چهارشنبه, ۱۶ مهر , ۱۴۰۴
گروه : نفت
پ
  • 24 آذر 1401 - 19:45

عدم النفع گازی ایران در جبر تحریمی

عدم النفع گازی ایران در جبر تحریمی
عدم النفع گازی ایران در جبر تحریمی
در‌حال‌حاضر گاز طبیعی سومین انرژی مصرفی در جهان است و مطابق اکثر پیش‌بینی‌های مراکز معتبر بین‌المللی، بیشترین رشد مصرف را در بین سوخت‌های فسیلی در آینده انرژی دنیا خواهد داشت. به همین جهت، برخی کارشناسان قرن حاضر را قرن گاز نامیده یا این منبع را به عنوان سوخت دوران گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر قلمداد می‌کنند.

از آن‌جا که کشور ایران دومین ذخایر گاز متعارف جهان را در اختیار دارد و این منبع بیش از ۷۰درصد سبد انرژی کشور را تشکیل می‌دهد، گاز در ایران نیز دارای اهمیت بسیاری است. یکی از مصارف گاز که با توجه به پتانسیل کشور در این حوزه همواره از حیث مزایای اقتصادی و ژئوپلتیکی مورد توجه بوده است، صادرات آن و در مفهومی کلان‌تر، تجارت گاز است. لزوم توسعه تجارت گاز در اسناد بالادستی کشور نیز مورد توجه قرار گرفته است. از جمله این اسناد به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست‌های کلی انرژی و سند چشم‌انداز صنعت نفت در ۱۴۰۴ می‌توان اشاره کرد که در جدول زیر قابل‌مشاهده است. اگرچه از اوایل دهه هشتاد با شروع صادرات گاز به ترکیه و سپس آغاز صادرات به عراق در دهه نود، صادرات گاز مورد توجه قرار گرفته است.

اما حجم صادراتی ایران، که کمتر از ۲درصد کل صادرات گاز در جهان را تشکیل می‌دهد، هرگز درخور جایگاه دومین دارنده بزرگ گاز در جهان نیست. با توجه به جایگاه کشور در ذخایر گازی جهان و مزایای سیاسی و اقتصادی تجارت گاز ‌و همچنین تاکید اسناد بالادستی، انتظار می‌رود ایران نقش پررنگ‌‌تری در مناسبات گازی منطقه داشته باشد، که این امر مستلزم اتخاذ رویکرد متناسب حاکمیت در رابطه با منابع انرژی و به طور خاص گاز طبیعی است. این گزارش با بررسی موقعیت کشور در بازار گاز منطقه و جهان، به مقایسه جایگاه ایران با سایر کشورها در عرصه تجارت گاز می‌پردازد.این گزارش توسط محمدامین سروستانی و امین نوربخش، پژوهشگران اندیشکده سیاست‌گذاری امیرکبیر، تهیه شده ‌است.

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۱۴ |برنت ۶۵ دلار و ۴۷ سنت شد 14 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۱۴ |برنت ۶۵ دلار و ۴۷ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 94 سنت معادل 1.46 درصد افزایش به 65 دلار و 47 سنت رسید.

قیمت نفت با حذف روسیه از بازار جهانی از ۲۰۰ دلار عبور می‌کند 13 مهر 1404

قیمت نفت با حذف روسیه از بازار جهانی از ۲۰۰ دلار عبور می‌کند

کارشناسان بخش انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس هشدار دادند که اگر نفت روسیه از بازار جهانی ناپدید شود، قیمت‌ها ممکن است از 200 دلار در هر بشکه نیز فراتر رود.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۲ سنت شد 09 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۲ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۹۵ سنت معادل ۱.۴۰ درصد کاهش به ۶۷ دلار و ۲ سنت رسید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا 02 مهر 1404

صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا

سه سال پس از هشدارهای انجمن قیر ایران درباره تبعات فروش وکیوم‌باتوم در بورس کالا با سازوکار «حراج باز»، امروز پیش‌بینی‌ها به واقعیت بدل شده است؛ افزایش هزینه تولید، اختلال در تأمین خوراک، رقابت ناسالم ، صنعت قیر کشور را در آستانه بحران قرار داده است.

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، ششمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران 18 تیر 1404

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، ششمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران

صنعت قیر، ستون توسعهٔ پایدار؛

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور 07 تیر 1404

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور

در روزهای تلخ و پرتنش اخیر، مردم بزرگ ایران با صبر و همدلی، و نیروهای مسلح با اقتدار و شجاعت، سندی زرین از عزت و آزادگی را در تاریخ کشور به ثبت رساندند. انجمن قیر ایران، به‌ نمایندگی از تولید کنندگان بخش خصوصی صنعت قیر از این هم‌نفس‌شدن ملی در اعتلای پرچم پرافتخار ایران تقدیر […]

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ 08 آبان 1403

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 17 مهر 1403

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن امروز سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در هتل اوین تهران با حضور حداکثری اعضاء برگزار شد.

خسروی: اجرای طرح نهضت آسفالت معابر خاکی ۴۰۰ روستای گلستان 16 مهر 1404

خسروی: اجرای طرح نهضت آسفالت معابر خاکی ۴۰۰ روستای گلستان

گرگان- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان از اجرای موفق طرح نهضت آسفالت معابر خاکی در ۴۰۰ روستای استان طی سال گذشته و برنامه‌ریزی برای پوشش ۴۰۰ روستای دیگر در سال جاری خبر داد.

بهبود زیرساخت‌های شهری علی آباد کتول با اختصاص قیر تهاتری 16 مهر 1404

بهبود زیرساخت‌های شهری علی آباد کتول با اختصاص قیر تهاتری

رییس اداره راه و شهرسازی علی‌آباد کتول از اجرای عملیات آسفالت معابر بافت فرسوده این شهر با استفاده از قیر تهاتری تامین شده از سوی شرکت بازآفرینی شهری خبر داد.

چهلمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان تهران برگزار شد 15 مهر 1404

چهلمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان تهران برگزار شد

آخرین وضعیت ثبت اطلاعات شهرداری‌ها در سامانه ستاد بازآفرینی، تخصیص سهمیه قیر تهاتری جهت بهسازی معابر محلات و محدوده‌های ناکارآمد و عملکرد شهرداری‌ها در صدور پروانه‌های نوسازی در چهلمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان تهران مورد بررسی قرار گرفت.

۶۲۲ میلیارد ریال برای تهیه طرح‌های هادی روستایی چهارمحال و بختیاری هزینه شد 15 مهر 1404

۶۲۲ میلیارد ریال برای تهیه طرح‌های هادی روستایی چهارمحال و بختیاری هزینه شد

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۶۲۲ میلیارد ریال برای تهیه و بازنگری طرح‌های هادی روستایی این استان هزینه شده است.

رفع تعهد ارزی بر مبنای یک منطق درست انجام نمی‌شود | افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات با بازنگری در سیاست‌های ارزی ممکن می‌شود 15 مهر 1404

رفع تعهد ارزی بر مبنای یک منطق درست انجام نمی‌شود | افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات با بازنگری در سیاست‌های ارزی ممکن می‌شود

عضو هیئت رییسه اتاق ایران با بیان اینکه افزایش 100 درصدی صادرات با بازنگری در سیاست‌های ارزی ممکن می‌شود، گفت: رونق صادرات بهترین راه برای ارزآوری در کشور و فائق آمدن بر شرایط فشار اقتصادی است.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۱۴ |برنت ۶۵ دلار و ۴۷ سنت شد 14 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۱۴ |برنت ۶۵ دلار و ۴۷ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 94 سنت معادل 1.46 درصد افزایش به 65 دلار و 47 سنت رسید.

قیمت نفت با حذف روسیه از بازار جهانی از ۲۰۰ دلار عبور می‌کند 13 مهر 1404

قیمت نفت با حذف روسیه از بازار جهانی از ۲۰۰ دلار عبور می‌کند

کارشناسان بخش انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس هشدار دادند که اگر نفت روسیه از بازار جهانی ناپدید شود، قیمت‌ها ممکن است از 200 دلار در هر بشکه نیز فراتر رود.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۲ سنت شد 09 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۹ |برنت ۶۷ دلار و ۲ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۹۵ سنت معادل ۱.۴۰ درصد کاهش به ۶۷ دلار و ۲ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۷ |برنت ۶۹ دلار و ۸۴ سنت شد 07 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۷ |برنت ۶۹ دلار و ۸۴ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۹ سنت معادل ۰.۴۱ درصد کاهش به ۶۹ دلار و ۸۴ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۵ |برنت ۷۰ دلار و ۱۳ سنت شد 05 مهر 1404

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۴/۷/۵ |برنت ۷۰ دلار و ۱۳ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷۱ سنت معادل ۱.۰۲ درصد افزایش به ۷۰ دلار و ۱۳ سنت رسید.

عبور از سد تحریم‌ها با همت بخش خصوصی | ضرورت تغییر ساختار صادراتی با هدف خلق ثروت و توسعه پایدار 13 مهر 1404

عبور از سد تحریم‌ها با همت بخش خصوصی | ضرورت تغییر ساختار صادراتی با هدف خلق ثروت و توسعه پایدار

بخش خصوصی در شرایط جنگی نشان داد که با شجاعت و جسارت از سد تحریم‌ها عبور می‌کند و مصمم است که با تغییر ساختار و حرکت به سوی صادراتی با ارزش افزوده بالا به خلق ثروت و توسعه پایدار دست یابد

استانداران، دستگاه‌های اجرایی را ملزم به پاسخگویی و پیگیری جدی در جهت محقق شدن مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نمایند 09 مهر 1404

استانداران، دستگاه‌های اجرایی را ملزم به پاسخگویی و پیگیری جدی در جهت محقق شدن مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نمایند

رییس اتاق ایران گفت: انتظار است که استانداران، دستگاه‌های اجرایی را ملزم به پاسخگویی و پیگیری جدی در جهت محقق شدن مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نمایند.

بانک مرکزی با سناریوی ارزی مقابل ماشه ایستاده است/ تاکید کارشناسان بر ضرورت اصلاحات ساختاری 09 مهر 1404

بانک مرکزی با سناریوی ارزی مقابل ماشه ایستاده است/ تاکید کارشناسان بر ضرورت اصلاحات ساختاری

با فعال شدن احتمالی مکانیسم ماشه، بانک مرکزی ایران برنامه‌ای گسترده و چندوجهی برای کنترل بازار ارز، حمایت از صنایع و ثبات اقتصاد ملی تدوین کرده است؛ تخصیص ۳۰۰ میلیون دلار ارز به صنایع خاص، افزایش عرضه در تالار دوم، تسهیل ترخیص کالا تا نظارت بر معاملات رمزپول‌ها و... همگی نشان می‌دهد کشور با آرایش ارزی و سیاست‌های مشخص در مسیر عبور از فشارهای تحریمی قرار دارد.

مخالفت با افزایش نرخ ارز 08 مهر 1404

مخالفت با افزایش نرخ ارز

رئیس کل بانک‌مرکزی اعلام کرد که مخالف افزایش نرخ دلار است. به گفته او، سیاست تخصیص ارز ترجیحی با نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی تا پایان سال ادامه خواهد داشت. دلیل مخالفت با حذف ارز ترجیحی تبعات تورمی این تصمیم اعلام شده است. همچنین به گفته فرزین، نرخ ارز مرکز مبادله همچون نیمه اول سال جاری در محدوده ۷۰هزار تومان باقی خواهد ماند. با این حال عرضه ارز در تالار دوم با نرخ توافقی و با هدف عمق‌بخشی به مبادلات ارزی افزایش می‌یابد.

نرخ ارز، روش‌های رفع تعهدات ارزی و سامانه‌های ارزی باید اصلاح شوند 06 مهر 1404

نرخ ارز، روش‌های رفع تعهدات ارزی و سامانه‌های ارزی باید اصلاح شوند

کیوان کاشفی عضو هیات رئیسه اتاق ایران تصریح کرد: امروز بیشترین چالش‌های اقتصادی حول نرخ ارز، روش‌هایی که برای رفع تعهدات ارزی پیش‌بینی می‌شود و بسترهای نرم‌افزاری و سامانه‌های تعریف شده، می‌چرخد.