۲۶۰ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل احداث می‌شود
۲۶۰ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل احداث می‌شود
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: ۲۶۰ کیلومتر بزرگراه در مناطق مختلف این استان در دست اجرا است که تکمیل و بهره‌برداری از آن نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

محبوب حیدری  افزود: بر اساس بررسی‌های بعمل آمده، نیاز استان به بزرگراه حدود ۸۰۰ کیلومتر برآورد شده که از این میزان تاکنون ۲۳۷ کیلومتر احداث و به روی خودروها گشوده شده است.

وی افزود: با تکمیل بزرگراه‌های در دست احداث ، شاخص بهره‌مندی استان از بزرگراه به میانگین کشوری خواهد رسید.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه بیشتر طرح‌های بزرگراهی استان دارای ردیف ملی است ، اظهار کرد: طرح‌های بزرگراهی استان با در نظر گرفتن حجم تردد و میزان تصادفات در اولویت قرار گرفته است.

حیدری یکی از مهم‌ترین مسیرهای اولویت‌دار و در دست اجرا را مسیر ۱۷۸ کیلومتری اردبیل – سرچم به عنوان اصلی‌ترین جاده مرکز استان با مرکز کشور ذکر کرد که در پنج قطعه اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: طی سال‌های اخیر در مسیر اردبیل – سرچم ۳۲ کیلومتر بزرگراه احداث شده و امسال هم ۲۶ کیلومتر دیگر از این مسیر به طور موقت عبور داده می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل اضافه کرد: برنامه‌ریزی بر این است که تا پایان سال مالی جاری نیز ۳۵ کیلومتر بزرگراه دیگر تکمیل و بهره‌برداری شود.

امسال ۸۰ کیلومتر به بزرگراه‌های استان اردبیل افزوده می‌شود

حیدری با بیان اینکه مسیرهای پارس‌آباد – مشگین‌شهر ، مشگین‌شهر – اهر ، کمربندی نیر و نیر- سراب از جمله طرح‌های در دست اجرای بزرگراهی استان است ، افزود: طبق برنامه‌ریزی امسال ۸۰ کیلومتر به بزرگراه‌های استان اضافه می‌شود که از این میزان ۴۰ تا ۴۵ کیلومتر تاکنون احداث شده و بقیه هم در دست اجراست.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با تاکید بر لزوم همراهی مسئولان و نمایندگان برای تامین منابع مورد نیاز بیان کرد: برای تکمیل این قطعات در مجموع ۳۰۰ هزار میلیارد ریال منابع مورد نیاز است و این در حالی است که سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال منابع به طرح‌های بزرگراهی استان اختصاص می‌یابد.

از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر جاده در استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است.

اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیب‌های بسیار تندی به زمین‌های کم‌ارتفاع اطراف خود شامل کرانه‌های دریای خزر، جلگه پست مغان و نیز دشت‌های کم‌ارتفاع استان‌های آذربایجان‌شرقی و زنجان منتهی می‌شود و به همین لحاظ جاده‌های این استان اغلب دارای پیچ‌ها و شیب‌های بسیار تند هستند.

هشت گردنه سخت‌گذر و برف‌گیر به نام‌های حیران، صایین، کجل، نقدوز، الماس، لنگان، قره‌آغاج و اسالم در جاده‌های این استان قرار دارد.

  • منبع خبر : ایرنا