دوشنبه 30 خرداد 1401
گروه : اقتصادی
پ
  • 30 خرداد 1401 - 21:34

مسیر اعطای وام تولید در سال ۱۴۰۱ مشخص شد

مسیر اعطای وام تولید در سال ۱۴۰۱ مشخص شد
مسیر اعطای وام تولید در سال ۱۴۰۱ مشخص شد
مسیر اعطای وام تولید در سال ۱۴۰۱ مشخص شد. در طرحی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ۳۱ استان کشور ابلاغ شده، مجرای توزیع تسهیلات تولید مشخص شده است.
به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، این مسیر که چهار هدف عمده دارد، به سیاق ۶ سال گذشته تلاشی برای تزریق پول به واحدهای تولیدی، کسب‌وکارها و بنگاه‌‌‌های نیمه‌تمام صنعتی کشور است تا بتوانند به کار خود ادامه دهند، یا فعالیت خود را توسعه داده یا تکمیل کنند.

چهار منظور

در دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شده است که به‌ ۴منظور تسهیلات لازم از سوی بانک‌ها تامین و به فعالان اقتصادی اعطا خواهد شد.

  1. «نگهداشت و افزایش تولید و اشتغال در بنگاه‌های اقتصادی»
  2. «ارتقای بهره‌‌‌وری و تولید دانش‌بنیان»
  3. «نوسازی و بازسازی بنگاه‌ها و صنوف تولیدی»
  4. «تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰درصد»

هدایت کننده تامین مالی کیست؟

فرمانده یا هدایت‌‌‌کننده تامین مالی تولید در این مسیر، معاونت هماهنگی و محیط کسب‌وکار صمت خواهد بود. در سطح پایین‌‌‌تر نیز همکار و پیونددهنده ارتباط تولیدکنندگان با بانک‌ها؛ «ستاد تسهیل و رفع موانع تولید» در سطح کلان و «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» در سطوح استانی است که کمک می‌کند تا ضمن ایجاد فضا برای دسترسی بهتر تولیدکنندگان به وام، شرایط برای تحقق اهداف دولت در زمینه بهبود تولید و اشتغال صنعتی، تکمیل واحدهای نیمه‌‌‌تمام و ناقص صنعتی، رشد بهره‌‌‌وری تولید در صنایع کشور و دانشی‌شدن بنگاه‌‌‌ها فراهم شود.

استفاده از سامانه خدمات نیز کمک خواهد کرد تا از یک‌سو اسناد و مدارک تولیدکنندگان به دور از کاغذبازی اداری در بستر آنلاین به ستاد ارائه شود و از سوی دیگر موافقت یا عدم‌موافقت با درخواست وام صنعتگر با ذکر جزئیات به وی اعلام شود.

این روند که از سال ۱۳۹۵ در راستای اهداف اعلام‌شده پیوسته در دستور کار دولت‌‌‌های مختلف و وزارت صمت قرار دارد و رو به تکامل است، سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰‌هزار میلیارد تومان را به سمت صنایع و کسب‌وکارها هدایت می‌کند.

سقف تسهیلات

بنظر می رسد برخلاف سال‌های قبل، سقفی برای اعطای تسهیلات در این چارچوب تعیین نشده، به همین دلیل در دستورالعمل سال ۱۴۰۱ اشاره‌‌‌ای به حدود و ثغور این شیوه از اعطای وام تولید نشده است.

چه کسانی مشمول دریافت تسهیلات تولیدهستند؟

وزارت صمت در آیین‌‌‌نامه ابلاغی خود تاکید کرده است که «تمام بنگاه‌های اقتصادی دارای مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی یا وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی»، «صنوف تولیدی دارای مجوز براساس قانون نظام صنفی کشور» و «مراکز پژوهش‌های صنعتی و معدنی و واحدهای فنی و مهندسی» و «طرح‌های نیمه‌‌‌تمام تولیدی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰درصد» مشمول دریافت تسهیلات تولید در این مسیر هستند.

پنجره واحد خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت، سامانه‌ای به آدرس khedmat.mimt.gov.ir است که ثبت درخواست متقاضیان از طریق آن صورت می‌گیرد و قابلیت ارائه آمارها و گزارش‌‌های موردنیاز مدیریتی را در هر لحظه دارد.

اولویت با کیست؟

در آیین‌‌‌نامه معاونت هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح شده است که اولویت اصلی پرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل، آن دسته از بنگاه‌های اقتصادی است که عمدتا دارای مشکلات نقدینگی بوده و از لحاظ ظرفیت تولید، دانش‌فنی، توان مدیریت و بازار و مشکلی که مانع راه‌اندازی یا افزایش تولید باشد، نداشته و با دریافت این تسهیلات قادر به راه‌اندازی سریع، انجام نوسازی و بازسازی لازم، ارتقای فناوری و نوآوری در تولید و تثبیت یا افزایش تولید و اشتغال باشند.

همچنین میزان تسهیلات قابل پرداخت به هر بنگاه‌ اقتصادی، براساس نیاز واقعی بنگاه و تایید کارگروه استانی خواهد بود.

شیوه های نوین تامین مالی

متولیان تولید و تجارت در دولت سیزدهم اعلام کرده‌‌‌اند که در کنار شیوه‌‌‌های معمول و سنتی تامین مالی و اعطای وام، از روش‌های جدید تامین مالی تولید نیز استفاده خواهند کرد.

به همین منظور تاکید کرده‌‌‌اند، رویه‌‌‌های نوین تامین مالی از جمله تامین مالی زنجیره‌‌‌ای و پرداخت تسهیلات مبتنی بر فاکتور، باید اولویت داشته باشد تا بخش قابل‌توجهی از این تسهیلات براساس روش‌های ذکرشده پرداخت شود.

وزارت صنعت، معدن و تجارت در این آیین‌‌‌نامه تصریح کرده است، پس از اطلاع‌‌‌رسانی کامل این شیوه از تامین مالی تولید توسط سازمان‌های استانی به بنگاه‌های اقتصادی مشمول، لازم است مالکان بنگاه‌‌‌های تولیدی و مدیران کسب‌وکارها به ثبت درخواست تسهیلات طبق دستورالعمل و برمبنای فرآیندهای پیش‌بینی‎‌شده در سامانه اقدام کنند. از میان حجمی از تقاضای وام نیز درخواست‌های پذیرش‌شده، مطابق گزارش کمیته‌های بررسی به جلسات کارگروه استانی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید رسیده و پس از تصویب، احکامی خطاب به بانک‌های عامل برای پرداخت تسهیلات به درخواست پذیرفته‌شده صادر می‌شود.

دستور ارجاع سریع

در «دستورالعمل اجرایی تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی در سال۱۴۰۱» صراحتا دستور ارجاع سریع و منظم درخواست‌های ابلاغ‌شده به شعب بانک‌عامل مورد تاکید قرار گرفته است.

بانک‌های عامل موظفند ضمن ارجاع سریع و منظم درخواست‌های ابلاغ‌شده به شعب خود و با توجه به ظرفیت‌های قانونی موجود و مفاد دستورالعمل بانک‌مرکزی، حداکثر مساعدت را در بررسی، تصویب، انعقاد قرارداد و پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی، به‌عمل آورند و کلیه اقدامات صورت‌گرفته برای هریک از متقاضیان را در سامانه ثبت کنند.

در عین حال، در بند «۷» ماده «۳» این آیین‌‌‌نامه اعلام شده، «لازم است کلیه اقدامات صورت‌گرفته از ابتدا تا انتهای هر یک از فرآیندها، اعم از بررسی تقاضا، معرفی، تصویب، انعقاد قرارداد و پرداخت تسهیلات توسط مسوولان مربوط، در سامانه ثبت شود تا امکان پایش لحظه‌ای اقدامات فراهم شود.»

برمبنای بند «۸» ماده «۳» نیز عدم‌پذیرش یا عدم‌تصویب درخواست بنگاه‌های اقتصادی در هر یک از مراحل فرآیندها، باید با ذکر دلایل، توسط مسوولان مربوطه در سامانه ثبت شود.

بانک‌های عامل باید، اطلاعات مربوط به پرداخت مستقیم به بنگاه‌های اقتصادی را پس از پرداخت تسهیلات از طریق دسترسی‌‌‌های ایجادشده و با ثبت شناسه کسب‌وکار بنگاه دریافت‌کننده تسهیلات، در سامانه ثبت کنند.

اداره اعتبارات بانک مرکزی نیز در نامه‌ای از بانک‌های عامل خواست تا نسبت به حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط اهتمام و همراهی داشته باشند.

از آنجا که سیاستگذار در طراحی این مسیر خاص برای تامین مالی تولید اهدافی دارد که یکی از آنها اطمینان از دریافت همه درخواست‌‌‌های تامین مالی است، بنگاه‌های اقتصادی متقاضی تسهیلات، موظفند درخواست خود را در فرآیند مربوط، با درج اطلاعات صحیح در سامانه ثبت کرده و پس از ارائه مدارک لازم به کمیته بررسی، حداکثر ظرف مدت یک‌ماه پس از تصویب و معرفی به بانک عامل، مدارک و مستندات درخواستی را به بانک عامل ارائه کنند. دستورالعمل تاکید دارد که بنگاه‌‌‌های دریافت‌کننده وام موظفند تسهیلات دریافتی را در راستای نیل به اهداف تعیین‌شده مصرف کنند.

نظارت

به‌منظور اطمینان یافتن از تحقق اهداف، بخشی تحت عنوان نظارت در آیین‌‌‌نامه ابلاغی وزارت صمت تعبیه شده است.

براین مبنا و طبق ماده «۶»، به‌منظور پایش اثربخشی پرداخت تسهیلات برای تحقق اهداف تعیین‌شده شامل تثبیت یا افزایش اشتغال و تولید، کمیته نظارت با مسوولیت نماینده سازمان‌های استانی در هر یک از بخش‌های ذی‌ربط ایجاد خواهد شد. در این کمیته، نمایندگان سازمان‌های صنعت و معدن؛ صنوف تولیدی، کشاورزی و صنایع تبدیلی مرتبط؛ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌طور مستقل و با عضویت نمایندگان استانداری؛ سازمان برنامه‌وبودجه کشور؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ شرکت شهرک‌‌‌های صنعتی استان (در صورتی که محل اجرای طرح یا واحد در شهرک یا نواحی صنعتی باشد) و بانک عامل حسب مورد و عنداللزوم نماینده دستگاه‌‌‌های نظارتی با تشخیص استاندار حضور دارند.

کمیته موظف است پس از پرداخت تسهیلات به بنگاه اقتصادی، نسبت به بازدید و تکمیل فرم مربوط به آن در سامانه اقدام کند. گزارش‌های تحلیل وضعیت پرداخت تسهیلات و اثربخشی آن، از طریق ستاد وزارت صنعت، معدن و تجارت در سطح ملی و استانی منتشر می‌شود.

نظارت کلی بر حسن اجرای این دستورالعمل در بخش‌ کشاورزی و صنایع تبدیلی مرتبط، برعهده معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی بوده و در بخش میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برعهده معاونت سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

همچنین در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت، نظارت کلی بر حسن اجرای این دستورالعمل در بخش تامین مالی واحدها، بنگاه‌های اقتصادی و اصناف تولیدی برعهده معاونت‌‌‌های تخصصی و برای بازسازی و نوسازی برعهده سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) است.

در عین حال، مسوولیت نظارت عالیه بر اجرای دستورالعمل برعهده معاونت هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ترانزیت نفتی دربندر شهید رجایی ۱۴۷ درصد افزایش یافت 08 مهر 1402

ترانزیت نفتی دربندر شهید رجایی ۱۴۷ درصد افزایش یافت

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به افزایش ۱۴۷ درصدی ترانزیت کالای نفتی در ۶ ماهه امسال در بندر شهید رجایی، گفت: طی این مدت ۲ میلیون و ۶۵۶ هزار و ۲۲۲ تن کالا از طریق این بندر نفتی تخلیه و بارگیری شده است.

بریکس در تعقیب بوی نفت 18 شهریور 1402

بریکس در تعقیب بوی نفت

عضویت ایران در گروه بریکس که شامل پنج کشور عضو به شرح چین، روسیه، هند، آفریقای‌جنوبی و برزیل می‌شود، می‌تواند نقش موثری در ارتقای جایگاه کشور در بازار جهانی نفت، گسترش مراودات اقتصادی در سطح بین‌الملل و در نهایت حذف تدریجی دلار از معاملات تجاری، بازی کند.

۱۰ تیر روز صنعت و معدن و چالش های پیش رو 10 تیر 1402

۱۰ تیر روز صنعت و معدن و چالش های پیش رو

دهم تیر ماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز صنعت و معدن نامیده شده است. اختصاص این روز فرصت مناسبی است که به مهم‌ترین موتور محرکه اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن نگاهی اندیشمندانه شود چرا که این بخش به عنوان عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و در آمد سرانه نقش بسزایی دارد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

حمایت دستگاه دیپلماسی کشور از صادرات قیر 19 آبان 1402

حمایت دستگاه دیپلماسی کشور از صادرات قیر

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، پیرو هماهنگی با دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی‌ ایران، عصر امروز دکتر ایرج الهی سفیر جمهوری اسلامی در هند، رایزن اقتصادی و دبیر دوم اقتصادی سفارت، به دعوت داود محمدی رئیس هیئت مدیره انجمن از همایش و نمایشگاه بین‌المللی solvex2023 بازدید نمود‌.1

گزارش عملکرد دو ساله انجمن قیر ایران 1402-1400 05 مهر 1402

گزارش عملکرد دو ساله انجمن قیر ایران 1402-1400

چهارمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 04 مهر 1402

چهارمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع فوق العاده و سالیانه انجمن امروز سه شنبه 7 مهر 1402 در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.

به بهانه ۲۲ مرداد روز تشکل‌ها 21 مرداد 1402

به بهانه ۲۲ مرداد روز تشکل‌ها

۲۲ مرداد ماه که به عنوان روز «تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی» نام‌گذاری شده، یادآور اهمیت و نقش پررنگ فعالان اقتصادی و تشکل‌ها در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است. به نحوی که میزان توسعه‌یافتگی هر جامعه را می‌توان با میزان مشارکت مردم و فعالان اقتصادی در تشکل‌ها ارزیابی کرد. با رشد و توسعه جامعه، […]

دومین همایش صنعت قیر ایران برگزار شد 18 مرداد 1402

دومین همایش صنعت قیر ایران برگزار شد

دومین همایش صنعت قیر ایران با حضور محمدی رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران، خادمی معاون وزیر راه‌ و شهرسازی، میرتاج‌الدینی نماینده مجلس شورای اسلامی، در سالن مرکز تحقیقات راه مسکن شهرسازی برگزار شد.

هند سومین اقتصاد بزرگ دنیا تا ۲۰۳۰ می‌شود 15 آذر 1402

هند سومین اقتصاد بزرگ دنیا تا ۲۰۳۰ می‌شود

اس‌پی‌گلوبال اعلام کرد هند با ۷ درصد رشد سالانه و تبدیل شدن به یک اقتصاد تولید محور، سومین اقتصاد بزرگ دنیا تا ۲۰۳۰ خواهد شد.

آخرین وضعیت چهارخطه شدن محور اهواز _ملاثانی _ شوشتر _ دزفول 15 آذر 1402

آخرین وضعیت چهارخطه شدن محور اهواز _ملاثانی _ شوشتر _ دزفول

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خوزستان آخرین وضعیت چهارخطه شدن محور اهواز _ملاثانی _ شوشتر _ دزفول را تشریح کرد.

محور روستایی دنج به طول ۵ کیلومتر در شهرستان اسفراین به بهره برداری رسید 15 آذر 1402

محور روستایی دنج به طول ۵ کیلومتر در شهرستان اسفراین به بهره برداری رسید

طی مراسمی و با حضور جمعی از مسئولان، احداث محور روستایی دنج-قاسم آباد-ایزی به طول ۵ کیلومتر در شهرستان اسفراین با مشارکت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، سپاه جوادالائمه(ع) و خیران خراسان شمالی به بهره برداری رسید.

هشت هزار و ۶۰ میلیارد ریال اعتبار به شهرداری‌های ایلام اختصاص یافت 14 آذر 1402

هشت هزار و ۶۰ میلیارد ریال اعتبار به شهرداری‌های ایلام اختصاص یافت

مدیرکل امور شهری استانداری ایلام گفت: هشت هزار و ۶۰ میلیارد ریال از محل ارزش افزوده و مواد ۵۸ و ۳۹ و اربعین و تملک دارایی‌ها استان به شهرداری‌های استان اختصاص یافته است.

مجمع تشخیص مصلحت اختصاص قیرنیم بها به پروژه‌های عمرانی راتاییدکرد 14 آذر 1402

مجمع تشخیص مصلحت اختصاص قیرنیم بها به پروژه‌های عمرانی راتاییدکرد

مجمع تشخیص مصلحت نظام با اصلاحاتی مصوبه مجلس در مورد اختصاص قیر نیم بها به پروژه‌های عمرانی را تایید کرد.

امضای منشور جهانی کربن‌زدایی 14 آذر 1402

امضای منشور جهانی کربن‌زدایی

حمید ملازاده : بیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وهشتمین کنفرانس اعضای کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متحد موسوم به کاپ۲۸ (COP۲۸) در امارات‌ متحده‌عربی بر پیشبرد تلاش‌های جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی در راستای توافق پاریس متمرکز شده و در همین راستا ۵۰ شرکت بزرگ نفت و گاز، از جمله شرکت‌های ملی و بین‌المللی نفت، منشور کربن‌زدایی نفت و گاز (OGDC) را در دبی امضا کردند.به گزارش تارنمای offshore-energy، این منشور، شرکت‌های امضا کننده را متعهد می‌کند تا سال‌۲۰۵۰ به هدف انتشارخالص کربن‌صفر دست‌یابند، تا سال‌۲۰۳۰ به مشعل سوزی پایان داده و انتشار متان را به حداقل برسانند.

روسیه در آستانه تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده LNG 13 آذر 1402

روسیه در آستانه تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده LNG

در حالی که پیش‌بینی می‌شود استرالیا کاهش نسبی در تولید گاز مایع را تجربه کند اما انتظار می‌رود که کشورهای آمریکا، قطر و روسیه افزایش قابل توجهی در تولید این محصول را در پایان سال جاری میلادی به ثبت برسانند.

کاهش ۲‌درصدی بهای نفت در پی تصمیم اوپک‌پلاس 12 آذر 1402

کاهش ۲‌درصدی بهای نفت در پی تصمیم اوپک‌پلاس

قیمت نفت در روز جمعه ۲ دسامبر به دلیل تردید سرمایه‌گذاران در مورد عمق کاهش عرضه اوپک‌پلاس و نگرانی در مورد کندی فعالیت‌های تولیدی در جهان، بیش از ۲‌درصد کاهش یافت. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، بهای معاملات آتی نفت‌برنت در ماه فوریه با ۲ دلار یا ۲.۴۵‌درصد کاهش به ۷۸ دلار و ۷۰‌سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا (WTI) با ۲ دلار یا ۲.۴۹‌درصد کاهش به ۷۴ دلار در هر بشکه رسید.

کاهش عرضه سوخت فسیلی عامل افزایش فقر جهانی 08 آذر 1402

کاهش عرضه سوخت فسیلی عامل افزایش فقر جهانی

شرکت آمریکایی اکسون‌موبیل هشدار داد که سختگیری بر شرکت‌های بزرگ نفتی و تلاش برای محدود‌کردن عرضه سوخت‌های فسیلی، مسیر به سمت خالص صفر‌شدن انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای را سخت می‌کند و‌میلیون‌ها نفر را در جهان درحال‌‌‌‌‌توسعه در فقر نگه می‌‌‌‌‌دارد. به نقل از هفته‌‌‌‌‌نامه بررسی تحولات بین‌المللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، دارن وودز، مدیرعامل شرکت نفتی اکسون‌موبیل گفت: اجرای راه‌‌‌‌‌حل‌‌‌‌‌های تغییرات اقلیمی بیش از حد بر کاهش عرضه سوخت فسیلی متمرکز شده‌است. این دستورالعمل منجر به‌‌‌‌‌ سختی بیشتر انسان‌ها و جهان فقیرتر می‌شود.

سقوط بهای نفت‌برنت در آستانه نشست اوپک 07 آذر 1402

سقوط بهای نفت‌برنت در آستانه نشست اوپک

درحالی‌که سرمایه‌گذاران منتظر نشست اوپک در اواخر این هفته برای توافق جهت محدود‌کردن عرضه سوخت در سال‌۲۰۲۴ هستند، قیمت نفت روز دوشنبه ۲۷ نوامبر کاهش یافت و بهای نفت‌برنت دریای شمال به ۸۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد.به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، معاملات آتی نفت‌برنت با ۳۷‌سنت یا ۰.۵‌درصد کاهش به ۸۰ دلار و ۲۰‌سنت در هر بشکه رسید، درحالی‌که قیمت نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۳۶‌سنت یا ۰.۵‌درصد کاهش حدود ۷۵دلار در هر بشکه فروخته شد.

ترانزیت نفتی دربندر شهید رجایی ۱۴۷ درصد افزایش یافت 08 مهر 1402

ترانزیت نفتی دربندر شهید رجایی ۱۴۷ درصد افزایش یافت

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به افزایش ۱۴۷ درصدی ترانزیت کالای نفتی در ۶ ماهه امسال در بندر شهید رجایی، گفت: طی این مدت ۲ میلیون و ۶۵۶ هزار و ۲۲۲ تن کالا از طریق این بندر نفتی تخلیه و بارگیری شده است.

بریکس در تعقیب بوی نفت 18 شهریور 1402

بریکس در تعقیب بوی نفت

عضویت ایران در گروه بریکس که شامل پنج کشور عضو به شرح چین، روسیه، هند، آفریقای‌جنوبی و برزیل می‌شود، می‌تواند نقش موثری در ارتقای جایگاه کشور در بازار جهانی نفت، گسترش مراودات اقتصادی در سطح بین‌الملل و در نهایت حذف تدریجی دلار از معاملات تجاری، بازی کند.

۱۰ تیر روز صنعت و معدن و چالش های پیش رو 10 تیر 1402

۱۰ تیر روز صنعت و معدن و چالش های پیش رو

دهم تیر ماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز صنعت و معدن نامیده شده است. اختصاص این روز فرصت مناسبی است که به مهم‌ترین موتور محرکه اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن نگاهی اندیشمندانه شود چرا که این بخش به عنوان عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و در آمد سرانه نقش بسزایی دارد.

سرنوشت اتاق و سکوت تصمیم‌گیران 05 تیر 1402

سرنوشت اتاق و سکوت تصمیم‌گیران

«اوضاع بسیار گیج‌‌‌‌‌کننده است»؛ این را یکی از اعضای اتاق بازرگانی در میانه بحثی درباره اتفاقات ۱۰ روز اخیر و پس از بر‌‌گزاری انتخابات تعیین رئیس و هیات‌رئیسه اتاق بازرگانی ایران می‌گوید. مدتی به کوتاهی ۱۰ روز از یک رویداد گذشته است و نوشتن گزارشی درباره این اتفاقات دلیلی نیاز دارد و بهترین دلیل آن شاید جمله فوق باشد: «اوضاع بسیار گیج‌کننده است.»

تداوم چالش تامین سرمایه‌درگردش 01 تیر 1402

تداوم چالش تامین سرمایه‌درگردش

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران در همایش اقتصاد صنایع پلاستیک، چشم‌انداز اقتصاد کلان و بازارها در سال‌جاری را تشریح کرد. محمد قاسمی ارائه هرگونه پیش‌بینی درخصوص اقتصاد ایران را دشوار خواند و گفت: متاسفانه در شرایط حاضر مسوولان کشورمان نمی‌توانند چشم انداز اقتصاد ایران را پیش‌بینی کنند، اما اولین نکته این است که همچنان اقتصاد بین‌الملل تحت‌تاثیر بحران اوکراین قرار دارد و در چنین شرایطی صندوق بین‌المللی پول مقابله با تورم را به کشورهای مختلف توصیه کرده‌است، ازهمین‌رو بانک‌های مرکزی کشورهای پیشرفته و همچنین کشورهای درحال‌توسعه، افزایش نرخ بهره را به‌عنوان سیاست خود برگزیده‌‌‌‌‌اند.