پنجشنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳
گروه : نفت
پ
  • 03 آذر 1401 - 22:46

مشتری هندی نفت روسیه پرید؟

مشتری هندی نفت روسیه پرید؟
مشتری هندی نفت روسیه پرید؟
فرزین محمدی : سه پلان در یک سکانس؛ «هند هرچقدر که بخواهد از روسیه نفت می‌خرد»، «سفر وزیر خزانه‌داری آمریکا به هند برای اقناع این کشور جهت اعمال سقف قیمتی بر نفت روسی» و «هند رهبری گروه G۲۰ را به عهده گرفت». این سه موقعیت به‌خوبی نقش هند در بازار جهانی را نشان می‌دهد.

کشور ۷۲ملت پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، براساس گزارش رویترز  واردات نفت از روسیه را از روزی ۶۰هزار بشکه به ۹۵۰هزار بشکه رساند؛ آن هم در‌حالی‌که تمامی کشورهای غربی با هدف کم کردن درآمد نفتی روسیه، آن را در زمین اوکراین تحت فشار گذاشته‌اند. رهبری هندوستان در گروه G۲۰ هم‌زمان شد با اعتراض نخست‌وزیر این کشور به تبعاتی از قبیل جهش‌های قیمتی غذا و انرژی؛ مشکلاتی که «ماحصل حمله نظامی روسیه به اوکراین است». آیا هند به واردات نفت از روسیه ادامه خواهد داد یا به «وسط‌بازی» یا «منفعت‌طلبی جنگی» ادامه می‌دهد؟ از طرفی قدرت گرفتن چین و نزدیکی هند به کشورهای غربی باعث شده برخی از کارشناسان این سوال را هم اضافه کنند؛ یا ایالات متحده صحنه رقابت تازه‌ای برای چین چیده‌ است

یک سفر به شبه‌جزیره

زنجیره تامین هزینه جنگ روسیه در اوکراین و تاثیر کرونا در صدر گفت‌وگوهای جنت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا، با مسوولان دولتی و تجاری هند در دهلی‌نو بود. بیشتر از یک هفته قبل و پیش از دیدار رهبران جهان نشست G۲۰، یلن و نیرمالا سیناترا، وزیر اقتصاد هند، هردو خواستار افزایش همکاری‌های تجاری و پایین آوردن ریسک‌های ژئوپولتیک در منطقه هندواقیانوسیه هستند. وزیر خزانه داری آمریکا با مثال زدن یکی از آخرین اقدامات هند گفت: «آمریکا سرمایه‌گذاری ۵۰۰میلیون‌دلاری در حوزه انرژی خورشیدی در استان تمیل نادوی هند را فراهم کرد. احداث این امکانات قدرت انرژی خورشیدی هند را افزایش می‌دهد، امری که زنجیره تامین صنایع در چین را تامین می‌کند.» از طرفی چین به عنوان دومین واردکننده انرژی در جهان، سهم قابل‌توجهی در سبد فروش انرژی هند دارد

همچنین، سیناترا، وزیر اقتصاد هندوستان، گفته بود دیدار بین او و یلن در راستای جست‌وجوی راه‌هایی برای تسهیل مشکلات اقتصادی جهان و تبیین سیاستی هماهنگ برای مبارزه بوده ‌است: «همکاری‌های اقتصادی، راه‌های ارتباطی قوی برای تجارت و سیاست‌های هماهنگ برای مبارزه با چالش‌های اقتصادی جهان موضوعات ملاقات امروز بودند.» سیناترا و یلن در دهلی‌نو حول همکاری‌های اقتصادی هند و ایالات متحده گفت‌وگو و توافق کردند «رهبری هند» در دستور کار نشست بعدی گروه جی‌۲۰ (G۲۰) قرار گیرد که در نشست اخیر محقق شد. در بیانیه مشترکی که روز بعد از ملاقات منتشر شد تشکیل کارگروهی مالی زیر نظر سیستم مالی پایدار گروه G۲۰ در لیست محورهای گفت‌وگوی این دو کشور در آینده قرار گرفته‌ بود؛ بیانیه‌ای که با محوریت همکاری برای «انتقال ساختار انرژی» هند در راستای سیاست‌های اقلیمی نوشته شده ‌بود.

وزیر خزانه‌داری آمریکا در دیداری که از کارخانه مایکروسافت در هند داشت، آمریکا و هند را «متحدان طبیعی» خواند زیرا «هردو مبارزات زیادی برای استقلال و کرامت انسانی داشته‌اند». یلن گفت: «مردم سراسر جهان به ما نگاه می‌کنند و می‌پرسند: آیا دموکراسی‌ها مشکلات اقتصادی شهروندانشان را می‌شناسند؟ آیا می‌توانند جلوی قلدرمآبی‌ها را بگیرند و برای حل‌نشدنی‌ترین‌ مشکلات دنیا باهم همکاری کنند؟ من معتقدم ما می‌توانیم.» همچنین هند به‌جای کاهش تدریجی استفاده از زغال‌سنگ که کشورها در همایش اقلیمی سال گذشته روی آن توافق کردند، خواستار موافقت کشورها با کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی شد؛ این در حالی است که هند در نشست سال گذشته، در میان کشورهایی که به کاهش مصرف زغال‌سنگ متعهد شدند حضور نداشت. با‌این‌حال مسوولان دولتی هندوستان در کاپ۲۷ از «عزم» این کشور برای به ‌دست آوردن «اهداف اقلیمی تا ۲۰۳۰» گفتند.

خوشحالی آمریکایی

وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در گفت‌وگویی با رویترز مطرح کرده ‌بود آمریکا خوشحال می‌شود هند هرچقدر که می‌خواهد به خرید نفت روسیه ادامه دهد «البته نزدیک به سقف قیمتی که G۷ مشخص شده؛ این موضوع باید برای شرکت‌های بیمه، سرمایه‌گذاران و نهادهای نظامی روشن و شفاف باشد.» یلن در گفت‌وگو با رویترز گفته اعمال سقف قیمتی بهای نفت را به‌سمت کاهش درآمد روسیه هدایت می‌کند و این کشور نمی‌تواند هرمیزان با هرقیمت که بخواهد نفت بفروشد: «زمانی که کشورهای اروپایی خرید نفت روسیه را متوقف کنند، روسیه شرایط سختی خواهد داشت زیرا بیشتر خریداران نفتی با شرکت‌های بیمه غربی کار می‌کنند.»

بعد از چین، هند بزرگ‌ترین خریدار نفت روسیه است. وزیر خزانه‌داری آمریکا معتقد است اعمال سقف قیمتی فعلی باعث می‌شود هند، چین و خریداران عمده نفت روسیه توان چانه‌زنی بیشتری داشته ‌باشند و «از این موضوع خوشحال خواهیم شد؛ فرقی نمی‌کند چین باشد، هند یا آفریقا.» یلن در حاشیه این دیدار به رویترز گفت هند و شرکت‌های خصوصی نفتی «اگر بتوانند از بیمه شرکت‌هایی که حامی سقف قیمتی هستند استفاده نکنند، می‌توانند هرچقدر نفت که بخواهند از هند خریداری کنند و مشکلی با آن نداریم.»

هدف از اعمال سقف قیمتی بر نفت روسی توسط آمریکا و اتحادیه اروپا، سوق بازار به سمت بهای «منصفانه و مقرون‌به‌صرفه» است. اتحادیه اروپا و آمریکا بازه ۶۳ تا ۶۴ دلار را برای هر بشکه نفت روسی پیشنهاد کرده‌اند و با توجه به صحبت‌های وزیر خزانه‌داری آمریکا به‌نظر می‌رسد شرکت‌هایی که حمل‌ونقل دریایی را بیمه می‌کنند از این پس خریدهایی را که شامل سقف قیمتی نباشد حمایت نخواهند نکرد؛ همچنین از امنیتی که نهادهای نظامی در راه‌های تجاری دریایی ایجاد می‌کنند شامل آن‌ها نخواهد شد. باید توجه داشت هدف از «اعمال سقف بر بهای نفت روسیه» برنامه‌ای بود که آمریکا با متحدان اروپایی برای مجازات روسیه تعریف کردند، مجازات حمله به اوکراین.

یلن در دیداری که با مقامات هندی داشت بارها  در مورد صحبت‌های وزیر امور خارجه هند گفته ‌بود «هند هرچقدر که بخواهد از روسیه نفت می‌خرد» تاکید کرد. مقامات هندی در واکنش به این اظهارات یلن «عدم آزمایش مکانیزم سقف قیمتی» را دلیل همراهی نکردن با این برنامه اعلام کردند. یکی از مقامات هندی که رویترز نامی از او نبرده گفته بود کشورها از مکانیزم سقف قیمتی حمایت نخواهند کرد «زیرا معتقدیم با شرایط کنونی راحت هستند و هیچ خط لوله نفتی از روسیه قرار نیست قطع شود. ثبات عرضه نفت برای ما بسیار مهم است.» البته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، گفته‌ بود به کشورهایی که از این برنامه پیروی کنند نفت نخواهد فروخت؛ همچنین خبرهای تازه حاکی از جست‌وجوی روس‌ها برای راه‌های جایگزین است.

به گزارش اویل‌پرایس، روس‌نفت (Rosneft)، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت روسیه، درحال تهیه تانکرهایی برای صادرات نفت است که زیر نظر بیمه‌های روسی فعالیت خواهند کرد و «دیگر خریداران به تانکر نیاز نخواهند داشت». به بیانی دیگر روسیه در حال تهیه تانکرهایی برای تحویل نفت به مشتری‌های تازه خود است، مشتری‌هایی که چین و هند در صدر آن‌ها قرار دارند. ولی وزیر خزانه‌داری آمریکا فکر می‌کند فروش نفت «با قیمت معقول برای روس‌ها بسیار سخت خواهد بود‌».

هندوستان؛ میدان‌دار تازه؟

از ابتدای حمله نظامی روسیه به اوکراین، هند خواستار توقف این اقدام و آتش‌بس بود؛ ولی از آن طرف دومین مشتری مهم نفت روسیه است، آن هم درحالی‌که تمام کشورهای غربی در پی تحریم آن هستند. گرچه شرایط به‌گونه‌ای پیش رفته که کارشناسان معتقدند صبوری هندوستان «درحال تمام شدن است». رئا مگول، یکی از تحلیلگران شبکه سی‌ان‌ان، با اشاره به «لحن خشک و قوی‌تر» نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور، در مقابل پوتین در نشست G۲۰، دلیل لبریز شدن صبر هند به‌رغم سود هنگفتش از خرید نفت روسیه را، «بحران در بهای مواد غذایی، سوخت و کود کشاورزی» دانست.

یکی دیگر از تحلیلگران سیاست خارجی نیز به این شبکه گفته ‌بود هندوستان زمانی خودش را برای رهبری گروه ۲۰ آماده می‌کرد که «دنیا روی انرژی‌های تجدیدپذیر، افزایش قیمت‌‌ها و تورم متمرکز شده‌ بود. همچنین به‌ نظر می‌رسد هند کشوری است که توانایی تامین نیازهای جنوب آسیا را داشته‌ باشد». یکی از گرسنه‌ترین کشورهای جهان درشرایطی سکانداری یکی از بزرگ‌ترین اجماع‌های سیاسی اقتصادی جهان را بر عهده گرفت که مودی در سخنرانی نشست G۲۰ تاکید کرد هند زمانی خودش را برای رهبری آماده می‌کرد که «جهان با تنش‌های ژئوپولیتیک، بی‌رونقی اقتصاد، افزایش بهای غذا و سوخت و تاثیرات پاندمی در طولانی‌مدت دست‌وپنجه نرم می‌کرد». او به جهان اطمینان داد «رهبری هند در گروه ۲۰، فراگیر، جاه‌طلب، قاطع و اقدام‌محور» باشد.

یکی از تحلیلگران کینز کالج لندن (King’s College London) هند را نماد «صدای جهان در حال توسعه و جنوبی» خوانده است و گفته این نقش هند «نگرانی‌ها مبنی بر رهبری یکی از فقیرترین کشورها بر نظم جهانی معاصر را به چالش می‌کشد». شواهد از کنار آمدن هندوستان با اعمال سقف قیمتی بر انرژی روسی حکایت دارد؛ با این حال به ‌نظر نمی‌رسد هند به عنوان کشوری که درحال صنعتی شدن است قصد متوقف شدن داشته ‌باشد زیرا قطار توسعه به «سوخت ارزان» نیاز دارد

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد 14 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶ سنت معادل ۰.۰۸ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۶۸ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد 13 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷ سنت معادل ۹.۱۰ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۷۶ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد 12 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۷ سنت معادل ۰.۶۵ درصد افزایش به ۷۲ دلار و ۳۱ سنت رسید

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ 08 آبان 1403

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 17 مهر 1403

پنجمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن امروز سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در هتل اوین تهران با حضور حداکثری اعضاء برگزار شد.

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد 07 مرداد 1403
قابل توجه اساتید، پژوهشگران، کارشناسان و فعالان صنعت قیر

کتاب مرجع صنعت قیر منتشر شد

بیش از صد سال است که شرکت شل در فناوری قیر و همچنین در تحقیق و توسعه پیشرو بوده است. کتاب مرجع قیر برای سال‌ها به عنوان مرجع معتبر اطلاعات در مورد انواع قیرهای مورد استفاده در روسازی جاده‌ها در نظر گرفته می‌شود. این کتاب (نسخه سال ۲۰۲۲) به قلم J. Read, D. Whiteoak, R. […]

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی 31 تیر 1403

تاکید رئیس جمهور منتخب بر نقش آفرینی تشکل‌های تخصصی

مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب، عصر شنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ در دیدار رئیس هئیت مدیره، بازرس و دبیر انجمن قير ایران، بر استفاده مؤثر از ظرفیت انجمن های تخصصی مانند انجمن قیر ایران و نقش‌آفرینی آنان تاکید کرد.

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است. 23 خرداد 1403
در افتتاحیه همایش آموزشی مدیران بنیاد مسکن مطرح شد

دکتر حیدری: رقابت بخش دولتی با شرکت‌های خصوصی تصمیمی زیان‌بار است / داود محمدی: فرهنگ‌سازی در حوزه تولید قیر از اولویت های انجمن قیر ایران است.

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، آیین افتتاحیه رسمی همایش آموزشی قیر و آسفالت با حضور مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صبح امروز 23 خرداد در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برگزار شد.

۸۶ همت کسری در تامین مالی نگهداری از راه‌های روستا/ قیر تعیین شده در صنعت راهسازی پاسخگو نیست 14 آذر 1403

۸۶ همت کسری در تامین مالی نگهداری از راه‌های روستا/ قیر تعیین شده در صنعت راهسازی پاسخگو نیست

۲.۵ همت، قیر با توجه به تناسب طول راه‌ها در بین استان‌ها توزیع می‌شود؛ اما این میزان قیر تعیین شده در بازه زمانی کوتاه تمام شد؛ چرا که قیر مورد نیاز این بخش ۱ میلیون تن است، اقداماتی برای افزایش قیر دریافتی انجام شده است و در این مسیر همراهی کردند. از طریق جلساتی که با انجمن قیر ایران برگزار می‌شود، تمامی ظرفیت‌ها که در پالایشگاه‌های وابسته به دولت و بخش خصوصی است به تناسب توان و ظرفیت تولید قیری است، استفاده وسهمیه بندی شد.

طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شد 14 آذر 1403

طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شد

مدیرکل بنیاد مسکن ایلام گفت: در سال جاری طرح نهضت اجرای آسفالت در ۸۷ روستای ایلام هدف گذاری شده است.

برنامه ریزی جهت تخصیص ۱۰ هزار تن قیر برای بافت فرسوده استان اصفهان 13 آذر 1403

برنامه ریزی جهت تخصیص ۱۰ هزار تن قیر برای بافت فرسوده استان اصفهان

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: برنامه ریزی برای تخصیص ۱۰ هزار تن قیر جهت معابر بافت فرسوده استان اصفهان انجام شده است.

۲۵۰ همت برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند 13 آذر 1403

۲۵۰ همت برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند

با تصویب مجلس شورای اسلامی، ۲۵۰ همت پیش بینی شده تا برای تامین قیر تهاتری در سال آینده اختصاص پیدا می‌کند. وزارت نفت مکلف است معادل مبلغ ۲۵۰ همت نفت خام از محل منابع در اختیار شرکت ملی نفت ایران در اختیار پالایشگاه‌ها قرار بدهد. در بخش هزینه‌ای این بند پیش بینی شده که این […]

طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی برای نخستین‌بار در استان قم 13 آذر 1403

طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی برای نخستین‌بار در استان قم

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قم اعلام کرد: در قالب طرحی پیمانی و با اعتباری افزون بر ۳ هزار و ۳۷۵ میلیارد ریال، طرح بهسازی و توسعه ۱۶۶ کیلومتر از راه‌های روستایی استان قم عملیاتی شد.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد 14 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ |برنت ۷۳ دلار و ۶۸ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶ سنت معادل ۰.۰۸ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۶۸ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد 13 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۳ آذر ماه؛ برنت ۷۱ دلار و ۷۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷ سنت معادل ۹.۱۰ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۷۶ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد 12 آذر 1403

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ |برنت ۷۲ دلار و ۳۱ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۷ سنت معادل ۰.۶۵ درصد افزایش به ۷۲ دلار و ۳۱ سنت رسید

نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد 03 آذر 1403

نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد

قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی که تشدید جنگ در اوکراین، ریسک ژئوپلیتیکی را تقویت کرد، حدود یک درصد صعود کرد و رشد هفتگی چشمگیری را به ثبت رساند.

قیمت نفت امروز ۲ آذر ۱۴۰۳/ موشکی که به بازار نفت اصابت کرد 02 آذر 1403

قیمت نفت امروز ۲ آذر ۱۴۰۳/ موشکی که به بازار نفت اصابت کرد

قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال امروز با ۱۱ سنت معادل ۰.۱۵ درصد افزایش به ۷۴ دلار و ۳۴ سنت رسید.

بحران کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک‌بارمصرف، معلول ارز چند نرخی است 12 آذر 1403

بحران کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک‌بارمصرف، معلول ارز چند نرخی است

رئیس اتاق ایران با اشاره به تبعات صدور کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و گسترده شدن دامنه سوءاستفاده از این کارت‌ها، تأکید کرد: تا زمانی که ارز چند نرخی وجود داشته باشد، سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی پایان نخواهد گرفت

صادرات با نظرات بخش‌خصوصی برنامه‌‌‌‌‌ریزی شود 06 آذر 1403

صادرات با نظرات بخش‌خصوصی برنامه‌‌‌‌‌ریزی شود

رئیس اتاق ایران با اشاره به مشکلات و مصائب صادرات و صادرکنندگان، بر لزوم استفاده از نظرات کارشناسی بخش‌خصوصی در تدوین قوانین و بخشنامه‌‌‌‌‌ها و در برنامه‌‌‌‌‌ریزی برای صادرات تاکیدکرد.

بخش‌خصوصی از راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی نگران است 05 آذر 1403

بخش‌خصوصی از راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی نگران است

به‌گفته محمد لاهوتی، بخش خصوصی نسبت به عملکرد مرکز مبادله طلا و ارز نگران است؛ اینکه این سامانه به نحوی عمل کند که صادرکنندگان دیگر امکان واگذاری مستقیم ارز به واردکنندگان را نداشته باشند.

عرضه ۹۷۳ هزار تن انواع محصول در بورس کالا 05 آذر 1403

عرضه ۹۷۳ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

امروز همچنین در تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی 57 هزار و 325 تن مواد پلیمری، مواد شیمیایی، قیر، سلاپس واکس، لوب کات، روغن و گوگرد روی تابلو می رود.

نوسانات ارزی؛ مانع رقابت‌پذیری 28 آبان 1403

نوسانات ارزی؛ مانع رقابت‌پذیری

در روزهای گذشته خبری مبنی‌بر افزایش ۱۸‌درصدی هزینه تولید در صنایع غذایی منتشر و حاشیه‏‏‏‏‏‏‌هایی درباره افزایش احتمالی مواد غذایی در آینده نزدیک مطرح شد. بااین‏‏‏‏‏‏‌وجود فعالان صنعت غذا تاکید دارند؛ تولیدکنندگان محصولات غذایی به‌دنبال گران‏‏‏‏‏‏‌کردن قیمت کالا نیستند و این موضوع از حاشیه سود آنها می‏‏‏‏‏‏‌کاهد. کشاورزی و صنایع غذایی جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد ما در اختیار دارند. بنا به آمار حدود ۱۹ تا ۲۰‌درصد ارزش صادرات غیرنفتی ایران به صنایع غذایی و کشاورزی معطوف است. همین موضوع نیز حکایت از اهمیت این صنایع دارد و درنتیجه از سیاستگذار انتظار می‌رود با دقت‌نظر بیشتری درخصوص آن، تصمیم‌گیری کنند