پنجشنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳
گروه : نفت
پ
  • 30 آذر 1401 - 12:11

آرایش جدید در بازار انرژی

آرایش جدید در بازار انرژی
آرایش جدید در بازار انرژی
فرزین محمدی : ۲۰۲۳سال امیدوارکننده‌ای برای بازار انرژی در جهان است؛ اگرچه بسیاری از الگوهای سنتی در مسیر تغییر قرار دارد. جنگ اوکراین و اختلال در عرضه حامل‌های انرژی روسیه به بازارهای جهانی، میزان تقاضا همچنین توافق چین و عربستان، سیاست‌های پولی در غرب و محدودیت‌های مهار کرونا در چین در کنار عملکرد اوپک‌پلاس همگی از جمله مواردی است که آینده مناسبات اقتصادی در حوزه انرژی را در جهان۲۰۲۳ تغییر خواهد داد؛ آن‌هم در شرایطی که جایگاه بسیاری از کشورها در این الگوی جدید تغییر کرده است.

 

p14 copy

«آمریکا در سال‌۲۰۲۳  بخشی‌از شبکه صادرات انرژی جهان خواهد بود.» این پیش‌بینی است که برخی از کارشناسان در روزهای گذشته بازار چندبار به آن اشاره کردند. سازمان اطلاعات انرژی ایالات‌متحده با پیش‌بینی افزایش تقاضای نفت و گاز طبیعی مایع در سال‌آینده اعلام کرده «برداشت و تولید نفت آمریکا برای پاسخگویی به عرضه در سال‌آینده باید بیشتر شود.» موسسه کپلر نیز اعلام کرده‌‌‌‌‌‌است تقاضای روزانه آمریکا در سال‌۲۰۲۳ معادل ۵۱/ ۲۰میلیون بشکه در روز خواهد بود. همچنین نشانه‌‌‌‌‌‌هایی از آمادگی و تجهیز زیرساخت‌های صادراتی مثل ترمینال‌‌‌‌‌‌های دریایی و افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی مایع در آمریکا دیده می‌شود که این گمانه‌‌‌‌‌‌زنی را تقویت می‌کند. البته دو عامل مهم بر سر ایالات‌متحده برای ایفای این نقش وجود دارد: سیاست‌های ضدتورمی بانک‌های مرکزی و کاهش تحریم‌های ونزوئلا.

نقش آمریکا در ۲۰۲۳؟

آمریکا در حال بدل‌شدن به یک شبکه صادرات انرژی در چند سال‌آینده است. ایالات‌متحده از زمان فتح برلین و پایان جنگ‌جهانی دوم عمدتا واردکننده بوده تا صادرکننده اما به گفته ناظران بازار این موقعیت می‌تواند تغییر کند. رقم فروش روزانه ۴/ ۳میلیون بشکه به کشورهای دیگر توسط آمریکا، درکنار صادرات ۳میلیون بشکه‌ای در روز فرآورده‌های نفتی مثل گازوئیل و بنزین عملا موقعیت دیگری برای آمریکا فراهم کرده‌است. همچنین ایالات‌متحده طلایه‌‌‌‌‌‌دار صادرات گاز مایع در جهان است، کامودیتی که پیش‌بینی می‌شود تقاضای آن در سال‌آینده میلادی صعود کند.

به گزارش رویترز، این کشور مصرف‌کننده روزانه ۲۰میلیون بشکه نفت است درحالی‌که تولید آن از روزانه ۱۳میلیون بشکه فراتر نرفته‌‌‌‌‌‌است. دولت آمریکا در ماه گذشته گزارشی ارائه داد که براساس آن واردات نفت‌خام آمریکا به روزانه ۱/ ۱میلیون بشکه کاهش پیدا کرده؛ این در حالی است که پنج سال‌قبل ایالات‌متحده روزانه ۷میلیون بشکه واردات داشته‌‌‌‌‌‌است. مقایسه این دو عدد که در عرض ۵سال تغییر کرده‌‌‌‌‌‌است به‌خوبی تغییر سیاست‌های واردات نفت آمریکا را نشان می‌دهد، اما فاکتوری که باعث تغییر معادلات شد حمله روسیه به اوکراین بود؛ اتفاقی که تحریم‌های اروپا را در پی داشت و کاهش عرضه نفت و گاز روسیه به بازار جهانی.

واشنگتن در این موقعیت با برداشت و تزریق ذخایر استراتژیک خود سعی کرد قیمت بنزین را کنترل کند. روهیت راتود، تحلیلگر بازار و پژوهشگر انرژی ورتکوسا (Vortexa) حمله روسیه به خاک اوکراین را «عامل افزایش تقاضا برای نفت آمریکا» می‌داند: «و با فرض افزایش تولید شیل، آمریکا باید تا پایان سال‌آینده میزان  صادرات را به بالاتر از واردات برساند.» ناظران بازار معتقدند ایالات‌متحده آمریکا برای اینکه به صادرکننده خالص نفت بدل شود «باید تولید نفت را افزایش دهد» زیرا پیش‌بینی می‌شود «تقاضای نفت آمریکا در سال‌آینده ۷/ ۰درصد جهش کند و به ۵۱/ ۲۰میلیون بشکه در روز برسد.» البته این کشور هم‌‌‌‌‌‌اکنون بیشتر از عربستان‌سعودی و روسیه نفت تولید می‌کند.

شیل آمریکا اعلام کرده قصد دارد استخراج از میادین را در سال‌آینده به رکورد روزانه ۳۴/ ۱۲‌میلیون بشکه برساند اما « فقط در صورتی‌که قیمت‌ها آنقدر سودآور باشد که بتواند افزایش حفاری‌‌‌‌‌‌ها را تشویق کند.» موسسه کپلر در گزارشی اعلام کرده؛ اروپایی‌‌‌‌‌‌ها جای خالی نفت روسیه را با پیشنهادها و تخفیف‌های قابل‌‌‌‌‌‌توجه آمریکایی‌‌‌‌‌‌ها پر‌می‌کنند و به سبب نرخ به‌‌‌‌‌‌صرفه خرید پالایشگاه‌‌‌‌‌‌های آسیایی هم ۷۵/ ۱میلیون بشکه در روز افزایش داشته‌‌‌‌‌‌است. همچنین ترمینال‌‌‌‌‌‌های صادراتی برای خدمات‌‌‌‌‌‌دهی به نفتکش‌های غول‌پیکر ۲میلیون بشکه‌‌‌‌‌‌ای، در حال افزایش ظرفیت خود هستند.

سین استراوبریج مدیر اجرایی بزرگ‌ترین تاسیسات صادرات نفت ایالات‌متحده، بندر کورپوس‌کریستی در گفت‌وگو با رویترز روسیه را «تامین‌کننده غیرقابل‌اعتماد» خواند و گفت: «این فرصت اساسی برای تولیدکنندگان و انرژی آمریکا است.» رکورد این بندر صادراتی در اکتبر امسال ثبت شد که صادرات روزانه ۲/ ۲میلیون بشکه بود که به گفته استراوبریج در سال‌آینده ۱۰۰هزار بشکه افزایش خواهد یافت. البته تحلیلگران معتقدند دو عامل می‌تواند نقش صادراتی آمریکا در سال‌۲۰۲۳ را زیر سوال ببرد: درگیری کشورها با رکود و افت تقاضای نفت و همچنین کاهش تحریم‌های ونزوئلا و افزایش عرضه نفت این کشور به بازار جهانی. واندانا هاری بنیان‌گذار (Vanda Insights) نیز اعلام کرده انتظار «سقوط بازار به‌سبب نگرانی‌ها مبنی‌بر رکود جهانی» را دارد.

سرمایه‌گذاری روی گاز مایع

با افزایش تقاضا و قیمت‌‌‌‌‌‌ حامل‌‌‌‌‌‌های انرژی در اروپا عملا آمریکا تبدیل به اولین صادرکننده گاز طبیعی مایع (LNG) در نیمه دوم سال‌۲۰۲۲ شد که به معنای پشت‌سر گذاشتن قطر و استرالیا است. مت اسمیت یکی دیگر از تحلیلگران موسسه کپلر معتقد است «تقاضای گاز طبیعی مایع در سال‌۲۰۲۳ صعود خواهد کرد؛ آن‌هم در حالی‌که اروپا همچنان مشغول پرکردن ذخایر برای زمستان امسال است.»  در عین‌حال سازمان اطلاعات انرژی ایالات‌متحده اعلام کرده صادرات فرآورده‌های نفتی به‌‌‌‌‌‌سبب کاهش تقاضا افت قابل‌‌‌‌‌‌توجهی داشته‌‌‌‌‌‌است. براساس این گزارش صادرات فرآورده‌های نفتی آمریکا تا پایان سپتامبر ۲۰۲۲ به‌‌‌‌‌‌طور متوسط ۱/ ۳میلیون بشکه در روز بوده‌‌‌‌‌‌است که نسبت به صادرات ۲/ ۳میلیون بشکه‌‌‌‌‌‌ای در مدت مشابه سال‌۲۰۱۹ کاهش چشمگیری نشان می‌دهد.  البته گازوئیل از این معادلات مستثنی است و آمارها از افزایش صادرات آن حکایت دارند. اطلاعات کپلر نشان می‌دهد صادرات ۳/ ۱میلیون بشکه‌‌‌‌‌‌ای گازوئیل در روز رکورد تازه‌‌‌‌‌‌ای در آمارهای صادراتی این فرآورده نفتی دارد. تحریم‌های اروپایی بر نفت و گاز روسیه نیز باعث‌شده صادرات گازوئیل به قاره‌سبز در نیمه نخست ماه دسامبر ۵برابر میانگین ماهانه صعود کند و به ۳۳۰هزار بشکه در روز برسد.

بازار چه خبر؟

هر بشکه نفت‌خام برنت در روز گذشته ۸۰دلار و هر بشکه نفت‌خام آمریکا ۹۰/ ۷۵دلار فروخته شد. باوجود شناسایی نمونه‌‌‌‌‌‌های تازه شیوع کرونا، دولت چین مصمم به کاهش قرنطینه و بازگشایی اقتصادی در سال‌آینده است؛ امری که باعث‌شده معامله‌گران و سرمایه‌‌‌‌‌‌گذاران بازار نفت نسبت به حمایت بهای شاخص‌های بازار نفت در سال‌۲۰۲۳ امیدوار باشند. دلار ضعیف‌‌‌‌‌‌تر نیز باعث شد خریداران توان بیشتری برای خرید نفت داشته‌‌‌‌‌‌باشند و بر حمایت از قیمت‌ها تاثیر گذاشت. روز گذشته شاخص برنت به مرز ۸۰دلار رسید‌ و نفت‌خام آمریکا بشکه‌‌‌‌‌‌ای ۷۶دلار هم فروخته شد اما دوباره روند کاهشی به خود گرفت.

اعمال سقف قیمتی بر نفت روسیه توسط گروه هفت و اتحادیه اروپا نیز تاکنون تاثیر برجسته‌‌‌‌‌‌ای در بازار نفت نگذاشته و روسیه نیز اقدامات واکنشی درنظر گرفته‌‌‌‌‌‌است. البته عزم راسخ بانک‌های مرکزی بزرگ برای کنترل تورم در سال‌آینده سرمایه‌‌‌‌‌‌گذاران را نسبت به بازار نفت ۲۰۲۳ محتاط کرده‌است، با این‌حال گزارش‌های نهادهای ناظر بین‌المللی مثل اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی، حاکی از افزایش تقاضا و بهای نفت در سال‌آینده است؛ به‌گونه‌ای که نفت‌برنت «۱۱۰دلاری» پیش‌بینی عجیبی برای بازیگران بازار نفت نیست. همچنین درحالی که مقامات آمریکایی از شروع پرکردن ذخایر استراتژیک خبر دادند؛ نظرسنجی اولیه رویترز نشان می‌دهد انتظار می‌رود ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته ۲۰۰هزار بشکه کاهش پیدا کرده‌است.  آن‌هم در حالی‌که کشورهای عضو اوپک و روسیه خواهان حمایت از بهای نفت در ۲۰۲۳ هستند. در روز گذشته، هر MMBtu گاز در بازار جهانی ۶۹/ ۵دلار و هر گالن بنزین ۱۸/ ۲دلار فروخته شد.  پیمان جدید تقریبا در هر کاری که یک کشور انجام می‌دهد، از جمله امور مالی و سرمایه‌گذاری، نوآوری، علم و فناوری، هوافضا، نفت، گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر و زبان و فرهنگ، متعهد به «همکاری» است

پس از جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آوری نام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که برای امضای این توافق‌نامه‌های همکاری همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جانبه جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آوری شده بود، شی پس از آن دو «حوزه اولویت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دار» را شناسایی کرد که معتقد است باید هرچه سریع‌تر به آنها رسیدگی شود: استفاده از پول چین در معاملات نفت و و فناوری هسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای (البته فقط برای تولید برق) به کشورهای هدف، از عربستان‌سعودی آغاز خواهد شد. به عقیده تحلیلگر اویل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پرایس شی‌جین‌پینگ در اولین قدم، از انتقال مرکز قدرت جهانی از ایالات‌متحده و به سمت چین گفت. به گفته رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهورچین «بورس نفت و گاز طبیعی شانگهای به‌طور کامل در تسویه‌حساب‌های تجارت نفت و گاز استفاده خواهد شد.»  باید دید آیا آمریکا با تبدیل‌شدن به هاب صادراتی انرژی دنیا، توان پاسخگویی به تقاضای جهانی را دارد؟

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد 14 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶ سنت معادل ۰.۰۸ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۶۸ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد 13 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷ سنت معادل ۹.۱۰ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۷۶ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد 12 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۷ سنت معادل ۰.۶۵ درصد افزایش به ۷۲ دلار و ۳۱ سنت رسید

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ 08 آبان 1403

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 17 مهر 1403

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن امروز سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در هتل اوین تهران با حضور حداکثری اعضاء برگزار شد.

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد 07 مرداد 1403
قابل توجه اساتید، پژوهشگران، کارشناسان و فعالان صنعت قیر

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد

بیش از صد سال است که شرکت شل در فناوری قیر و همچنین در تحقیق و توسعه پیشرو بوده است. کتاب مرجع قیر برای سال‌ها به عنوان مرجع معتبر اطلاعات در مورد انواع قیرهای مورد استفاده در روسازی جاده‌ها در نظر گرفته می‌شود. این کتاب (نسخه سال ۲۰۲۲) به قلم J. Read, D. Whiteoak, R. […]

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی 31 تیر 1403

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی

مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب، عصر شنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ در دیدار رئیس هئیت مدیره، بازرس و دبیر انجمن قير ایران، بر استفاده مؤثر از ظرفیت انجمن های تخصصی مانند انجمن قیر ایران و نقش‌آفرینی آنان تاکید کرد.

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است. 23 خرداد 1403
در افتتاحیه همایش آموزشی مدیران بنیاد مسکن مطرح شد

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است.

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، آیین افتتاحیه رسمی همایش آموزشی قیر و آسفالت با حضور مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صبح امروز 23 خرداد در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برگزار شد.

۸۶ همت کسری در تامین مالی نگهداری از راه‌های روستا/ قیر تعیین شده در صنعت راهسازی پاسخگو نیست 14 آذر 1403

۸۶ همت کسری در تامین مالی نگهداری از راه‌های روستا/ قیر تعیین شده در صنعت راهسازی پاسخگو نیست

۲.۵ همت، قیر با توجه به تناسب طول راه‌ها در بین استان‌ها توزیع می‌شود؛ اما این میزان قیر تعیین شده در بازه زمانی کوتاه تمام شد؛ چرا که قیر مورد نیاز این بخش ۱ میلیون تن است، اقداماتی برای افزایش قیر دریافتی انجام شده است و در این مسیر همراهی کردند. از طریق جلساتی که با انجمن قیر ایران برگزار می‌شود، تمامی ظرفیت‌ها که در پالایشگاه‌های وابسته به دولت و بخش خصوصی است به تناسب توان و ظرفیت تولید قیری است، استفاده وسهمیه بندی شد.

طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شد 14 آذر 1403

طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شد

مدیرکل بنیاد مسکن ایلام گفت: در سال جاری طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شده است.

برنامه ریزی جهت تخصیص ۱۰ هزار تن قیر برای بافت فرسوده استان اصفهان 13 آذر 1403

برنامه ریزی جهت تخصیص ۱۰ هزار تن قیر برای بافت فرسوده استان اصفهان

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: برنامه ریزی برای تخصیص ۱۰ هزار تن قیر جهت معابر بافت فرسوده استان اصفهان انجام شده است.

۲۵۰ همت برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند 13 آذر 1403

۲۵۰ همت برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند

با تصویب مجلس شورای اسلامی، ۲۵۰ همت پیش بینی شده تا برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند. وزارت نفت مکلف است معادل مبلغ ۲۵۰ همت نفت خام از محل منابع در اختیار شرکت ملی نفت ایران در اختیار پالایشگاه‌ها قرار بدهد. در بخش هزینه‌ای این بند پیش بینی شده که این […]

طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی برای نخستین‌بار در استان قم 13 آذر 1403

طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی برای نخستین‌بار در استان قم

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قم اعلام کرد: در قالب طرحی پیمانی و با اعتباری افزون بر ۳ هزار و ۳۷۵ میلیارد ریال، طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی استان قم عملیاتی شد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد 14 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶ سنت معادل ۰.۰۸ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۶۸ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد 13 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷ سنت معادل ۹.۱۰ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۷۶ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد 12 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۷ سنت معادل ۰.۶۵ درصد افزایش به ۷۲ دلار و ۳۱ سنت رسید

نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد 03 آذر 1403

نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد

قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی که تشدید جنگ در اوکراین، ریسک ژئوپلیتیکی را تقویت کرد، حدود یک درصد صعود کرد و رشد هفتگی چشمگیری را به ثبت رساند.

قیمت نفت امروز ۲ آذر ۱۴۰۳/ موشکی که به بازار نفت اصابت کرد 02 آذر 1403

قیمت نفت امروز ۲ آذر ۱۴۰۳/ موشکی که به بازار نفت اصابت کرد

قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال امروز با ۱۱ سنت معادل ۰.۱۵ درصد افزایش به ۷۴ دلار و ۳۴ سنت رسید.

بحران کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک‌بارمصرف، معلول ارز چند نرخی است 12 آذر 1403

بحران کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک‌بارمصرف، معلول ارز چند نرخی است

رئیس اتاق ایران با اشاره به تبعات صدور کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و گسترده شدن دامنه سوءاستفاده از این کارت‌ها، تأکید کرد: تا زمانی که ارز چند نرخی وجود داشته باشد، سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی پایان نخواهد گرفت

صادرات با نظرات بخش‌خصوصی برنامه‌‌‌‌‌ریزی شود 06 آذر 1403

صادرات با نظرات بخش‌خصوصی برنامه‌‌‌‌‌ریزی شود

رئیس اتاق ایران با اشاره به مشکلات و مصائب صادرات و صادرکنندگان، بر لزوم استفاده از نظرات کارشناسی بخش‌خصوصی در تدوین قوانین و بخشنامه‌‌‌‌‌ها و در برنامه‌‌‌‌‌ریزی برای صادرات تاکیدکرد.

بخش‌خصوصی از راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی نگران است 05 آذر 1403

بخش‌خصوصی از راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی نگران است

به‌گفته محمد لاهوتی، بخش خصوصی نسبت به عملکرد مرکز مبادله طلا و ارز نگران است؛ اینکه این سامانه به نحوی عمل کند که صادرکنندگان دیگر امکان واگذاری مستقیم ارز به واردکنندگان را نداشته باشند.

عرضه ۹۷۳ هزار تن انواع محصول در بورس کالا 05 آذر 1403

عرضه ۹۷۳ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

امروز همچنین در تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی 57 هزار و 325 تن مواد پلیمری، مواد شیمیایی، قیر، سلاپس واکس، لوب کات، روغن و گوگرد روی تابلو می رود.

نوسانات ارزی؛ مانع رقابت‌پذیری 28 آبان 1403

نوسانات ارزی؛ مانع رقابت‌پذیری

در روزهای گذشته خبری مبنی‌بر افزایش ۱۸‌درصدی هزینه تولید در صنایع غذایی منتشر و حاشیه‏‏‏‏‏‏‌هایی درباره افزایش احتمالی مواد غذایی در آینده نزدیک مطرح شد. بااین‏‏‏‏‏‏‌وجود فعالان صنعت غذا تاکید دارند؛ تولیدکنندگان محصولات غذایی به‌دنبال گران‏‏‏‏‏‏‌کردن قیمت کالا نیستند و این موضوع از حاشیه سود آنها می‏‏‏‏‏‏‌کاهد. کشاورزی و صنایع غذایی جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد ما در اختیار دارند. بنا به آمار حدود ۱۹ تا ۲۰‌درصد ارزش صادرات غیرنفتی ایران به صنایع غذایی و کشاورزی معطوف است. همین موضوع نیز حکایت از اهمیت این صنایع دارد و درنتیجه از سیاستگذار انتظار می‌رود با دقت‌نظر بیشتری درخصوص آن، تصمیم‌گیری کنند