اختلاف ادامه دار مجلس ومجمع تشخیص برسر هیات نظارت / همه پروژه ها قفل شده است /
اختلاف ادامه دار مجلس ومجمع تشخیص برسر هیات نظارت / همه پروژه ها قفل شده است /
اختلافات بین مجمع تشخیص و مجلس بر سر برخی مصوبات از جمله قیر تهاتری بررسی شد

اقبال شاکری، نماینده تهران و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به رد مصوبه مجلس درخصوص قیر تهاتری از سوی هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت گفت: ما نمی‌خواستیم چنین اتفاقی بیفتد و این‌گونه ۶ماه اول سال را از دست داده‌ایم. ما می‌خواستیم تخصیص قیر تهاتری در اسفند ماه سال گذشته نهایی شود تا بهار و تابستان را از دست ندهیم. اما متاسفانه شرایط همچون سال گذشته شده است. من تعجب می‌کنم که برای سومین‌بار برای تخصیص قیر تهاتری به مشکل برمی‌خوریم و نمی‌توانیم آن را حل کنیم.

او با بیان اینکه برخی اعلام می‌کنند در توزیع قیر تهاتری رانت وجود دارد، ادامه داد: اگر رانتی در توزیع قیر تهاتری وجود دارد، باید آن رانت را پیدا و حل کرد. اما چرا جلوی کار را می‌گیرند! این موضوع به یک مشکل اساسی تبدیل شده است. وقتی قیر تهاتری را به کسی می‌دهیم اسناد، مدارک و قرارداد موجود است. باید پیدا کنند که در کجا رانت است و جلوی آن را بگیرند. این عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: اقدام هیات عالی نظر در رد مصوبه مجلس درخصوص قیر تهاتری اصلا کار درستی نبود. قیر تهاتری سه مرتبه در صحن مجلس مطرح شده است و در مجلس ۲۹۰نفر این موضوع را بررسی کردند.

مجلس با مجمع مذاکره می‌کند

شاکری تاکید کرد: از ریاست مجلس خواستیم که این موضوع را حل کنند و در همین راستا یک تیمی مشغول مذاکره با مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند تا بتوانند به تفاهم مشترک برسند. در مواردی که برای اجرای یک قانونی عجله داریم، نماینده‌ای از شورای نگهبان به صحن می‌آید. در این موارد یک نماینده از مجمع تشخیص هم به صحن مجلس بیاید. رفت و آمد مصوبات زمان‌بر است. اگر نماینده مجمع در صحن حضور داشته باشد نظر آنها را می‌دانیم و رفت آمد مصوبات هم انجام نمی‌شود. او افزود: البته قبل از اینکه مصوبات مجلس به مجمع و شورای نگهبان برود، معاونت قوانین مجلس کار شورای نگهبانی انجام می‌دهد و در واقع مراحل تصویب مصوبات خیلی طولانی می‌شود. امیدواریم با مجمع توافقی انجام شود و این مشکل را یک‌بار برای همیشه حل کنیم.

این نماینده مجلس در خصوص تیمی که از سوی مجلس برای مذاکره با مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شده است، گفت: افرادی از کمیسیون عمران، کمیسیون برنامه و بودجه و هیات‌رئیسه مجلس در این تیم حضور دارند که به‌صورت مشخص در زمینه قیر کار می‌کنند.

همه پروژه‌ها قفل شده است

همچنین جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس با انتقاد از رد مصوبه مجلس از سوی مجمع تشخیص گفت: مجلس مصوبه در خصوص قیر تهاتری داشت که این موضوع در سال گذشته هم انجام شده بود و خروجی آن آسفالت بسیاری از روستاها بود که آسفالت را به چشم ندیده بودند و در حال حاضر بسیاری از معابرشان آسفالت شده و نمونه بارز آن در حوزه انتخابیه من است. این موضوع باعث رضایتمندی مردم شد. او تاکید کرد: متاسفانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با مصوبه قیر تهاتری مخالفت کرده است و همین موضوع باعث شده خیلی از پروژه‌های روستایی که پیمانکاران آن هم مشخص شده بودند، به مشکل برخورند. در راستای آسفالت معابر قول‌هایی از سوی دولت و نمایندگان داده شده و اقداماتی در این خصوص انجام شده است؛ اما در عمل شاهد هستیم که همه پروژه‌ها قفل شده است و باعث ایجاد نارضایتی خواهد شد.

این نماینده مجلس ادامه داد: شاید برخی از نمایندگان که در تهران حضور دارند یا برخی از افرادی که در مجمع شرف حضور دارند دغدغه و آگاهی در این خصوص نداشته باشند و ندانند کوچه خاکی یا راهی که بعد از عبور از آن جلوبندی ماشینت خراب می‌شود یعنی چه. رشیدی‌کوچی تصریح کرد: مخالفان توزیع قیر تهاتری مساله را به‌دلیل اینکه می‌گویند فسادی وجود دارد، پاک کرده‌اند. من توصیه می‌کنم افرادی که مخالف توزیع قیر تهاتری به بهانه وجود رانت هستند، حتما به شهرستان‌ها و روستاها مراجعه کنند و با ماشین‌های معمولی رانندگی کنند تا بفهمند زمانی که مجلس این قانون را تصویب می‌کند برای کجاست. همه کشور تهران نیست؛ برخی فکر می‌کنند همه اتفاقات در تهران می‌افتد. ما به‌شدت گله داریم و باید مساله توزیع قیر تهاتری حل شود.

مجمع تشخیص قانون‌گذاری می‌کند

او اظهار کرد: اینکه می‌گویند قیر تهاتری فساد ایجاد می‌کند، بنابراین کلا قیرتهاتری ندهیم و مصوبه مجلس را رد کنیم، کار درستی نیست. راه مبارزه با فساد مشخص است و باید نظارت را تقویت کرد تا فساد اتفاق نیفتد. این نماینده مجلس گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام در واقع قانون‌گذاری می‌کند و جمع جدیدی به قانون‌گذاران اضافه شده است. در کنار شوراهای دیگر، شورای عالی نظارت و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم قانون‌گذار شده‌اند.

رشیدی‌کوچی افزود: شفافیت، تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قیر تهاتری سه مصوبه امید آفرین مجلس و تقاضای جمع زیادی از مردم بود که از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام رد شده است. نمایندگان درخواست مردم را می‌شنوند و بر مبنای آن قانون تصویب می‌کنند؛ اما جای دیگری در خارج از این فرآیند کاری که ساعت‌ها روزها و ماه‌ها برای آن در مجلس وقت گذاشته است صرفا به‌دلیل اینکه مغایرتی دارد، رد می‌کنند. در این شرایط مجلس چه کاره است. او یادآور شد: نگاه ما این است که مجمع باید به وظایف قانونی‌اش عمل کند؛ اما گاهی به نظر می‌رسد این موضوع را برخی تفسیر می‌کنند و این تفسیر را بسط می‌دهند.

  • منبع خبر : خبرآنلاین