سیدمرتضی عبادی درخصوص میزان صادرات غیرنفتی کشور طی هفت ماهه امسال اظهار کرد: در این مدت ۶۱ میلیون و ۲۸۳ هزار تن کالا به ارزش ۲۸ میلیارد و ۴۰۶ میلیون دلار صادر شده است که به لحاظ ارزش ۵.۶ درصد افزایش و از حیث وزن ۱۸.۲ درصد کاهش نشان میدهد.
وی افزود: در این مدت ۱۹ میلیون و ۷۴۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیارد و ۷۲۷ میلیون دلار وارد شده که از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۱۵.۷ درصد کاهش و ۱۴.۴ درصد افزایش داشته است.
سخنگوی گمرک درخصوص اقلام عمده صادراتی به لحاظ ارزشی گفت: پروپان مایع شده، متانول، بوتان مایع شده، پلیاتیلن گرید فیلم، قیر نفت، گاز طبیعی مایع شده، اوره، سایر اوره، شمش از آهن و فولاد غیرممزوج و سایر روغنهای سبک و فرآوردهها به جز بنزین ۱۰ قلم اول کالاهای صادراتی بودند که ۳۷/۹ درصد از وزن و ۴۱/۹ درصد از ارزش کل صادرات کشور در این مدت را به خود اختصاص دادند.
عمادی تصریح کرد: کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه و هند پنج کشور عمده مقصد صادرات کالاهای ایرانی بودهاند که به ترتیب ۹ میلیارد و ۱۸۱ میلیون دلار، چهار میلیارد و ۲۹ میلیون دلار، سه میلیارد و ۴۷۶ میلیون دلار، سه میلیارد و ۸۱ میلیون دلار و یک میلیارد و ۹۸ میلیون دلار به پنج کشور فوقالذکر اختصاص داشت. ۷۰/۳ درصد از وزن و ۷۳/۴ درصد از ارزش کل کالاهای صادراتی به پنج کشور فوق صادر شده است.
وی با اشاره به اقلام عمده وارداتی در هفت ماهه امسال افزود: اقلام عمده کالاهای وارداتی در این مدت شامل ذرت دامی، برنج، گندم، دانه سویا، گوشی تلفن همراه، روغن دانه آفتاب گردان و گلرنگ، تراکتورهای جادهای، سایر تلفنهای هوشمند و شکر تصفیه نشده بوده است.
به گفته سخنگوی گمرک، پنج کشور عمده مبدا کالاهای وارداتی به ایران شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هند و آلمان بوده است. در این مدت ۹ میلیارد و ۴۳۵ میلیون دلار کالا از امارات متحده عربی، هشت میلیارد و ۲۸۴ میلیون دلار از چین، سه میلیارد و ۲۱۸ میلیون دلار از ترکیه، یک میلیارد و ۶۹۵ میلیون دلار از هند و ۹۹۱ میلیون دلار از آلمان وارد کشور شد. ۶۲/۳ درصد از وزن و ۷۴/۴ درصد از ارزش کل واردات از پنج کشور فوق وارد کشور شد.
- منبع خبر : خبرگزاری ایمنا