نفت را متاثر کرده پرداخت. او با بیان اینکه بازار نفت همیشه از رخدادهای سیاسی، اجتماعی و حتی فرهنگی متاثر بوده، گفت: برخلاف انتظار سال‌۲۰۲۲ سال‌سختی برای بازار نفت بود. کشورها در حال بازسازی اقتصادی پس از قرنطینه کووید بودند و کشورهای تولیدکننده در حال برنامه‌‌‌‌‌ریزی برای ایجاد تقاضا، اما حمله نظامی روسیه به اوکراین همه مناسبات را تغییر داد. غنیمی‌‌‌‌‌فرد با یادآوری تغییر معادلات روسیه و اتحادیه اروپا و اعمال سقف قیمتی بر نفت روسیه، به بررسی جایگاه پرچم‌‌‌‌‌دار نفت این کشور در بازار جهانی پرداخت. او گفت: نفت اورال روسیه بیشترین تقاضا را در اروپا دارد زیرا علاوه‌بر اینکه از‌استانداردهای انرژی این قاره برخوردار‌است، زیرساخت‌های انتقال آن فراهم‌است. نفت اورال روسیه مخلوطی از انواع نفت سبک و سنگین‌است، به‌گونه‌ای که از نفت سبک بازار که تاپیس (نفت مالزی)‌ است سنگین‌‌‌‌‌تر‌است اما از نفت‌خام ایران سبک‌‌‌‌‌تر و کم‌‌‌‌‌ گوگردتر‌است.

لازم به ذکر‌است به نفتی که بیشتر از ۵/ ۰درصد گوگرد در هر بشکه داشته‌‌‌‌‌باشد نفت‌شیرین می‌گویند و به نفتی که چگالی بالا داشته‌‌‌‌‌باشد که به سخت‌‌‌‌‌تر‌شدن فرآیند‌استخراج می‌‌‌‌‌انجامد، نفت سنگین می‌گویند. برای مثال در بین شاخص‌های جهانی بازار، نفت مالزی با نام تجاری تاپیس با ۰۴/ ۰درصد گوگرد در هربشکه شیرین‌‌‌‌‌ترین نوع‌است که مرجع قیمت‌گذاری کشور‌استرالیا‌است. برنت که شاخص نفت اروپای شمالی‌است همراه با نفت‌خام آمریکا در دسته شیرین و سبک قرار می‌گیرند. البته نفت عربستان و دبی و همینطور نفت ایران سنگین‌است که معمولا نوع تعدیل‌‌‌‌‌شده آن روانه بازار می‌شود. به‌‌‌‌‌همین سبب باتوجه به‌خصوصیات سبکی و سنگینی آن رقیب اصلی نفت ایران در بازار اروپا‌است. غنیمی‌‌‌‌‌فرد با یادآوری صعود قیمت نفت در روزهای ابتدایی حمله روسیه به اوکراین گفت: قیمت‌ها در بازار تعدیل شد اما به‌‌‌‌‌طور متوسط هر بشکه نفت‌برنت ۹۹دلار، نفت‌خام آمریکا ۹۴دلار، تاپیس۱۱۲دلار و نفت پرچم‌‌‌‌‌دار عربستان و دبی ۵۴/ ۷۸دلار در سال‌۲۰۲۲ معامله شد.

او با ارجاع به نمودار موجود در گزارش از رشد اقتصادی جهانی و ذکر این نکته که رشد اقتصاد جهانی با تقاضای نفت رابطه مستقیم دارد، گفت: رشد جهانی در سال‌گذشته میلادی ۸/ ۲‌درصد بوده‌‌‌‌‌است در حالی‌که پیش‌بینی‌شده بود این عدد روی ۲/ ۴درصد ثبت شود. برخلاف سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ که دنیا توانست متوسط رشد اقتصادی ۴درصدی را حفظ کند و در ۲۰۲۲ نتوانست به پیش‌بینی برسد. غنیمی‌‌‌‌‌فرد گفت: اقتصاد دنیا با مشکلاتی روبه‌‌‌‌‌رو‌است و عمده مسائل صنعت نفت دنیا درگیر دو موضوع‌است: سوال اول چگونگی روند رشد اقتصادی جهانی‌است و سوال دوم چگونگی میزان عرضه و تقاضا. او با اشاره به کاهش تولید نفت در سال‌۲۰۲۲ گفت: سیاست‌های سختگیرانه‌‌‌‌‌ای که در چین برای مهار شیوع کووید انجام شد، روی روند نمودار رشد اقتصادی دنیا تاثیر قابل‌‌‌‌‌توجهی گذاشت، درصورتی‌که هم سمت عرضه و هم سمت تقاضا منتظر بهبود فضای بازار بودند.

رشد اقتصادی معکوس در ۲۰۲۳

او با تکیه بر اطلاعاتی منتشرشده از سوی اوپک گفت: پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی دنیا در سال‌۲۰۲۳ هم مثل سال‌گذشته در ریل پیش‌بینی‌‌‌‌‌ها قرار نگیرد. برای مثال کشورهای اروپایی در نیمه اول سال‌۲۰۲۲ رشد اقتصادی خوبی داشتند اما در نیمه دوم این روند نه‌تنها متوقف شد، بلکه روندی معکوس و منفی طی کرد. پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی در ۲۰۲۳ در اطلاعات اوپک هم آمده‌است. براساس این اطلاعات رشد اقتصادی دنیا در سال‌گذشته میلادی ۸/ ۲درصد بوده و پیش‌بینی برای ۲۰۲۳، ۵/ ۲درصد است. همچنین رشد تولید ناخالص اروپا برای ۲۰۲۲، ۳درصد بوده که برای ۲۰۲۳ کمتر از حدود ۳/ ۰درصد پیش‌بینی شده‌‌‌‌‌است. این درحالی‌است همان‌طور که نمودار نشان می‌دهد پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی کشورهای آسیایی و مخصوصا چین در ۲۰۲۳ روند مثبتی داشته‌‌‌‌‌باشد.

او با بیان اینکه تقاضا در سال‌گذشته میلادی روزانه ۱۰۳میلیون بشکه بوده در حالی‌که پیش‌بینی ۲۰۲۳ حدود ۱۰۱میلیون بشکه‌است، گفت: با بررسی پیش‌بینی تولید و همچنین تقاضا در سال‌۲۰۲۳ می‌توان تصویر روشن‌‌‌‌‌تری از کاهش رشد اقتصادی جهان دریافت کرد. غنیمی‌‌‌‌‌فرد گفت: در افزایش اصطکاکی که بین اوپک و آمریکا و اروپا ایجاد شد، اوپک به کاهش تولید روزانه ۲میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای دست زد و باتوجه به تقاضای پایین سال‌۲۰۲۳، کاهش تولید بیشتر کشورهای عضو اوپک برای حمایت از قیمت‌ها دور از تصور نیست.

او با یادآوری نقش ذخایر‌استراتژیک آمریکا در کاهش قیمت‌های بازار نفت گفت:‌استفاده کامل از ذخایر راهبردی و بازرگانی اصلا منطقی نیست. به گفته منابع غربی این ذخایر در مجموع می‌تواند ۱۰۷ روز صنایع و خانوارهای اروپایی را ‌گرم نگه دارد. از طرفی آمریکا در سال‌گذشته با برداشت تاریخی از ذخایر‌استراتژیک و راهبردی در پی ایجاد تعادل در بازار نفت بود، اقدامی که از پشتیبانی برخی از کارشناسان انرژی آمریکا برخوردار نبود. این‌استاد بازنشسته دانشگاه با بیان اینکه نوسان بازار گاز هم از مناسبات ذکرشده بازار انرژی متاثر می‌شود گفت: بهای هر MMBtu در اوایل زمستان ۲۰۲۲ بیشتر از ۷دلار بود که در حال‌حاضر به ۵/ ۳دلار رسیده‌‌ است

سیاست دوگانه اروپایی

غنیمی‌‌‌‌‌فرد با پیش‌کشیدن سیاست اروپا در قبال آمریکا گفت: خانم آنگلا مرکل از صدراعظم فعلی؛ اولاتف شولتز مستقل‌‌‌‌‌تر بود. آمریکایی‌‌‌‌‌ها و حتی لهستان و اوکراین با خط لوله نورداستریم۲ که قرار بود از شمال اروپا به آلمان برسد خشنود نبودند، با این‌حال در زمان صدراعظمی مرکل این پروژه جلو رفت تا زمان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ که برای شرکت‌های درگیر در این پروژه تحریم‌هایی را درنظر گرفت. باوجود اینکه در زمان مرکل عملا مراحل عملیاتی این پروژه به پایان رسیده‌‌‌‌‌بود و شرکتی آلمانی رگولاتوری را به عهده گرفت ولی با سیاست‌های منعطفانه شولتز در‌برابر آمریکا این قدم برداشته‌‌‌‌‌نشد. مرکل تصمیم گرفت این موضوع را خبری نکند و فقط تحریم یک شرکت سوئیسی منتشر شد.

او افزود: با انتخاب جو بایدن به ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا، وزیر امورخارجه این کشور صراحتا اعلام کرد که از این تحریم‌ها پشتیبانی نمی‌کند اما پس از حمله روسیه به خاک اوکراین عملا برای هر اقدامی دیر شده‌‌‌‌‌بود. شرکت آلمانی درگیر این پروژه در این بین آنقدر ضررهای مالی متحمل شد که با کمک دولت آلمان به‌کار خود ادامه داد. این کمک‌ها به میزانی زیاد بود که این شرکت ملی شد البته به شرطی که در آینده دوباره به بخش‌خصوصی برگردد. او با بیان اینکه آمریکا از‌استقلال انرژی اروپا خشنود نمی‌شود گفت: آمریکا از کشوری واردکننده به یکی از صادرکننده‌‌‌‌‌های صنعت انرژی از قبیل نفت‌خام و گاز مایع طبیعی (ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی) تبدیل شده‌‌‌‌‌است. آیا سرمایه‌گذاری‌های آمریکا در بخش ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی مربوط به روزهای گذشته‌‌‌‌‌‌است؟

غنیمی‌‌‌‌‌فرد به پاسخ سوال پرداخت: قاعدتا جواب منفی‌است. به‌‌‌‌‌نظر می‌رسد ایالات‌متحده آمریکا برای کنترل ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی که به اروپا فرستاده می‌شود برنامه‌‌‌‌‌ریزی کرده‌‌‌‌‌بود و هدف دیگر یعنی بایکوت صادرات نفت روسیه را به اروپا برون‌‌‌‌‌سپاری کرد. روسیه هم رو دست خورد، وارد بازی شد و ادامه داد. این عضو هیات‌علمی دانشگاه صنعت نفت با اشاره به تحریم‌های گروه هفت و اتحادیه اروپا بر نفت روسیه گفت: غربی‌‌‌‌‌ها از اوایل ۲۰۲۲ به‌‌‌‌‌دنبال تعیین سقف قیمتی برای نفت روسیه بودند که به تحریم‌های اخیر منجر شد. این تحریم‌ها واردات هرنوع نفت روسیه که بیشتر از هر بشکه ۶۰دلار خریداری‌شده را مورد هدف قرار داده‌‌‌‌‌است و شرکت‌هایی که خدمات بیمه‌‌‌‌‌ای به نفتکش‌ها ارائه می‌دهند را به‌عنوان بازوی عملیاتی تعریف کرده‌‌‌‌‌اند، با این‌حال در همین مدت صادرات گازوئیل روسیه بیشتر شد

غنیمی‌‌‌‌‌فرد گفت: میزان ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی وارداتی به اروپا به میزانی بود که تانکرهای حاوی آن در صف تخلیه قرارگرفتند و همین امر باعث کاهش بهای گاز در بازارهای اروپا و آمریکا شد؛ این در حالی‌است که دولت‌های اروپایی برای خانوارها کمک‌های دولتی درنظر گرفتند. وزرای انرژی برای مصرف گاز هم سقف درنظر گرفتند و طرح‌های تشویقی برای مصرف بهینه تعریف کردند. در همین حین که بهای گاز روند صعودی داشت، کشورهای دیگر به صادرات گاز خود به اروپا نظم دادند زیرا حاصل نوسان بازار گاز در اوایل زمستان تورم سهمگین در اروپا بود. برای مثال نرخ تورم در آلمان و آمریکا به ترتیب ۱۰درصد و ۵/ ۷درصد بود و نرخ بهره هم در حال افزایش‌. در چنین وضعیتی‌استقراض از بانک‌ها کم شود که هزینه‌‌‌‌‌ها پایین بیاید؛ بنابراین رشد اقتصادی هم کاهش خواهد یافت.

غنیمی‌‌‌‌‌فردگفت برخی از داده‌ها از فروش نفت اورال‌روسیه به قیمت بشکه‌‌‌‌‌ای ۴۰دلار که نصف بهای برنت‌است، در حوزه دریای بالتیک حکایت دارند، به‌‌‌‌‌نظر تحریم‌های اروپایی کارساز بودند. نظر شما در این‌باره چیست؟ گفت: همانگونه که صنعت نفت ایران در تحریم‌ها بازارهای تازه‌‌‌‌‌ای پیدا کرد، روسیه هم می‌تواند بازارهای تازه‌‌‌‌‌ای برای اورال پیدا کند. البته در این میان برخی از بازارها هم از بین می‌رود، ولی روی هم رفته روسیه می‌تواند با جابه‌جایی بازارها، نفت خود را به بهایی منطقی بفروشد.

او با اشاره به اینکه صنعت انرژی اروپا در شرایط مساعدی نیست گفت: زغال‌سنگی که قرار بود از سبد مصرفی نیرگاه‌‌‌‌‌های برق حذف شود به علت افزایش بهای شدید نفت و گاز دوباره در سبد آنها قرار گرفت. همچنین کاهش میزان سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز به معنای افزایش بهای انرژی در سال‌های آینده‌است. در عین‌حال به‌‌‌‌‌سبب تغییرات اقلیمی و سوق نقشه‌‌‌‌‌راه صنایعی مثل ماشین‌‌‌‌‌سازی به سمت برق، مناسبات صنعت انرژی دنیا در حال تغییر‌است.

تلاش برای حفظ جایگاه در بازار

غنیمی‌‌‌‌‌فرد با اشاره به تلاش‌‌‌‌‌ کشورهای حوزه خلیج‌‌‌‌‌فارس برای حفظ جایگاه خود در بازار انرژی آینده گفت: برای مثال هیدروژن  نوعی‌ازانرژی‌است که بسیاری از کشورها روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند. این انرژی از زغال‌سنگ هم قابل‌استخراج‌است و کشورهای ‌استرالیا و ژاپن در این حوزه طلایه‌‌‌‌‌دار هستند، اما به‌‌‌‌‌سبب اینکه این انرژی باید در دمای منفی ۳۶۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود، جابه‌جایی آن سخت‌است. کشورهای اطراف هم برای قدم برداشتن در این حوزه با آلمان مذاکراتی داشتند و قراردادهایی امضا کردند؛ این در حالی‌است که سال‌گذشته در این حوزه وارد نشده‌‌‌‌‌بودند. به بیان دیگر اگر در آینده تقاضای سوخت‌‌‌‌‌های فسیلی فروکش کند کشورهای عربی بازهم صادرکننده انرژی خواهند بود.  او با بیان اینکه برق در آینده محرک اقتصادی‌است گفت: آیا همه این مناسبات بر سر انرژی‌‌‌‌‌های تازه نیست؟ دقت داشته‌‌‌‌‌باشید برای خروج انرژی‌‌‌‌‌های فسیلی از بازار باید انرژی‌‌‌‌‌های تازه اقتصادی معرفی شوند. باتوجه به اینکه برق در آینده محرک اقتصادی‌است می‌توان روی هیدروژن به‌عنوان خوراک نیروگاه‌‌‌‌‌ها حساب ویژه‌‌‌‌‌ای باز کرد.

غنیمی‌‌‌‌‌فرد مبنی‌بر اینکه آیا عرضه‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌های تازه‌‌‌‌‌ای مثل نروژ و برخی از کشورهای آمریکای‌جنوبی می‌توانند مناسبات بازار را تغییر دهند، پاسخ داد: برای نروژی‌‌‌‌‌ها صادرات به اروپا بسیار راحت‌‌‌‌‌تر‌است تا بازار آسیا. باتوجه به اینکه ۶۰‌درصد از نفت ایران و همچنین میزان قابل‌‌‌‌‌توجهی از نفت کشورهای عربی به بازار آسیا می‌رود بعید می‌دانم بتوانند مشکل رقابتی ایجاد کنند

 

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۱۱ |برنت ۶۹ دلار و ۶۷ سنت شد 11 مرداد 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۱۱ |برنت ۶۹ دلار و ۶۷ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۳ سنت معادل ۲.۸۳ درصد کاهش به ۶۹ دلار و ۶۷ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۱۰ |برنت ۷۱ دلار و ۹۱ سنت شد 10 مرداد 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۱۰ |برنت ۷۱ دلار و ۹۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۱ سنت معادل ۰.۲۹ درصد افزایش به ۷۱ دلار و ۹۱ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۷ |برنت ۷۰ دلار و ۱۲ سنت شد 07 مرداد 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۷ |برنت ۷۰ دلار و ۱۲ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۸ سنت معادل ۰.۱۱ درصد افزایش به ۷۰ دلار و ۱۲ سنت رسید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، ششمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران 18 تیر 1404

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، ششمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران

صنعت قیر، ستون توسعهٔ پایدار؛

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور 07 تیر 1404

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور

در روزهای تلخ و پرتنش اخیر، مردم بزرگ ایران با صبر و همدلی، و نیروهای مسلح با اقتدار و شجاعت، سندی زرین از عزت و آزادگی را در تاریخ کشور به ثبت رساندند. انجمن قیر ایران، به‌ نمایندگی از تولید کنندگان بخش خصوصی صنعت قیر از این هم‌نفس‌شدن ملی در اعتلای پرچم پرافتخار ایران تقدیر […]

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ 08 آبان 1403

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 17 مهر 1403

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن امروز سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در هتل اوین تهران با حضور حداکثری اعضاء برگزار شد.

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد 07 مرداد 1403
قابل توجه اساتید، پژوهشگران، کارشناسان و فعالان صنعت قیر

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد

بیش از صد سال است که شرکت شل در فناوری قیر و همچنین در تحقیق و توسعه پیشرو بوده است. کتاب مرجع قیر برای سال‌ها به عنوان مرجع معتبر اطلاعات در مورد انواع قیرهای مورد استفاده در روسازی جاده‌ها در نظر گرفته می‌شود. این کتاب (نسخه سال ۲۰۲۲) به قلم J. Read, D. Whiteoak, R. […]

بذرهای امید در مناطق کم برخوردار فارس؛پایش‌ها و چالش‌ها  11 مرداد 1404

بذرهای امید در مناطق کم برخوردار فارس؛پایش‌ها و چالش‌ها 

وقتی پای آسفالت به کوچه‌های خاکی روستاهای فارس باز می‌شود قصه‌ای از امید و تلاش شکل می‌گیرد و صدای عمران و توسعه جایگزین سکوت محرومیت می‌شود؛ در هفته اخیر هم اقدامات قابل‌توجهی در مسیر محرومیت‌زدایی در مناطق کم‌برخوردار این استان پهناور انجام شد و از کوچه‌های خاکی گراش تا مناطق کوهستانی جویم موجی از تحولات زیرساختی به راه افتاد اما آیا این اقدامات کافی است؟

چندین تن قیر برای آسفالت راه های روستایی جذب شد 11 مرداد 1404

چندین تن قیر برای آسفالت راه های روستایی جذب شد

نماینده مردم شیروان در مجلس گفت: مطالبات پیمانکاران راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شهرستان شیروان اخذ شده و قول مساعد داده‌اند که طی سه سال آینده، تمام راه‌های روستایی شیروان را آسفالت کنند.

اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای آماده‌سازی پروژه مسکونی شهرک بهشتی همدان 11 مرداد 1404

اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای آماده‌سازی پروژه مسکونی شهرک بهشتی همدان

همدان- نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی از اختصاص ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تسریع آماده‌سازی پروژه ۶۹۰ واحدی شهرک بهشتی همدان خبر داد.

۵۴ هزار متقاضی در برابر ۲۱ هزار واحد؛ تقاضای دوبرابری مسکن در جنوب کرمان 11 مرداد 1404

۵۴ هزار متقاضی در برابر ۲۱ هزار واحد؛ تقاضای دوبرابری مسکن در جنوب کرمان

مدیرکل راه و شهرسازی جنوب کرمان با اشاره به حجم بالای تقاضای مسکن در منطقه گفت: در حالی‌که برنامه ابلاغی برای اجرای نهضت ملی مسکن در جنوب استان ۲۱ هزار و ۷۳۱ واحد است، بیش از ۵۴ هزار و ۴۷۷ نفر در این طرح پالایش و تأیید شده‌اند که نشان‌دهنده نیاز جدی مردم به تأمین مسکن پایدار و ایمن در این منطقه است.

کلنگ‌زنی قریب‌الوقوع پروژه ۴۰۵۲ واحدی مسکن در شهرک شهید رجایی مشهد/ اختصاص سهمیه جدید قیر تهاتری برای روستاهای مشهد و کلات 11 مرداد 1404

کلنگ‌زنی قریب‌الوقوع پروژه ۴۰۵۲ واحدی مسکن در شهرک شهید رجایی مشهد/ اختصاص سهمیه جدید قیر تهاتری برای روستاهای مشهد و کلات

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی از آغاز قریب‌الوقوع پروژه ۴۰۵۲ واحدی مسکن در شهرک شهید رجایی، موافقت اصولی با ارتقای جاده مشهد-کلات و اختصاص سهمیه ویژه قیر تهاتری برای روستاهای حوزه انتخابیه خبر داد و گفت: این اقدامات نتیجه پیگیری‌های میدانی و مستمر برای رفع مشکلات اساسی مردم است.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۱۱ |برنت ۶۹ دلار و ۶۷ سنت شد 11 مرداد 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۱۱ |برنت ۶۹ دلار و ۶۷ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۳ سنت معادل ۲.۸۳ درصد کاهش به ۶۹ دلار و ۶۷ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۱۰ |برنت ۷۱ دلار و ۹۱ سنت شد 10 مرداد 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۱۰ |برنت ۷۱ دلار و ۹۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۱ سنت معادل ۰.۲۹ درصد افزایش به ۷۱ دلار و ۹۱ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۷ |برنت ۷۰ دلار و ۱۲ سنت شد 07 مرداد 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۵/۷ |برنت ۷۰ دلار و ۱۲ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۸ سنت معادل ۰.۱۱ درصد افزایش به ۷۰ دلار و ۱۲ سنت رسید.

خسارت ٢.۵ میلیارد دلاری کشور از حراج نفت ایران/ تحریم؛ بهانه ناکارآمدی‌های مدیران نفتی در فروش/۴۰ میلیون بشکه نفت ایران ارزان و سرگردان روی آب! 06 مرداد 1404

خسارت ٢.۵ میلیارد دلاری کشور از حراج نفت ایران/ تحریم؛ بهانه ناکارآمدی‌های مدیران نفتی در فروش/۴۰ میلیون بشکه نفت ایران ارزان و سرگردان روی آب!

گزارش منابع معتبر بین المللی حاکیست؛ قیمت نفت خام ایران در بازارهای جهانی به پایین‌ترین سطح خود در سال‌های اخیر رسیده؛ تخفیف‌های سنگین تا ۴ دلار زیر قیمت برنت، نتیجه انباشت نفت‌های فروش‌نرفته حاصل از سیاست‌های نادرست تیم مدیریتی جدید در وزارت نفت است. حالا خریداران خارجی با دست بالا برای خرید ارزان نفت ایران چانه‌زنی می کنند.

وزارت نفت یا وزارت سکوت؟ سقوط نفت ایران با فرمان محافظه کاری و بی تصمیمی! 04 مرداد 1404

وزارت نفت یا وزارت سکوت؟ سقوط نفت ایران با فرمان محافظه کاری و بی تصمیمی!

وقتی وزارت نفت، قلب تپنده اقتصاد ایران، در خواب تصمیم‌گیری فرو می‌رود، سقوط فروش نفت دیگر فقط یک آمار نیست؛ نشانه آغاز یک بحران امنیتی است. محافظه‌کاری، بی‌تصمیمی و بازی‌های باندی، نفت ایران را به لبه پرتگاه رسانده‌اند.

چابک‌سازی و توسعه خدمت‌محور در اتاق‌های بازرگانی؛ راهکارها و ضرورت‌ها 09 مرداد 1404

چابک‌سازی و توسعه خدمت‌محور در اتاق‌های بازرگانی؛ راهکارها و ضرورت‌ها

صادق سروری، دبیر اتاق اردبیل در آستانه برگزاری اجلاس سراسری دبیران اتاق‌های سراسر کشور در یادداشتی به راهکارها و ضرورت‌های چابک سازی و توسعه خدمت محور در اتاق‌های بازرگانی پرداخت.

نهاد ملی توسعه صنعت احداث و دبیرخانه بازسازی و توسعه کشور به محوریت اتاق ایران تشکیل می‌شود 06 مرداد 1404

نهاد ملی توسعه صنعت احداث و دبیرخانه بازسازی و توسعه کشور به محوریت اتاق ایران تشکیل می‌شود

در نشست کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث، لزوم تأسیس نهاد ملی توسعه صنعت احداث و دبیرخانه بازسازی و توسعه کشور به محوریت اتاق ایران بررسی شد. باید از ظرفیت تشکل‌ها و نهادهای درون اتاق استفاده شود

گواهی فعالیت تولید بدون کارخانه در دولت چهاردهم صادر شد | تولید بدون کارخانه‌ به صرفه‌جویی زمان و هزینه‌ها کمک می‌کند 06 مرداد 1404

گواهی فعالیت تولید بدون کارخانه در دولت چهاردهم صادر شد | تولید بدون کارخانه‌ به صرفه‌جویی زمان و هزینه‌ها کمک می‌کند

در نشست خبری تولید بدون کارخانه، مزایا و فرصت‌های شیوه تولید بدون کارخانه بررسی شد؛ تولید بدون کارخانه با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت به رسمیت شناخته شده و گواهی فعالیت تولید بدون کارخانه صادر شد.

اتاق بازرگانی آینده؛ چهار پیشنهاد مشخص برای توسعه خدمات اتاق‌ها و افزایش بهره‌وری کسب‌وکارها 05 مرداد 1404

اتاق بازرگانی آینده؛ چهار پیشنهاد مشخص برای توسعه خدمات اتاق‌ها و افزایش بهره‌وری کسب‌وکارها

دبیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان در یادداشتی به ارائه چهار پیشنهاد مشخص برای اتاق‌های آینده پرداخت.

تفویض اختیارات رییس‌جمهور به استانداران گام مهم در تقویت مدیریت محلی است | استانداران با توجه به شرایط و نیازهای محلی به اجرای بسته حمایتی بپردازند 01 مرداد 1404

تفویض اختیارات رییس‌جمهور به استانداران گام مهم در تقویت مدیریت محلی است | استانداران با توجه به شرایط و نیازهای محلی به اجرای بسته حمایتی بپردازند

نایب رییس اتاق ایران، تفویض اختیار به استانداران از سوی رییس‌جمهور را گام مهم در راستای تقویت مدیریت محلی دانست و گفت: بر این اساس، استانداران با توجه به شرایط و نیازهای محلی به اجرای بسته حمایتی بپردازند.