دوشنبه 30 خرداد 1401
گروه : اقتصادی
پ
  • 30 خرداد 1401 - 21:34

مسیر اعطای وام تولید در سال ۱۴۰۱ مشخص شد

مسیر اعطای وام تولید در سال ۱۴۰۱ مشخص شد
مسیر اعطای وام تولید در سال ۱۴۰۱ مشخص شد
مسیر اعطای وام تولید در سال ۱۴۰۱ مشخص شد. در طرحی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ۳۱ استان کشور ابلاغ شده، مجرای توزیع تسهیلات تولید مشخص شده است.
به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، این مسیر که چهار هدف عمده دارد، به سیاق ۶ سال گذشته تلاشی برای تزریق پول به واحدهای تولیدی، کسب‌وکارها و بنگاه‌‌‌های نیمه‌تمام صنعتی کشور است تا بتوانند به کار خود ادامه دهند، یا فعالیت خود را توسعه داده یا تکمیل کنند.

چهار منظور

در دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شده است که به‌ ۴منظور تسهیلات لازم از سوی بانک‌ها تامین و به فعالان اقتصادی اعطا خواهد شد.

  1. «نگهداشت و افزایش تولید و اشتغال در بنگاه‌های اقتصادی»
  2. «ارتقای بهره‌‌‌وری و تولید دانش‌بنیان»
  3. «نوسازی و بازسازی بنگاه‌ها و صنوف تولیدی»
  4. «تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰درصد»

هدایت کننده تامین مالی کیست؟

فرمانده یا هدایت‌‌‌کننده تامین مالی تولید در این مسیر، معاونت هماهنگی و محیط کسب‌وکار صمت خواهد بود. در سطح پایین‌‌‌تر نیز همکار و پیونددهنده ارتباط تولیدکنندگان با بانک‌ها؛ «ستاد تسهیل و رفع موانع تولید» در سطح کلان و «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» در سطوح استانی است که کمک می‌کند تا ضمن ایجاد فضا برای دسترسی بهتر تولیدکنندگان به وام، شرایط برای تحقق اهداف دولت در زمینه بهبود تولید و اشتغال صنعتی، تکمیل واحدهای نیمه‌‌‌تمام و ناقص صنعتی، رشد بهره‌‌‌وری تولید در صنایع کشور و دانشی‌شدن بنگاه‌‌‌ها فراهم شود.

استفاده از سامانه خدمات نیز کمک خواهد کرد تا از یک‌سو اسناد و مدارک تولیدکنندگان به دور از کاغذبازی اداری در بستر آنلاین به ستاد ارائه شود و از سوی دیگر موافقت یا عدم‌موافقت با درخواست وام صنعتگر با ذکر جزئیات به وی اعلام شود.

این روند که از سال ۱۳۹۵ در راستای اهداف اعلام‌شده پیوسته در دستور کار دولت‌‌‌های مختلف و وزارت صمت قرار دارد و رو به تکامل است، سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰‌هزار میلیارد تومان را به سمت صنایع و کسب‌وکارها هدایت می‌کند.

سقف تسهیلات

بنظر می رسد برخلاف سال‌های قبل، سقفی برای اعطای تسهیلات در این چارچوب تعیین نشده، به همین دلیل در دستورالعمل سال ۱۴۰۱ اشاره‌‌‌ای به حدود و ثغور این شیوه از اعطای وام تولید نشده است.

چه کسانی مشمول دریافت تسهیلات تولیدهستند؟

وزارت صمت در آیین‌‌‌نامه ابلاغی خود تاکید کرده است که «تمام بنگاه‌های اقتصادی دارای مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی یا وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی»، «صنوف تولیدی دارای مجوز براساس قانون نظام صنفی کشور» و «مراکز پژوهش‌های صنعتی و معدنی و واحدهای فنی و مهندسی» و «طرح‌های نیمه‌‌‌تمام تولیدی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰درصد» مشمول دریافت تسهیلات تولید در این مسیر هستند.

پنجره واحد خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت، سامانه‌ای به آدرس khedmat.mimt.gov.ir است که ثبت درخواست متقاضیان از طریق آن صورت می‌گیرد و قابلیت ارائه آمارها و گزارش‌‌های موردنیاز مدیریتی را در هر لحظه دارد.

اولویت با کیست؟

در آیین‌‌‌نامه معاونت هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح شده است که اولویت اصلی پرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل، آن دسته از بنگاه‌های اقتصادی است که عمدتا دارای مشکلات نقدینگی بوده و از لحاظ ظرفیت تولید، دانش‌فنی، توان مدیریت و بازار و مشکلی که مانع راه‌اندازی یا افزایش تولید باشد، نداشته و با دریافت این تسهیلات قادر به راه‌اندازی سریع، انجام نوسازی و بازسازی لازم، ارتقای فناوری و نوآوری در تولید و تثبیت یا افزایش تولید و اشتغال باشند.

همچنین میزان تسهیلات قابل پرداخت به هر بنگاه‌ اقتصادی، براساس نیاز واقعی بنگاه و تایید کارگروه استانی خواهد بود.

شیوه های نوین تامین مالی

متولیان تولید و تجارت در دولت سیزدهم اعلام کرده‌‌‌اند که در کنار شیوه‌‌‌های معمول و سنتی تامین مالی و اعطای وام، از روش‌های جدید تامین مالی تولید نیز استفاده خواهند کرد.

به همین منظور تاکید کرده‌‌‌اند، رویه‌‌‌های نوین تامین مالی از جمله تامین مالی زنجیره‌‌‌ای و پرداخت تسهیلات مبتنی بر فاکتور، باید اولویت داشته باشد تا بخش قابل‌توجهی از این تسهیلات براساس روش‌های ذکرشده پرداخت شود.

وزارت صنعت، معدن و تجارت در این آیین‌‌‌نامه تصریح کرده است، پس از اطلاع‌‌‌رسانی کامل این شیوه از تامین مالی تولید توسط سازمان‌های استانی به بنگاه‌های اقتصادی مشمول، لازم است مالکان بنگاه‌‌‌های تولیدی و مدیران کسب‌وکارها به ثبت درخواست تسهیلات طبق دستورالعمل و برمبنای فرآیندهای پیش‌بینی‎‌شده در سامانه اقدام کنند. از میان حجمی از تقاضای وام نیز درخواست‌های پذیرش‌شده، مطابق گزارش کمیته‌های بررسی به جلسات کارگروه استانی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید رسیده و پس از تصویب، احکامی خطاب به بانک‌های عامل برای پرداخت تسهیلات به درخواست پذیرفته‌شده صادر می‌شود.

دستور ارجاع سریع

در «دستورالعمل اجرایی تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی در سال۱۴۰۱» صراحتا دستور ارجاع سریع و منظم درخواست‌های ابلاغ‌شده به شعب بانک‌عامل مورد تاکید قرار گرفته است.

بانک‌های عامل موظفند ضمن ارجاع سریع و منظم درخواست‌های ابلاغ‌شده به شعب خود و با توجه به ظرفیت‌های قانونی موجود و مفاد دستورالعمل بانک‌مرکزی، حداکثر مساعدت را در بررسی، تصویب، انعقاد قرارداد و پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی، به‌عمل آورند و کلیه اقدامات صورت‌گرفته برای هریک از متقاضیان را در سامانه ثبت کنند.

در عین حال، در بند «۷» ماده «۳» این آیین‌‌‌نامه اعلام شده، «لازم است کلیه اقدامات صورت‌گرفته از ابتدا تا انتهای هر یک از فرآیندها، اعم از بررسی تقاضا، معرفی، تصویب، انعقاد قرارداد و پرداخت تسهیلات توسط مسوولان مربوط، در سامانه ثبت شود تا امکان پایش لحظه‌ای اقدامات فراهم شود.»

برمبنای بند «۸» ماده «۳» نیز عدم‌پذیرش یا عدم‌تصویب درخواست بنگاه‌های اقتصادی در هر یک از مراحل فرآیندها، باید با ذکر دلایل، توسط مسوولان مربوطه در سامانه ثبت شود.

بانک‌های عامل باید، اطلاعات مربوط به پرداخت مستقیم به بنگاه‌های اقتصادی را پس از پرداخت تسهیلات از طریق دسترسی‌‌‌های ایجادشده و با ثبت شناسه کسب‌وکار بنگاه دریافت‌کننده تسهیلات، در سامانه ثبت کنند.

اداره اعتبارات بانک مرکزی نیز در نامه‌ای از بانک‌های عامل خواست تا نسبت به حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط اهتمام و همراهی داشته باشند.

از آنجا که سیاستگذار در طراحی این مسیر خاص برای تامین مالی تولید اهدافی دارد که یکی از آنها اطمینان از دریافت همه درخواست‌‌‌های تامین مالی است، بنگاه‌های اقتصادی متقاضی تسهیلات، موظفند درخواست خود را در فرآیند مربوط، با درج اطلاعات صحیح در سامانه ثبت کرده و پس از ارائه مدارک لازم به کمیته بررسی، حداکثر ظرف مدت یک‌ماه پس از تصویب و معرفی به بانک عامل، مدارک و مستندات درخواستی را به بانک عامل ارائه کنند. دستورالعمل تاکید دارد که بنگاه‌‌‌های دریافت‌کننده وام موظفند تسهیلات دریافتی را در راستای نیل به اهداف تعیین‌شده مصرف کنند.

نظارت

به‌منظور اطمینان یافتن از تحقق اهداف، بخشی تحت عنوان نظارت در آیین‌‌‌نامه ابلاغی وزارت صمت تعبیه شده است.

براین مبنا و طبق ماده «۶»، به‌منظور پایش اثربخشی پرداخت تسهیلات برای تحقق اهداف تعیین‌شده شامل تثبیت یا افزایش اشتغال و تولید، کمیته نظارت با مسوولیت نماینده سازمان‌های استانی در هر یک از بخش‌های ذی‌ربط ایجاد خواهد شد. در این کمیته، نمایندگان سازمان‌های صنعت و معدن؛ صنوف تولیدی، کشاورزی و صنایع تبدیلی مرتبط؛ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌طور مستقل و با عضویت نمایندگان استانداری؛ سازمان برنامه‌وبودجه کشور؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ شرکت شهرک‌‌‌های صنعتی استان (در صورتی که محل اجرای طرح یا واحد در شهرک یا نواحی صنعتی باشد) و بانک عامل حسب مورد و عنداللزوم نماینده دستگاه‌‌‌های نظارتی با تشخیص استاندار حضور دارند.

کمیته موظف است پس از پرداخت تسهیلات به بنگاه اقتصادی، نسبت به بازدید و تکمیل فرم مربوط به آن در سامانه اقدام کند. گزارش‌های تحلیل وضعیت پرداخت تسهیلات و اثربخشی آن، از طریق ستاد وزارت صنعت، معدن و تجارت در سطح ملی و استانی منتشر می‌شود.

نظارت کلی بر حسن اجرای این دستورالعمل در بخش‌ کشاورزی و صنایع تبدیلی مرتبط، برعهده معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی بوده و در بخش میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برعهده معاونت سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

همچنین در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت، نظارت کلی بر حسن اجرای این دستورالعمل در بخش تامین مالی واحدها، بنگاه‌های اقتصادی و اصناف تولیدی برعهده معاونت‌‌‌های تخصصی و برای بازسازی و نوسازی برعهده سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) است.

در عین حال، مسوولیت نظارت عالیه بر اجرای دستورالعمل برعهده معاونت هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

بازارهای آفریقا دارای اقتصادی رقابتی است 14 خرداد 1402

بازارهای آفریقا دارای اقتصادی رقابتی است

رایزن سابق جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی با تاکید بر اینکه بازارهای قاره آفریقا دارای اقتصادی بسیار رقابتی است و ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه مبادلات تجاری دارد، گفت: حضور در این بازار نیازمند حمایت بیشتر دولت از بخش خصوصی است.

بهار صادرات ایران از راه رسید 10 خرداد 1402

بهار صادرات ایران از راه رسید

با آغاز به کار دولت سیزدهم، تمرکز بر رشد تجارت و افزایش سهم صادرات غیرنفتی با کشورهای مختلف در دستور کار قرار گرفت. همزمان با اتمام ماه دوم 1402، گمرک ایران کارنامه تجارت خارجی کشور در ۲ ماهه امسال را اعلام کرد و خبر داد تجارت ایران به ۲۵ میلیون و ۷۳۲ هزارتن و به ارزش ۱۵ میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار رسید.

رئیسی: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری ارتقا یافته است 08 خرداد 1402

رئیسی: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری ارتقا یافته است

رئیس‌جمهور گفت: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری رسیده است و دیدگاه‌های مشترک و رویکرد تقویت همگرایی منطقه‌ای سران دو کشور، در کنار ظرفیت‌ها و زمینه‌های مناسب متقابل می‌تواند روابط فیمابین را در عرصه‌های دو جانبه‌ای و منطقه‌ای گسترش دهد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آزمایشگاه مرجع هلال‌احمر خوی احداث می‌شود 11 اردیبهشت 1402

آزمایشگاه مرجع هلال‌احمر خوی احداث می‌شود

رئیس سازمان داوطلبان از احداث آزمایشگاه مرجع جمعیت هلال احمر خوی برای استفاده و بهره مندی هموطنان حادثه دیده این شهرستان از زمین لرزه بهمن ماه سال گذشته خبر داد.

پیام نوروزی رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران 01 فروردین 1402

پیام نوروزی رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران

به نام خداوند بهار آفرین یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبرالیل و النهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال همکاران معزز خانواده بزرگ صنعت قیر ایران عید سعید نوروز و فرا رسیدن بهار پرطراوت که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت می‌باشد را به مدیران ارجمند، متخصصان گرامی، […]

ضرورت نگاه همه‌جانبه مجمع تشخیص مصلحت نظام به اهداف قانون قیر تهاتری 23 اسفند 1401

ضرورت نگاه همه‌جانبه مجمع تشخیص مصلحت نظام به اهداف قانون قیر تهاتری

مهرداد همتی / دبیر انجمن قیر ایران انتظار می‌رود هیات عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بررسی مجدد و همه‌جانبه قانون قیر تهاتری و توجه به تبعات بسیار منفی ناشی از عدم‌اجرای قانون، ضمن بررسی دقیق مستندات و فرآیندهای مرتبط با نظارت بر اجرای این قانون، بار دیگر قانون قیر تهاتری را با سیاست‌های کلی در حوزه اقتصاد مقاومتی و تولید ملی تطبیق داده و مورد بررسی بیشتری قرار دهد.

پنج خدمت حیاتی بخش خصوصی صنعت قیر به عمران و آبادی کشور 20 اسفند 1401

پنج خدمت حیاتی بخش خصوصی صنعت قیر به عمران و آبادی کشور

اقداماتی که برای جلوگیری از تداوم قانون قیر تهاتری دنبال می‌شود بدون رعایت حدود اخلاقی، صرفا بر بستر هیاهو و متهم‌‌‌سازی افراد و دستگاه‌‌‌ها به فساد به پیش می‌رود که البته به‌‌‌دلیل غیر‌مستند بودن ادعا‌‌‌های مخالفان این قانون و همچنین هوشمندی و درایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

فراخوان شرکت در چالش “طرح‌های نوآورانه صنعت قیر” 17 اسفند 1401

فراخوان شرکت در چالش “طرح‌های نوآورانه صنعت قیر”

در شب میلاد حضرت بقیه الله (عج) با تبریک این عید بزرگ افتخار دارد در نهایت خرسندی و مسرت از طرف هئیت مدیره انجمن اعلام نماید: در راستای تلاش های انجام یافته در قالب تفاهم نامه ستاد ویژه نانو معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و انجمن قیر ایران، چالش “طرح‌های نوآورانه صنعت قیر” برگزار می […]

اختصاص ۱۲۱ تن قیر تهاتری برای آسفالت معابر فریدونشهر 18 خرداد 1402

اختصاص ۱۲۱ تن قیر تهاتری برای آسفالت معابر فریدونشهر

رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان فریدونشهر گفت:با توجه به وجود معابر خاکی و بدون آسفالت در بافت فرسوده این شهرستان، ۱۲۱ تن قیر جهت اجرای آسفالت این معابر به شهرداری‌ها اختصاص یافت. علی گلشاهی افزود: این میزان قیر به صورت تهاتری برای بهسازی محلات هدف بازآفرینی شهری شهرستان فریدونشهر تخصیص یافته که ۸۸ تن برای آسفالت معابر بافت فرسوده فریدونشهر و ۳۳ تن برای شهر برف انبار بوده، این اقدام […]

” آزادراه اصفهان-شیراز” ، نقطه اتصال کریدور شمال به جنوب کشور 17 خرداد 1402

” آزادراه اصفهان-شیراز” ، نقطه اتصال کریدور شمال به جنوب کشور

پروژه " آزادراه اصفهان-شیراز" به عنوان یک شریان اصلی تردد و نقطه اتصال کریدور شمال به جنوب، این روزها در سایه توجه و تلاش پیشرفت چشمگیری یافته است و به روزهای افتتاح خود نزدیک می‌شود اما کماکان برای بهره برداری به سه هزار میلیارد تومان دیگر نیاز دارد.

تحقق وعده های زنگ زده در خراسان شمالی 17 خرداد 1402

تحقق وعده های زنگ زده در خراسان شمالی

تکمیل محور بجنورد به جنگل گلستان، افزایش خرید گندم، اجرای پروژه استحصال آب‌های زیرزمینی و بازگشایی گذرگاه مرزی "پرسه سو" از جمله وعدهای باقیمانده از دولت های گذشته است که در این دولت احیا و در حال تکمیل است.

اختصاص قیر تهاتری برای بهسازی ۱۰۰خیابان در شادگان 16 خرداد 1402

اختصاص قیر تهاتری برای بهسازی ۱۰۰خیابان در شادگان

مرتضی زاهدی به اختصاص ۷۱۰ تن قیر تهاتری از سوی سازمان شهرداری‌های کشور به شهرداری شادگان اشاره کرد و گفت: این مقدار قیر برای ایجاد زیرساخت و بهسازی معابر ۱۰۰ خیابان این شهرستان اختصاص یافته است. وی با بیان اینکه با اختصاص این مقدار قیر حدود ۱۲۰ هزار متر مربع از معابر شهری شادگان امسال […]

جذب بیش از دوهزار تن قیربرای احداث راه های روستایی درچهار محال وبختیاری 15 خرداد 1402

جذب بیش از دوهزار تن قیربرای احداث راه های روستایی درچهار محال وبختیاری

مهدی مرتضوی‌زاده معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: اظهار داشت: تاکنون ۴۲۰ کیلومتر از راه‌های روستایی چهارمحال و بختیاری آسفالت نشده است، اما با اهتمام دولت سیزدهم و توجهی که به مناطق محروم و روستایی دارد، امید می‌رود بخش قابل توجهی از این محور‌ها […]

آمریکا: کاهش تولید سعودی باعث افزایش قیمت نفت نمی‌شود 19 خرداد 1402

آمریکا: کاهش تولید سعودی باعث افزایش قیمت نفت نمی‌شود

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرد با وجود کاهش اخیر تولید که از سوی عربستان سعودی اعلام شده است، قیمت نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳، به بیش از ۸۰ دلار در هر بشکه نخواهد رسید.

توسعه پایدار؛ پشت میدان مین مصرف انرژی 19 خرداد 1402

توسعه پایدار؛ پشت میدان مین مصرف انرژی

دکتر علی محمدی‏‏‏‏‏‏‏‌پور/ مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران استمرار شرایط فعلی مصرف حامل‌‌‌‌‌‌‌‌های انرژی، با محوریت انحراف و سوء‌مصرف برای میان‌مدت و درازمدت نه‌تنها امکان‌پذیر نخواهد بود، بلکه سد محکمی پیش‌‌‌‌‌‌‌‌روی توسعه در کشور است. با توجه به وخامت میزان مصرف که چاره‌‌‌‌‌‌‌‌ای جز اصلاح آن نداریم، اما اصلاح مصرف به منزله گام بزرگی برای گذار ایران از شرایط کنونی به سمت صنعتی‌شدن تعبیر می‌شود. در این مسیر، منابع بسیاری آزاد خواهند شد که ساده‌‌‌‌‌‌‌‌ترین خروجی آن حذف بخش‌اعظمی از کسری‌بودجه دولتی و افزایش قابل‌اتکای درآمدهای ارزی کشور خواهد بود. تحقق این دو مهم، کاهش دو اهرم اصلی تورم واقعی و تورم انتظاری را در پی دارد.

افزایش جمع‌آوری گازهای همراه 18 خرداد 1402

افزایش جمع‌آوری گازهای همراه

مدیرعامل شرکت بهره‌‌‌‌‌‌‌‌برداری نفت و گاز مارون از افزایش روزانه ۵‌میلیون فوت‌‌‌‌‌‌‌‌مکعبی ظرفیت جمع‌آوری گازهای همراه در این مجموعه خبر داد.

قیمت نفت صعود می‌کند؟ 18 خرداد 1402

قیمت نفت صعود می‌کند؟

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که توافق کاهش عرضه اوپک‌‌‌‌‌‌‌‌پلاس خطر بالا‌رفتن قیمت نفت را به‌‌‌‌‌‌‌‌شدت افزایش می‌دهد. فاتح بیرول روز دوشنبه در هفتادونهمین نشست جهانی حمل‌ونقل هوایی در استانبول گفت: تصمیم عربستان‌سعودی برای کاهش تولید داوطلبانه روزانه یک‌میلیون بشکه‌‌‌‌‌‌‌‌ای نفت در ماه ژوئیه و احتمال تمدید بیشتر آن و در عین توافق اعضای اوپک‌‌‌‌‌‌‌‌پلاس (ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت «اوپک» و «غیراوپک» برای تداوم کاهش عرضه، باعث تشدید بی‌‌‌‌‌‌‌‌توازنی در بازار نفت می‌شود.

کاهش تولید نفتی عقیم عربی 17 خرداد 1402

کاهش تولید نفتی عقیم عربی

فرزین محمدی : چشم‌‌‌‌‌‌انداز رکودی اقتصاد جهان بر خبر کاهش تولید روزانه یک‌میلیون بشکه‌‌‌‌‌‌ای عربستان‌سعودی چربید و هر بشکه نفت‌برنت که تحت‌تاثیر این خبر به ۷۸دلار رسیده بود، روز گذشته در کانال ۷۴ دلاری خرید و فروش شد. به گفته تحلیلگران سطح قابل‌قبول تولید کشورهایی مثل آنگولا و نیجریه و همچنین عدم‌پایبندی روسیه به کاهش تولید در کنار اجازه امارات‌متحده‌عربی برای افزایش اهداف تولیدی خود در ۲۰۲۴، از دلایل عدم‌تاثیر موردانتظار کاهش تولید نفت عربستان است

بازارهای آفریقا دارای اقتصادی رقابتی است 14 خرداد 1402

بازارهای آفریقا دارای اقتصادی رقابتی است

رایزن سابق جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی با تاکید بر اینکه بازارهای قاره آفریقا دارای اقتصادی بسیار رقابتی است و ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه مبادلات تجاری دارد، گفت: حضور در این بازار نیازمند حمایت بیشتر دولت از بخش خصوصی است.

بهار صادرات ایران از راه رسید 10 خرداد 1402

بهار صادرات ایران از راه رسید

با آغاز به کار دولت سیزدهم، تمرکز بر رشد تجارت و افزایش سهم صادرات غیرنفتی با کشورهای مختلف در دستور کار قرار گرفت. همزمان با اتمام ماه دوم 1402، گمرک ایران کارنامه تجارت خارجی کشور در ۲ ماهه امسال را اعلام کرد و خبر داد تجارت ایران به ۲۵ میلیون و ۷۳۲ هزارتن و به ارزش ۱۵ میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار رسید.

رئیسی: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری ارتقا یافته است 08 خرداد 1402

رئیسی: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری ارتقا یافته است

رئیس‌جمهور گفت: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری رسیده است و دیدگاه‌های مشترک و رویکرد تقویت همگرایی منطقه‌ای سران دو کشور، در کنار ظرفیت‌ها و زمینه‌های مناسب متقابل می‌تواند روابط فیمابین را در عرصه‌های دو جانبه‌ای و منطقه‌ای گسترش دهد.

جزئیات برنامه هفتم|لغو معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی 01 خرداد 1402

جزئیات برنامه هفتم|لغو معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی

طبق برنامه هفتم توسعه، معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی و محصولات نفتی گازی و پتروشیمی از جمله ،بیلت بلوم، اسلب، قیر، متانول اوره و پلی اتیلن به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور لغو‌ می‌گردد

سیستان وبلوچستان دروازه تجارت پاکستان با خاورمیانه 30 اردیبهشت 1402

سیستان وبلوچستان دروازه تجارت پاکستان با خاورمیانه

سیستان و بلوچستان به واسطه قرار داشتن در موقعیت خاص جغرافیایی شرایط ویژه‌ای از نظر نقش آفرینی در مبادلات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دارد بنابراین می‌توان از این استان به عنوان دروازه پاکستان برای دسترسی به کشورهای خاورمیانه و اروپایی یاد کرد.