شنبه, ۱۶ آبان , ۱۴۰۵
گروه : اخبار
پ
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۳

«اوکات» ؛ حامی مصرف‌کنندگان نفتی

«اوکات» ؛ حامی مصرف‌کنندگان نفتی
«اوکات» ؛ حامی مصرف‌کنندگان نفتی
فرزین‌محمدی : «شاید آخرین شانسمان برای جلوگیری از بحران اقلیمی باشد»؛ «دنیا قصد به صلیب کشیدن ما را دارد». اولی صحبت‌های رئیس‌جمهور آمریکا و دومی جمله وزیر انرژی عربستان سعودی هستند که مناسبات بازار انرژی را به‌خوبی نشان می‌دهند. بعد از تصمیم به کاهش تولید ۲میلیون‌بشکه‌ای در روز توسط اوپک‌پلاس، عملا مناسبات ایالات متحده با متحد دیرین خود در خاورمیانه، یعنی عربستان سعودی، کاملا عوض شد. با وجود اینکه در آمریکا قانون «نوپک» که از حمایت هر دو حزب برخوردار است وارد کنگره شده‌، کارشناسان معتقدند به «سازمانی که از مصرف‌کنندگان نفت حمایت کند» نیاز است. یکی از این کارشناسان در گفت‌وگو با بلومبرگ «اوکات» را پیشنهاد کرده‌ است؛ سازمانی که بهای نفت را در بازه‌ای «مقرون‌به‌صرفه و ایمن» نگه خواهد داشت.

تقابل در مصر

رئیس‌جمهور آمریکا در شرم‌الشیخ از لزوم محافظت از «امنیت اقلیمی و محیطی» گفت و تسریع در جایگزینی انرژی‌های پاک به‌جای سوخت‌های فسیلی؛ اما از صحبت‌های نماینده عربستان این‌گونه برمی‌آید که کشورهای شناور بر ذخایر نفت، قصد تاخیر این «انتقال انرژی» را دارند.

به گزارش رویترز، بایدن در اجلاس شرم‌الشیخ گفت: «بحران اقلیمی درباره امنیت انسان، امنیت اقتصادی، امنیت محیطی، امنیت ملی و زندگی کره زمین است. من می‌توانم به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا اینجا بایستم و با اطمینان بگویم این کشور تا سال ۲۰۳۰ به اهداف منتشرکرده درمورد توافق اقلیمی دست پیدا خواهد کرد.» این سخن را رئیس‌جمهور کشوری می‌گوید که دومین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای جهان است. به عقیده رئیس‌جمهور آمریکا، کاهش ۳۰درصدی تولید متان می‌تواند «آخرین شانس» برای جلوگیری از فجایع زیست‌محیطی باشد. کاهش تولید متان یکی از اهدافی بود که کشورهای شرکت‌کننده در تفاهم‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵ بر سر آن به توافق رسیدند. به گفته بایدن، بحران‌های کنونی «ازجمله حمله روسیه به اوکراین» بهانه خوبی برای کاهش فعالیت‌های اقلیمی نیست.

در همین حین، وزیر انرژی عربستان سعودی معتقد است دنیا قصد «به صلیب کشیدن پادشاهی سعودی» را دارد. به گفته عبدالعزیر بن‌سلمان در نشست (COP۲۷) اقلیمی که در شرم‌الشیخ که در مصر برگزار شده‌ است، عربستان «فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه انرژی تجدیدپذیر کشورها را زیر نظر دارد». به گفته این شاهزاده سعودی، عربستان تا سال ۲۰۶۰ به نقطه «بدون کربن» خواهد رسید: «البته امید ما این است که زودتر از این تاریخ به هدف برسیم.» کمی به عقب برگردیم، زمانی‌که اوپک‌پلاس با رهبری غیررسمی روسیه و عربستان برای حمایت از قیمت‌ها، میزان تولید روزانه نفت را ۲میلیون بشکه کاهش داد. بایدن پس از تزریق نفت به بازار از محل ذخایر استراتژیک این کشور، آن را «اقدامی کوته‌بینانه در زمانی حساس» خواند.
سناریوهای روی میز

دو سناریو برای مقابله غرب با سیاست‌های اوپک‌پلاس وجود دارد: تصویب نوپک و تشکیل اوکات. هنوز چند روزی از سفر رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان با هدف افزایش تولید و کاهش قیمت نگذشته ‌بود که خبر تفاهم دو عضو اوپک‌پلاس، یعنی عربستان و روسیه، تمامی مناسبات را بهم زد؛ پیمانی که محورهای آن دقیقا مخالف خواسته‌های رئیس‌جمهور آمریکا بود و ماحصل آن کاهش تولید روزانه ۲میلیون‌بشکه‌ای و اجماع در غرب مبنی بر «لزوم ناپدید شدن اوپک». دولت آمریکا آن را «اقدامی کوته‌بینانه» خوانده و قانون نوپک که «مصونیت قضایی و حاکمیتی کشورهای صادرکننده نفت» را لغو می‌کند به کنگره فرستاده ‌است؛ قانونی که «قدرت انحصار» این کشورها در بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. همچنین یکی از کارشناسان انرژی از لزوم تشکیل «اوکات» گفته‌ است، سازمانی در مقابل «اوپک» برای حمایت از مصرف‌کنندگان. به ‌نظر می‌رسد بازیگران صنعت نفت باید منتظر بازاری بدون «اوپک» باشند.

جمهوری‌خواه و دموکرات حامی نوپک

ولیعهد عربستان سعودی در پیمانی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تفاهمی آمریکایی‌ ـ عربی بین بایدن و بن‌سلمان مبنی بر کاهش قیمت را عملا نابود کرد. کاهش قیمت‌ها با فرمان و نقشه‌راهی که بایدن مشخص کرده ‌بود، به عقیده کارل پوپ، تحلیلگر انرژی، با یک واقعیت ساده مترادف است: «اوپک‌پلاس باید از بین برود.» این کارشناس انرژی در بلومبرگ درمورد توانایی کشورهای اوپک‌پلاس برای کنترل قیمت نفت گفت: «کارتل‌های نفتی سعی دارند مونوپولی و انحصار قیمتی ایجاد کنند؛ امری که بر برنامه‌های تغییرات اقلیمی تاثیر می‌گذارد.به‌ نظر می‌رسد آخرین ماموریت آن‌ها به زانو درآوردن آخرین شانس برای رهایی از فاجعه زیست‌محیطی است.»

با کاهش عرضه روزانه ۲میلیون‌بشکه‌ای، آن هم در‌حالی‌که هر بشکه نفت ۹۰دلار خریدوفروش می‌شود، کنترل قیمت هر دو شاخص، یعنی برنت و وست‌تگزاس، در دست کشورهای اوپک‌پلاس قرار گرفته ‌است. در حالی هدف این کشورها قفل کردن بهای نفت روی ۱۰۰دلار است که رئیس‌جمهور آمریکا ۶۰دلار را هدف قرار داده بود.  این اقدام اوپک‌پلاس اقتصاد کشورها را تحت فشار می‌گذارد، آن هم در‌حالی‌که همین الان با مشکلات زیادی مثل تورم، کمبود مواد غذایی و همچنین تامین مواد اولیه زنجیره تولید دست‌وپنجه نرم می‌کنند. افزایش قیمت نفت تنها به نفع روسیه و عربستان نیست؛ ایران و ونزوئلا نیز از این افزایش قیمت سود خواهند برد.

پوپ معتقد است: «این نظریه که در صورت جهش بهای نفت آمریکا مجبور است کاسه چه‌کنم دست بگیرد به‌شدت غلط است.» اوپک‌پلاس زمانی اقدام به کاهش تولید کرد که دنیا درحال سرمایه‌گذاری برای فاصله‌ از سوخت‌های فسیلی است: «ظهور خودروهای الکتریکی چشم‌انداز سقوط دراماتیک سقوط تقاضای نفت را ترسیم کرده ‌بود. تصویری که برای کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش به‌صورت یک چالش درآمد.» مصوبه‌ای تحت عنوان «قانون لغو مصونیت حاکمیتی و قضایی شرکت‌های صادرکننده نفت» موسوم به نوپک (NOPEC) در حال بررسی است. قانونی که مصونیت شرکت آرامکوی عربستان سعودی و همچنین متحدان را نابود می‌کند. اگر اروپا و آمریکا این قانون را بپذیرند، توانایی کشورهایی مثل عربستان سعودی، روسیه و تمامی دولت‌هایی که از جهش قیمت نفت حمایت می‌کنند، از هم می‌پاشد؛ درست مثل قیمت نفت.

قانونی که از پشتیبانی و حمایت هر دو حزب ایالات متحده آمریکا در کنگره برخوردار است. طیف کشورهای اوپک‌پلاس گسترده است؛ به‌گونه‌ای که از نیجریه تا عراق عضو آن هستند و به عقیده پوپ «مثل هر کارتل دیگری نقطه‌ضعف آن همان نقطه‌قوتش است، یعنی اعضای اوپک‌پلاس. اگر دولت امریکا این ابزار را به ‌دست بیاورد شاید برخی کشورهای اوپک‌پلاس اعتراض کنند اما بعید است تاثیری در نتیجه داشته ‌باشد.»

اوکات؛ جایگزین اوپک‌پلاس

پوپ معتقد است آمریکا و اتحادیه اروپا باید سازمانی ضدکارتل و ضدانحصار که به حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان احترام می‌گذارد، جایگزین اوپک‌پلاس کنند. سازمانی مثل «سازمان حمل‌و‌‌نقل پاک و مقرون‌به‌صرفه» یا (OCAT) که بهای نفت را در محدوده‌ای مقرون‌به‌صرفه ولی سودآور مدیریت خواهد کرد. («اوکات» سازمانی است ۳۰ ساله که در حوزه انرژی‌های پاک فعالیت می‌کند و از جمله اقدامات آن می‌توان کارزار ممنوعیت استفاده از روغن پالم‌دار و همچنین سوق کمیسیون اروپا به سمت مصوبه ساخت خودروهای بدون آلایندگی تا سال ۲۰۳۵ اشاره کرد.) این سازمان می‌تواند همه صادرکنندگان نفت را به سمت کاهش آلودگی و کربن‌زدایی ملزم کند. ایده‌ای که چین در سال ۲۰۱۲ آن را پیشنهاد کرد اما نادیده گرفته شد.

علاوه بر این در «قانون ضداعتماد»، اعضای اوکات به دو ابزار اولیه احتیاج دارند. اول به شبکه‌ای از ذخایر استراتژیک نفتی نیاز دارند که توانایی مدیریت قیمت را داشته باشند؛ «به‌گونه‌ای که در دوران نبود تقاضا و رکود، نفت را در ۷۰ دلار خریداری کنند و در زمانی که تقاضا اوج می‌گیرد در ۹۰ دلار روانه بازار کنند. هزینه‌های تامین این ذخایر نسبت به هزینه‌ای که نوسان بازار تحمیل می‌کنند بسیار کمتر است. مثل هر حامی مصرف‌کننده، اوکات در برابر کاهش بیش ‌از حد قیمت یا افزایش بی‌اندازه آن مسوولیت دارد و باید آن را کنترل کند؛ اما نه با شیوه کارتل‌های نفتی.

نکته اینجاست که این تصمیم‌ها با همراهی خریداران و مصرف‌کنندگان گرفته‌ می‌شود نه‌ فقط با همراهی تولیدکنندگان. اوکات برای اینکه موفق شود به متحدان تولیدکننده نیز نیاز دارد؛ اعضایی از اوپک‌پلاس که با ثبات قیمتی و بهایی بازارمحور موافق هستند. همچنین اوکات می‌تواند ذخایر خود را از نفتی پر کند که کمترین آلودگی برای آب‌وهوا و اقلیم را داشته‌ باشد. این اقدام می‌تواند به عنوان مشوقی برای تولیدکنندگان نفت عمل کند که محصولی با کمترین آلودگی داشته ‌باشند.»

از بازار شیل امریکا به عنوان بازار تولیدکننده نوسان یاد می‌کنند، زیرا رقابت در آن به‌شدت بالاست و توانایی به اوج رساندن یا به زمین زدن محصولات را دارد. «این خاصیت آن را به ایده‌آلی مناسب برای مدیریت ثبات بازار تبدیل کرده‌ است، اما به پاکسازی احتیاج دارد، مخصوصا حوزه تولید پرمین تگزاس که بیش از یک قرن مشغول حفاری است. به‌محض اینکه انحصار و مونوپولی جایگزین رقابت در بازار نفت شود، عربستان سعودی و روسیه به عنوان بازیگران عمده به صحنه بازخواهند گشت؛ با این تفاوت که دیگر در تعیین بهای نفت بازه قیمتی کشورهای عضو اوکات لحاظ نمی‌شود.» اطلاعات بازارهای سرمایه نشان می‌دهد در چشم‌انداز بلندمدت، کشورهای اوکات باید سرمایه‌گذاری روی خودروهای الکتریکی را افزایش دهند. این اقدام سقوط تقاضای نفت را، در‌حالی‌که پیش‌بینی‌ها مبنی بر روند افزایشی است، بیمه می‌کند و بعد به کاهش قیمت ادامه می‌دهد. درصورت افزایش سرمایه‌گذاری کشورهای مصرف‌کننده در حوزه خودروها و حمل‌ونقل الکتریکی، این اتفاق زودتر محقق خواهد شد.

به‌طور خاص در آمریکا و اتحادیه اروپا، سیاست‌های پوسیده موانع مالیاتی ایجاد کرده‌اند که ساخت نیروگاه‌های عظیم بادی و خورشیدی را متحمل هزینه‌های اضافه کرده ‌است. حتی جو مکین، سناتور ویرجینیای غربی، به‌دنبال طرح‌های تشویقی و کمکی برای اشتراک‌ها و مصرف‌کنندگانی است که از انرژی بادی و خورشیدی استفاده می‌کنند. تقاضای نفت یک‌شبه از بین نمی‌رود اما عرضه و پشتیبانی از بازار رقابتی نفت می‌تواند بهای آن را تعدیل کند. به اضافه ادامه سرمایه‌گذاری‌های قدرتمند در حوزه حمل‌ونقل الکتریکی، اوکات می‌تواند پایان عصر نفت را زودتر از موعد رقم بزند که در انتقال سیستم حمل‌ونقل از سوخت‌های فسیلی به الکتریکی در تامین انرژی مشکلی ایجاد نخواهد شد. این امر می‌تواند سریع اتفاق بیفتد؛ سریع‌تر از هر راه‌حل دیگر برای کاهش قیمت نفت و تعقیب ثبات بهای نفت.

این فقط کشورهای ثروتمند نیستند که از سیاست‌های اوپک‌پلاس در برابر بهای نفت ناراضی هستند. اقتصاد کشورهای درحال‌توسعه با هر قدم بهای نفت به سمت ۱۰۰دلاری شدن، فشرده و کوچک‌تر می‌شود. ویلیام روتو، رئیس‌جمهور تازه کنیا، درباره نوسانات اخیر بازار گفته بود: «سوخت‌های فسیلی نقطه برابر آزادی هستند.» به ‌نظر می‌رسد زمان عرضه نفت مقرون‌به‌صرفه، با قیمتی پایدار و مدیریتی شفاف به بازار فرارسیده‌ است. اوپک‌پلاس باید «جایگزین شود زیرا نمی‌توان به روسیه و عربستان سعودی اعتماد و تکیه کرد».

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

کریدور سبزوار – ششتمد – بردسکن درانتظار قیر ۱۳ آبان ۱۴۰۵

کریدور سبزوار – ششتمد – بردسکن درانتظار قیر

خراسان بزرگ، با وسعت سرزمینی، پیوندهای عمیق فرهنگی و موقعیت بی‌بدیل ژئوپلیتیک، همواره چهارراه اصلی ارتباطات شرق و شمال شرق کشور بوده است؛ با این حال، توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در این خطه پهناور، سال‌هاست که از شتاب روزافزون بارهای ترافیکی و ترانزیتی عقب مانده است.

فصل سرما در راه است و فرصت اجرای بسیاری از پروژه‌های آسفالت‌کاری رو به پایان ۱۳ آبان ۱۴۰۵

فصل سرما در راه است و فرصت اجرای بسیاری از پروژه‌های آسفالت‌کاری رو به پایان

نماینده مردم ابهر در مجلس گفت: در نظام سلامت بیمارستان‌ها با بدهی‌های سنگین مواجه‌اند، مطالبات کادر درمان به موقع پرداخت نمی‌شود و مردم باید هزینه کمبود منابع و ضعف اجرای قانون را از جیب خودشان بپردازند.

توکن‌سازی فرآورده‌های نفتی در ایران؛ فرصت‌ها، سودآوری و موانع بخش خصوصی ۰۷ آبان ۱۴۰۵

توکن‌سازی فرآورده‌های نفتی در ایران؛ فرصت‌ها، سودآوری و موانع بخش خصوصی

توکن‌سازی فرآورده‌های نفتی به معنای ایجاد واحدهای دیجیتال قابل رهگیری است که حق مشخصی نسبت به کالای واقعی یا منافع قراردادی آن دارند. برای بخش خصوصی ایران، هدف اصلی می‌تواند افزایش شفافیت موجودی، تسهیل نقل‌وانتقال حقوق قراردادی و کاهش اصطکاک معاملاتی باشد. بااین‌حال، وجود توکن به‌تنهایی مالکیت قانونی، قابلیت تحویل کالا یا مجوز معامله ایجاد نمی‌کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

هیئت مدیره و بازرس انجمن برای دوره چهارم انتخاب شدند ۲۷ مرداد ۱۴۰۵

هیئت مدیره و بازرس انجمن برای دوره چهارم انتخاب شدند

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع سالیانه انجمن سه شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد. در این جلسه حاضرین پس از استماع، گزارش عملکرد هیئت مدیره، خزانه و بازرس را تصویب و تائید نمودند. پس از آن در ادامه و بعد از تفویض تعیین حق عضویت به هیئت‌مدیره جدید، […]

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، هفتمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران ۱۸ تیر ۱۴۰۵

پیام تبریک به مناسبت ۱۸ تیر، هفتمین سالگرد تأسیس انجمن قیر ایران

صنعت قیر، ستون توسعهٔ پایدار؛

صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا ۰۲ مهر ۱۴۰۴

صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا

سه سال پس از هشدارهای انجمن قیر ایران درباره تبعات فروش وکیوم‌باتوم در بورس کالا با سازوکار «حراج باز»، امروز پیش‌بینی‌ها به واقعیت بدل شده است؛ افزایش هزینه تولید، اختلال در تأمین خوراک، رقابت ناسالم ، صنعت قیر کشور را در آستانه بحران قرار داده است.

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور ۰۷ تیر ۱۴۰۴

بیانیه انجمن قیر ایران در قدردانی از نیروهای مسلح کشور

در روزهای تلخ و پرتنش اخیر، مردم بزرگ ایران با صبر و همدلی، و نیروهای مسلح با اقتدار و شجاعت، سندی زرین از عزت و آزادگی را در تاریخ کشور به ثبت رساندند. انجمن قیر ایران، به‌ نمایندگی از تولید کنندگان بخش خصوصی صنعت قیر از این هم‌نفس‌شدن ملی در اعتلای پرچم پرافتخار ایران تقدیر […]

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳ ۰۸ آبان ۱۴۰۳

انتخاب داود محمدی به عنوان چهره برتر صنعت قیر و آسفالت سال ۱۴۰۳

مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان متولی تحقیقات کاربردی در حوزه قیر و آسفالت، در راستای ارائه گزارش آخرین تحولات و نوآوری‌ها با هدف توسعه تعاملات و بیان چالش‌ها و کنش‌ها با دعوت از همه عوامل مرتبط، در محیطی صمیمی و دلنشین، رویداد شایسته‌ای را در تاریخ تحولات صنعت قیر ایران به ثبت رسانید.

گام تازه برای تسهیل صادرات قیر ۱۳ آبان ۱۴۰۵

گام تازه برای تسهیل صادرات قیر

با پیگیری دبیرخانه شورای گفت‌وگو، وزارت نفت با استناد به شاخص‌های رسمی هزینه حمل در نشریه آرگوس، مبنای مشخصی برای ارزش‌گذاری صادرات قیر تعیین کرد.

آسفالت و زیرسازی ۵۴ روستای الیگودرز با اعتبار ۱۰۳ میلیارد تومان ۱۳ آبان ۱۴۰۵

آسفالت و زیرسازی ۵۴ روستای الیگودرز با اعتبار ۱۰۳ میلیارد تومان

فرماندار الیگودرز از اجرای طرح‌های زیرسازی و آسفالت در ۵۴ روستای این شهرستان طی دو سال گذشته با اعتباری بالغ بر ۱۰۳ میلیارد تومان خبر داد و گفت: در این مدت بیش از ۲۲۰ هزار مترم

تسهیل رفع تعهدات ارزی؛ خواسته صادرکنندگان آذربایجان‌شرقی ۱۳ آبان ۱۴۰۵

تسهیل رفع تعهدات ارزی؛ خواسته صادرکنندگان آذربایجان‌شرقی

نشست کارگروه تخصصی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی با محوریت بررسی موانع و چالش‌های تعهدات ارزی صادرکنندگان برگزار شد؛ نشستی که در آن فعالان اقتصادی با اشاره به پیامدهای منفی جنگ، تحریم‌ها و شکاف نرخ ارز، خواستار هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌های اجرایی، اصلاح ارزش‌گذاری گمرکی و تسهیل مسیر رفع تعهدات ارزی شدند.

تأمین ارز از محل سپرده و صادرات خود به سامانه مرکز مبادله منتقل شد ۱۲ آبان ۱۴۰۵

تأمین ارز از محل سپرده و صادرات خود به سامانه مرکز مبادله منتقل شد

مرکز مبادله ایران اعلام کرد از امروز (سه شنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۵)، امکان تأمین ارز از محل سپرده و صادرات خود (تأمین ارز اشخاص) با ثبت درخواست در سامانه معاملات ارزی مرکز مبادله فراهم شد.

احداث نخستین پالایشگاه نسل سوم تولید قیرِ شمال در ساری ۱۲ آبان ۱۴۰۵

احداث نخستین پالایشگاه نسل سوم تولید قیرِ شمال در ساری

کلنگ احداث نخستین پالایشگاه نسل سوم تولید انواع قیر با ظرفیت سالانه 150 هزار تن زده شد

وزیر نفت استعفا داد؛ بورد سرپرست وزارت نفت شد ۱۲ مهر ۱۴۰۵

وزیر نفت استعفا داد؛ بورد سرپرست وزارت نفت شد

با پذیرش استعفای محسن پاک نژاد طی حکمی از سوی رئیس جمهور، حمید بورد به عنوان سرپرست وزارت نفت منصوب شد.

افزایش ۱۰ درصدی قیمت نفت در هفته ای که گذشت ۱۴ شهریور ۱۴۰۵

افزایش ۱۰ درصدی قیمت نفت در هفته ای که گذشت

با افزایش تنش‌ها در خاورمیانه قیمت نفت در هفته گذشته رشد 10 درصدی را تجربه کرد.

کاهش قیمت نفت در پی مذاکرات ایران و عمان ۰۴ شهریور ۱۴۰۵

کاهش قیمت نفت در پی مذاکرات ایران و عمان

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی، در واکنش به رایزنی‌های میان ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت مشترک در تنگه هرمز که امیدها به رفع محدودیت‌های کشتیرانی و اختلالات عرضه را برانگیخت، بیش از ۲ دلار در هر بشکه کاهش یافت.

قیمت نفت به ۸۳ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه رسید ۱۷ مرداد ۱۴۰۵

قیمت نفت به ۸۳ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه رسید

قیمت نفت در سایه نااطمینانی سرمایه‌گذاران افزایش یافت و به 83 دلار و 55 سنت در هر بشکه رسید.

نفت از افزایش قیمت بازماند ۱۲ مرداد ۱۴۰۵

نفت از افزایش قیمت بازماند

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه آسیا، پس از آن که سرمایه‌گذاران در واکنش به عقب‌نشینی آمریکا از حمله برنامه‌ریزی شده به ایران، ریسک ژئوپلیتیکی را تعدیل کردند، کاهش یافت.

ارز حاصل از صادرات باید در چرخه بانک مرکزی گردش کند ۰۳ آبان ۱۴۰۵

ارز حاصل از صادرات باید در چرخه بانک مرکزی گردش کند

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر ضرورت بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه بانکی کشور، بانک مرکزی را مرجع نظام ارزی کشور دانست و بر لزوم همکاری صادرکنندگان با این نهاد تأکید کرد.

کاهش صادرات را نمی‌توان صرفا به عملکرد صادرکنندگان نسبت داد ۲۷ مهر ۱۴۰۵

کاهش صادرات را نمی‌توان صرفا به عملکرد صادرکنندگان نسبت داد

بازگشت ارز صادراتی با پرونده‌سازی قضایی برای صادرکنندگان حل نمی‌شود.

جریمه ۳۲۱ میلیارد ریالی عدم ایفای تعهدات ارزی شرکت متخلف در تبریز ۱۹ مهر ۱۴۰۵

جریمه ۳۲۱ میلیارد ریالی عدم ایفای تعهدات ارزی شرکت متخلف در تبریز

مدیر کل تعزیرات حکومتی آذربایجان شرقی از محکومیت یک شرکت بازرگانی در تبریز به پرداخت ۳۲۱ میلیارد و ۴۲۸ میلیون ریال جریمه نقدی به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی خبر داد.

ناترازی انرژی و هزینه واقعی آن برای اقتصاد ایران چقدر است؟ ۳۰ تیر ۱۴۰۵

ناترازی انرژی و هزینه واقعی آن برای اقتصاد ایران چقدر است؟

خاموشی‌ها فقط چهره آشکار بحران انرژی در کشور هستند. پشت این قطعی‌ها، شکافی عمیق میان سرمایه‌گذاری، تولید و مصرف انرژی شکل گرفته است که هر روز هزینه سنگین‌تری را به اقتصاد ایران، صنایع و معیشت خانوارها تحمیل می‌کند.

نقشه راه تقویت اقتصاد؛ از توسعه صادرات غیرنفتی تا گسترش دیپلماسی اقتصادی ۱۹ تیر ۱۴۰۵

نقشه راه تقویت اقتصاد؛ از توسعه صادرات غیرنفتی تا گسترش دیپلماسی اقتصادی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: افزایش ارزآوری یکی از مهم‌ترین موضوعات برای تقویت اقتصاد، کنترل نوسانات بازار ارز و افزایش توان کشور در تأمین نیازهای ارزی است.