با وجود ظرفیتهای مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در گناباد، شوراهای اسلامی مناطق شهری و روستایی این شهرستان نتوانسته اند به وظیفه خود در شناسایی درآمدهای پایدار شهرداری ها و دهیاریها از طریق مشارکت مردم و سرمایه گذاران در فرآیند عمران و رونق اقتصادی به شکل موثر عمل کنند.
تمرکز بر درآمدهای ناپایدار از جمله عوارض فروش تراکم، عوارض تخلفات ساختمانی و جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ شاید در ابتدا درآمدهای شهرداریها را افزایش دهد ولی در بلند مدت و در زمانهای رکود و بحران، شهرداریها را با معضل رو به رو می کند و دستیابی به توسعه پایدار شهرها را ناممکن می سازد.
این در حالی است که بهره گیری از ظرفیتها و تجربیات نخبگان و اعضای ادوار مختلف شوراهای اسلامی رهتوشه مهمی برای مدیران عمران شهری گناباد به شمار می رود از این رو در هفته شوراهای اسلامی (نهم تا ۱۶ اردیبهشت) با کمک تعدادی از اعضای ادوار شوراهای اسلامی شهر گناباد ظرفیتهای این شهر برای کسب درآمد پایدار مرور شده است.
تخصیص ۳۵۰ تن قیر تهاتری برای طرح بازآفرینی شهری گناباد
فرسودگی ۸۰ درصد بافت مسکونی شهری گناباد، اجرای طرح های بازآفرینی شهری را به منظور توسعه و عمران این شهرستان جنوبی خراسان رضوی ضروری کرده است.
در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش می شود تا با مشارکت شهروندان با احیای بافتهای فرسوده شهری، حیات اجتماعی و رونق اقتصادی به این مناطق باز گردانده شود.
محلات طرح بازآفرینی شهری گناباد در سال ۱۳۸۶ با ۱۳۵ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد به تصویب کمیسیون ماده پنج استان خراسان رضوی رسید که در سال ۱۳۹۴ محدوده بافت تاریخی گناباد به وسعت بیش از ۱۴۴ هکتار ابلاغ و در سال ۱۳۹۷ با گسترش بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری، پهنه ای با گستره ۳۶۴ هکتار به تصویب این کمیسیون استانی رسید.
از مجموع ۲ هزار و ۶۳۰ هکتار از وسعت شهرهای «گناباد، کاخک، بیدخت و روشناوند» در ۴۶۷ هکتار، امسال معادل ۱۷ درصد آن در قالب طرح بازآفرینی شهری و احیای بافت های فرسوده شهری در حال اجراست.
رییس اداره راه و شهرسازی گناباد در این ارتباط گفت: طرح بازآفرینی شهری در سه بخش «بافتهای ناکارآمد، تاریخی و سکونتگاههای غیر رسمی»اجرا می شود و شامل فعالیت هایی نظیر کف سازی معابر، احداث دیوار ساحلی، توسعه و احداث پارکها و فضای سبز شهری و تغییر سیما و منظر شهری است.
سعید خواجه افزود: در این راستا با مشوقهایی نظیر تخفیف ۵۰ درصدی صدور پروانه های ساختمانی، پرداخت تسهیلات بانکی با بهره کم و اعطای تراکم تشویقی برای جلب مشارکت مردم تلاش می شود.
وی ادامه داد: توسعه و عمران مطلوب و عدالت اجتماعی خدمات شهری در مناطق مختلف نیازمند اجرای طرح بازآفرینی شهری است و برخورداری همه مناطق شهری از امکانات فرهنگی، آموزشی و تفریحی از طریق ایجاد مشوق ها برای مالکان بناهای مشمول این طرح موجب تمرکز زدایی در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی و تجاری می شود.
- منبع خبر : ایرنا