چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳
گروه : نفت
پ
  • 12 دی 1401 - 11:23

قاره سبز و مشعل‏‏‏‏‏‌‏‏‏‏‏‌های نیمه‏‏‏‏‏‌افروخته

قاره سبز و مشعل‏‏‏‏‏‌‏‏‏‏‏‌های نیمه‏‏‏‏‏‌افروخته
قاره سبز و مشعل‏‏‏‏‏‌‏‏‏‏‏‌های نیمه‏‏‏‏‏‌افروخته
پیمان قناعتی‌فرد : در گذار از ایام سرد سال، خبرها حاکی از آن است که منابع ذخیره‌‌‌‌‌‌سازی گاز طبیعی در سراسر اروپا، به‌صورت تمام‌‌‌‌‌‌وقت مشغول آزادسازی ذخایر هستند تا جایی‌که میانگین سطح ذخیره گاز طبیعی درمیان کشورهای اروپایی تا هفته چهارم دسامبر، به زیر ۶۵‌درصد رسید.

چشم‌‌‌‌‌‌انداز گاز اروپا در ۲۰۲۴-۲۰۲۳

به گزارش پولتیکو، هرچند موجودی ذخایرگاز طبیعی اروپا در مقایسه با مدت مشابه در سال‌گذشته، به نسبت قابل‌قبول بوده اما کشورهای اروپایی محک واقعی را در سال ‌پیش‌‌‌‌‌‌رو تجربه می‌کنند، هنگامی که مجبور خواهند بود نه‌تنها منابع موجود ذخیره‌‌‌‌‌‌سازی گاز خود در خشکی و دریا را تکمیل ظرفیت کنند، بلکه باید نسبت به مکان‌‌‌‌‌‌یابی و تهیه منابع ذخیره‌‌‌‌‌‌سازی جدید برای ارتقای معدل ظرفیت ذخایرگازی خود، اقدامات جدی به‌عمل بیاورند، از این‌رو است که کارشناسان و فعالان حوزه انرژی، عبور مطمئن از زمستان ۲۰۲۴-۲۰۲۳ را به‌مراتب دشوارتر از زمستان جاری می‌دانند.

بنا بر همین گزارش، با تکیه بر سیاست مصرف گاز کمتر و با درنظرگرفتن جریان کاهشی گاز وارداتی از روسیه، می‌توان مدعی‌شد اتحادیه اروپا در تعدیل میزان وابستگی خود به منابع انرژی روسیه موفق عمل کرده‌است. شاهد مدعا اینکه رقم ۴۰‌درصد گاز وارداتی اروپا از روسیه در سال‌گذشته و پیش از تهاجم روسیه به اوکراین، اکنون با بیش از ۳۰‌درصد کاهش، به حدود ۹‌درصد رسیده است.

مبالغ سرسام‌‌‌‌‌‌آور قبوض مصرفی

بر اساس گزارش یورونیوز انگلیس، صنایع خرد و کلان و خانوارهای اروپایی پیش از این و در بازه زمانی ۶ ماهه، افزایش بیش از یک‌تریلیون یورویی را در معدل هزینه انرژی خود تجربه کردند؛ این در حالی است که چنانچه دولتمردان اروپایی مبادرت به هیچ اقدامی به غیر‌ازحمایت مالی از مشاغل و شهروندان نکرده و افزایش قیمت‌‌‌‌‌‌ حامل‌‌‌‌‌‌های انرژی را از مسیرهای جایگزین پوشش ندهند، مبلغ این حمایت مالی بالغ بر ۱۰‌درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه اتحادیه اروپا را شامل خواهد شد. کارشناسان در عین‌حال باور دارند ارائه سوبسیدهای این‌چنینی از سوی دولت‌های اروپایی می‌تواند دستیابی به هدف نهایی ایجاد ثبات و تعادل قیمت حامل‌‌‌‌‌‌های انرژی را با تاخیر مواجه کرده، ضمن آنکه به ایجاد نیاز کاذب به حمایت بیشتر دولتی در آینده دامن بزند؛ این در حالی است که سیاست ذخیره‌‌‌‌‌‌سازی بیشتر گاز نیز باید در دستورکار قرار گرفته که در نوع خود هدایت و جذب سرمایه‌گذاری کلان را می‌طلبد.

تمهیدات کشورهای اروپایی در‌برابر بحران انرژی

در بحبوحه فصل سرد و با قوت‌گرفتن شایعات مبنی‌‌‌‌‌‌بر ورود موج جدید سرما به اروپا، به‌‌‌‌‌‌ویژه به‌‌‌‌‌‌واسطه وقوع توفان و سرمای بی‌‌‌‌‌‌سابقه در ایالات‌متحده، دولت بریتانیا به‌عنوان مثال، اعلام کرده بازار انرژی خود را برای مهار مصرف بی‌‌‌‌‌‌رویه و فزاینده گاز اصلاح خواهد کرد. صنعت برق فرانسه نیز با درنظر گرفتن مشوق‌‌‌‌‌‌هایی، از شهروندان در دو بخش خانگی و تجاری این کشور خواسته تا مصرف انرژی خود را سریعا کاهش دهند. هرچند دولتمردان اروپایی هدف اصلی این قبیل اقدامات را محروم کردن روسیه از درآمد صادرات انرژی این کشور می‌خوانند، بر همگان روشن است که در پشت‌پرده به‌دنبال مهار مصرف و جلوگیری از بروز بحران انرژی در سطح اروپا هستند. گذار با کمترین دغدغه از فصل سرد، اولویت نخست سران اتحادیه اروپا در شرایط کنونی است.

بر اساس همین گزارش، با استناد به داده‌های «بنیاد‌ برگیل» که چندی پیش صندوق بین‌المللی پول آن را منتشر کرد، برآورد اینکه اروپا تا چه میزان بتواند شهروندان و صنایع خود را با کمترین دغدغه، به سلامت و بدون هرگونه اصطکاک از گردنه سخت زمستان عبور دهد، تنها با عبور از فصل سرد در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، امکان‌پذیر خواهد بود. واقعیت‌‌‌‌‌‌ها حکایت از آن دارند که با فرارسیدن زمستان در سال‌پیش‌‌‌‌‌‌رو، وقوع اختلال در فرآیند تامین گاز موردنیاز اروپا بدون واردات این محصول استراتژیک از روسیه، دور از ذهن نخواهد بود. در حال‌حاضر تنها اتصال باقی‌مانده انتقال گاز به اروپا از سمت روسیه، از طریق خط لوله ترک‌‌‌‌‌‌استریم بوده و این در حالی است که این خط لوله نیز از ثبات و پایداری لازم برخودارنیست

لزوم پیش‌‌‌‌‌‌خرید گاز مایع طبیعی

واقعیت بازار حاکی از آن است که به موازات کاهش واردات گاز از طریق خط‌لوله روسیه، اروپا در سال‌آینده به حجم بالایی از ال‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌جی نیاز خواهد داشت. دولتمردان اروپایی مجبور خواهند بود با مراجعه به ذخایر استراتژیک گاز خود و تشویق عموم به کاهش مصرف، از بروز خاموشی در فصل سرد که نارضایتی‌‌‌‌‌‌های گسترده را درپی خواهد داشت، جلوگیری کنند. تلخ‌‌‌‌‌‌تر آنکه کشورهای اروپایی به ناچار باید حجم عظیمی از ال‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌جی را در سال‌۲۰۲۳ خریداری و وارد کنند، دلیل اصلی این امر، کاهش چشمگیر حجم واردات گاز از روسیه است. چنانچه عرضه گاز روسیه به صفر برسد و حجم تقاضای ال‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌جی در چین به متوسط سال‌۲۰۲۱ بازگردد، احتمال می‌رود اتحادیه اروپا در سال‌۲۰۲۳، حجمی بیش از ۲۵‌میلیارد مترمکعب شکاف بین عرضه و تقاضای گاز را تجربه کند.  عدم‌امکان پیش‌بینی قطعی شرایط آب‌و‌هوایی درکنار عدم‌قطعیت درخصوص توفیق اروپا در مواجهه با کشورهای آسیایی در زمینه افزایش بالقوه تقاضا و درخواست گاز طبیعی مایع، کیفیت گذار قاره‌سبز از زمستان سال‌پیش‌‌‌‌‌‌رو را رقم خواهد زد.

سران اتحادیه اروپا چاره‌‌‌‌‌‌ای ندارند جز آنکه قیمت گاز طبیعی را تا حدی بالا نگاه دارند تا این قاره بتواند به جذب بیشتر محموله‌‌‌‌‌‌های گاز طبیعی مایع در رقابت با سایر کانون‌های اصلی تقاضای انرژی، ادامه دهد.  در شرایط کنونی، حجم گاز خروجی از خطوط لوله نروژ، جمهوری‌آذربایجان و الجزایر امکان افزایش بسیار محدودی دارد؛ این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان، احیا و وارد مدار کردن میدان گازی «گرونی‌‌‌‌‌‌گن هلند» که زمانی در مقیاس نورداستریم، تامین گاز اروپا را بر عهده داشت و فعالیت آن به دلیل زلزله متوقف شد، در کوتاه‌مدت بسیار دور از ذهن خواهد بود.

شکاف انرژی در اتحادیه اروپا

اکنون به‌راحتی می‌توان نشانه‌‌‌‌‌‌هایی مبنی‌بر کمرنگ‌شدن وحدت اروپا هم‌‌‌‌‌‌زمان با بروز بحران فعلی را شاهد بود. به‌عنوان نمونه، بریتانیا در شرایط اضطراری کنونی قطع شریان گاز به سمت سرزمین‌های اصلی اروپا را در دستور کار دارد، به‌همین‌دلیل کشورهای اروپایی‌ درصدد یافتن منابع جدید و جایگزین هستند. آلمان برای استفاده از زغال‌سنگ برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی کرده‌است. سایر کشورها مانند اتریش، فرانسه و هلند نیز اعلام کرده‌اند تعطیلی کارخانه‌های زغال‌سنگ خود را به آینده‌‌‌‌‌‌ای نامعلوم موکول کرده‌‌‌‌‌‌اند. در همین راستا، هفت نیروگاه هسته‌‌‌‌‌‌ای اروپایی که قرار بود تا پایان زمستان تعطیل شوند، برای مدت بیشتری به فعالیت ادامه خواهند داد.

در چند ماه گذشته قیمت قبوض مصرفی حامل‌های انرژی برای شهروندان اروپایی تا حدود دوبرابر افزایش را تجربه کرده‌است. در شرایط فعلی، تمهیدات دولت بریتانیا برای صرفه‌‌‌‌‌‌جویی در مصرف انرژی که در دولت نخست‌‌‌‌‌‌وزیر سابق متوقف‌شده بود، دوباره و در قالب کمپینی که از سوی نخست‌‌‌‌‌‌وزیر جدید اعلام‌شده، از سرگرفته خواهد شد. آلمان هم تلاش‌های بسیاری را در جهت بهینه‌‌‌‌‌‌سازی حداکثری مصرف انرژی انجام داده‌است، به‌عنوان نمونه دولت این کشور نورپردازی بناهای تاریخی واقع در فضای باز را در طول شب ممنوع و کاهش میانگین دمای فضای محیط کار در ادارات را نیز تصویب و ابلاغ کرد.

واقعیت این است که هزینه تمام‌شده تامین برق پایدار موضوعی است که تامین گرمای منازل شهروندان اروپا در زمستان را به حاشیه رانده است. هزینه تولید برق، مولفه‌‌‌‌‌‌ای اصلی در تعیین قیمت تمام‌شده برق به‌حساب می‌آید. پاسخ به اینکه اتخاذ سیاست‌های تشویقی و تنبیهی درخصوص کنترل مصرف انرژی از سوی سران اتحادیه اروپا تا چه میزان می‌تواند از اثربخشی لازم در کاهش وابستگی کشورهای اروپایی به گاز و در معنای عام، حامل‌های انرژی وارداتی موثر باشد، موضوعی است که در گذر زمان مشخص خواهد شد.

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد 14 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶ سنت معادل ۰.۰۸ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۶۸ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد 13 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷ سنت معادل ۹.۱۰ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۷۶ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد 12 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۷ سنت معادل ۰.۶۵ درصد افزایش به ۷۲ دلار و ۳۱ سنت رسید

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ 08 آبان 1403

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 17 مهر 1403

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن امروز سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در هتل اوین تهران با حضور حداکثری اعضاء برگزار شد.

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد 07 مرداد 1403
قابل توجه اساتید، پژوهشگران، کارشناسان و فعالان صنعت قیر

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد

بیش از صد سال است که شرکت شل در فناوری قیر و همچنین در تحقیق و توسعه پیشرو بوده است. کتاب مرجع قیر برای سال‌ها به عنوان مرجع معتبر اطلاعات در مورد انواع قیرهای مورد استفاده در روسازی جاده‌ها در نظر گرفته می‌شود. این کتاب (نسخه سال ۲۰۲۲) به قلم J. Read, D. Whiteoak, R. […]

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی 31 تیر 1403

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی

مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب، عصر شنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ در دیدار رئیس هئیت مدیره، بازرس و دبیر انجمن قير ایران، بر استفاده مؤثر از ظرفیت انجمن های تخصصی مانند انجمن قیر ایران و نقش‌آفرینی آنان تاکید کرد.

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است. 23 خرداد 1403
در افتتاحیه همایش آموزشی مدیران بنیاد مسکن مطرح شد

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است.

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، آیین افتتاحیه رسمی همایش آموزشی قیر و آسفالت با حضور مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صبح امروز 23 خرداد در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برگزار شد.

۸۶ همت کسری در تامین مالی نگهداری از راه‌های روستا/ قیر تعیین شده در صنعت راهسازی پاسخگو نیست 14 آذر 1403

۸۶ همت کسری در تامین مالی نگهداری از راه‌های روستا/ قیر تعیین شده در صنعت راهسازی پاسخگو نیست

۲.۵ همت، قیر با توجه به تناسب طول راه‌ها در بین استان‌ها توزیع می‌شود؛ اما این میزان قیر تعیین شده در بازه زمانی کوتاه تمام شد؛ چرا که قیر مورد نیاز این بخش ۱ میلیون تن است، اقداماتی برای افزایش قیر دریافتی انجام شده است و در این مسیر همراهی کردند. از طریق جلساتی که با انجمن قیر ایران برگزار می‌شود، تمامی ظرفیت‌ها که در پالایشگاه‌های وابسته به دولت و بخش خصوصی است به تناسب توان و ظرفیت تولید قیری است، استفاده وسهمیه بندی شد.

طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شد 14 آذر 1403

طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شد

مدیرکل بنیاد مسکن ایلام گفت: در سال جاری طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شده است.

برنامه ریزی جهت تخصیص ۱۰ هزار تن قیر برای بافت فرسوده استان اصفهان 13 آذر 1403

برنامه ریزی جهت تخصیص ۱۰ هزار تن قیر برای بافت فرسوده استان اصفهان

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: برنامه ریزی برای تخصیص ۱۰ هزار تن قیر جهت معابر بافت فرسوده استان اصفهان انجام شده است.

۲۵۰ همت برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند 13 آذر 1403

۲۵۰ همت برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند

با تصویب مجلس شورای اسلامی، ۲۵۰ همت پیش بینی شده تا برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند. وزارت نفت مکلف است معادل مبلغ ۲۵۰ همت نفت خام از محل منابع در اختیار شرکت ملی نفت ایران در اختیار پالایشگاه‌ها قرار بدهد. در بخش هزینه‌ای این بند پیش بینی شده که این […]

طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی برای نخستین‌بار در استان قم 13 آذر 1403

طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی برای نخستین‌بار در استان قم

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قم اعلام کرد: در قالب طرحی پیمانی و با اعتباری افزون بر ۳ هزار و ۳۷۵ میلیارد ریال، طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی استان قم عملیاتی شد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد 14 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶ سنت معادل ۰.۰۸ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۶۸ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد 13 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷ سنت معادل ۹.۱۰ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۷۶ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد 12 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۷ سنت معادل ۰.۶۵ درصد افزایش به ۷۲ دلار و ۳۱ سنت رسید

نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد 03 آذر 1403

نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد

قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی که تشدید جنگ در اوکراین، ریسک ژئوپلیتیکی را تقویت کرد، حدود یک درصد صعود کرد و رشد هفتگی چشمگیری را به ثبت رساند.

قیمت نفت امروز ۲ آذر ۱۴۰۳/ موشکی که به بازار نفت اصابت کرد 02 آذر 1403

قیمت نفت امروز ۲ آذر ۱۴۰۳/ موشکی که به بازار نفت اصابت کرد

قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال امروز با ۱۱ سنت معادل ۰.۱۵ درصد افزایش به ۷۴ دلار و ۳۴ سنت رسید.

بحران کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک‌بارمصرف، معلول ارز چند نرخی است 12 آذر 1403

بحران کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک‌بارمصرف، معلول ارز چند نرخی است

رئیس اتاق ایران با اشاره به تبعات صدور کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و گسترده شدن دامنه سوءاستفاده از این کارت‌ها، تأکید کرد: تا زمانی که ارز چند نرخی وجود داشته باشد، سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی پایان نخواهد گرفت

صادرات با نظرات بخش‌خصوصی برنامه‌‌‌‌‌ریزی شود 06 آذر 1403

صادرات با نظرات بخش‌خصوصی برنامه‌‌‌‌‌ریزی شود

رئیس اتاق ایران با اشاره به مشکلات و مصائب صادرات و صادرکنندگان، بر لزوم استفاده از نظرات کارشناسی بخش‌خصوصی در تدوین قوانین و بخشنامه‌‌‌‌‌ها و در برنامه‌‌‌‌‌ریزی برای صادرات تاکیدکرد.

بخش‌خصوصی از راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی نگران است 05 آذر 1403

بخش‌خصوصی از راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی نگران است

به‌گفته محمد لاهوتی، بخش خصوصی نسبت به عملکرد مرکز مبادله طلا و ارز نگران است؛ اینکه این سامانه به نحوی عمل کند که صادرکنندگان دیگر امکان واگذاری مستقیم ارز به واردکنندگان را نداشته باشند.

عرضه ۹۷۳ هزار تن انواع محصول در بورس کالا 05 آذر 1403

عرضه ۹۷۳ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

امروز همچنین در تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی 57 هزار و 325 تن مواد پلیمری، مواد شیمیایی، قیر، سلاپس واکس، لوب کات، روغن و گوگرد روی تابلو می رود.

نوسانات ارزی؛ مانع رقابت‌پذیری 28 آبان 1403

نوسانات ارزی؛ مانع رقابت‌پذیری

در روزهای گذشته خبری مبنی‌بر افزایش ۱۸‌درصدی هزینه تولید در صنایع غذایی منتشر و حاشیه‏‏‏‏‏‏‌هایی درباره افزایش احتمالی مواد غذایی در آینده نزدیک مطرح شد. بااین‏‏‏‏‏‏‌وجود فعالان صنعت غذا تاکید دارند؛ تولیدکنندگان محصولات غذایی به‌دنبال گران‏‏‏‏‏‏‌کردن قیمت کالا نیستند و این موضوع از حاشیه سود آنها می‏‏‏‏‏‏‌کاهد. کشاورزی و صنایع غذایی جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد ما در اختیار دارند. بنا به آمار حدود ۱۹ تا ۲۰‌درصد ارزش صادرات غیرنفتی ایران به صنایع غذایی و کشاورزی معطوف است. همین موضوع نیز حکایت از اهمیت این صنایع دارد و درنتیجه از سیاستگذار انتظار می‌رود با دقت‌نظر بیشتری درخصوص آن، تصمیم‌گیری کنند