یکشنبه 21 اسفند 1401
گروه : اخبار
پ
  • 21 اسفند 1401 - 9:33

۲۰۲۴؛ سال‌بحران در تامین نفت

۲۰۲۴؛ سال‌بحران در تامین نفت
۲۰۲۴؛ سال‌بحران در تامین نفت
پیمان قناعتی‌فرد : وزیر انرژی امارات‌متحده‌عربی معتقد است که مشکل واقعی بازارهای نفت در سال‌۲۰۲۴، کمبود عرضه خواهد بود تا تقاضا. به گفته وزارت انرژی امارات، بازار جهانی نفت در حال‌حاضر شرایط متعادلی داشته وتحت شرایط کنونی، اینکه اوپک‌پلاس میزان تولید خود را در آینده نزدیک تغییر دهد، بسیار غیر‌محتمل و دور از ذهن خواهد بود. به گزارش اویل‌‌‌‌‌پرایس، مدیرعامل آرامکوی عربستان در اوایل این هفته اظهارات مشابهی را مطرح کرد و گفت که حجم پایین سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و حوزه‌های مرتبط مانند اکتشاف، استخراج و پالایش، به‌تدریج به یک چالش جدی برای کشورهای تولید‌‌‌‌‌کننده نفت تبدیل خواهدشد.
به باور وزیر انرژی امارات ریشه چالش فعلی در سمت عرضه عبارتست از: کاهش تولید نفت توسط بسیاری از تولید‌‌‌‌‌کنندگان و پتانسیل عرضه ناکافی نفت‌خام به بازار جهانی. واقعیت این است که چالش در سمت عرضه به‌مراتب جدی‌‌‌‌‌تر از چالش ناشی از احتمال کاهش تقاضای جهانی برای سوخت‌‌‌‌‌های فسیلی در سال‌آینده است. در همین رابطه سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات‌متحده‌عربی در مصاحبه با بلومبرگ گفت: «در شرایط فعلی، نگران حجم و کمیت تقاضا در بازار جهانی نفت نیستیم. آنچه بیش از همه ما را نگران می‌کند پاسخ به این پرسش اساسی است که آیا در آینده به اندازه کافی منابع نفتی برای تامین تقاضای روزافزون بازار جهانی نفت در اختیار خواهیم داشت یا خیر.»این مقام ارشد انرژی در یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و تاثیرگذارترین اعضای اوپک اضافه کرد: هم‌‌‌‌‌اکنون و تحت شرایط ژئوپلیتیک حاکم بر جهان، آنچه ما را در بازار بین‌المللی سوخت‌‌‌‌‌های فسیلی بیش از هر زمان دیگر نگران می‌کند، پیروی و حمایت از سیاست کاهش تولید توسط بسیاری از تولید‌‌‌‌‌کنندگان نفت است. به گفته المزروعی، بازار جهانی نفت در حال‌حاضر متعادل است. این نکته بیانگر این واقعیت است که ائتلاف اوپک‌پلاس با توجه به اعلام هفته گذشته روسیه مبنی‌بر کاهش تولید خود در ماه مارس به میزان ۵۰۰‌هزار بشکه در روز، برای اعمال تغییر در سهمیه‌‌‌‌‌های تولید خود، تعجیل نخواهدکرد.

کاهش ۵۰۰‌‌‌‌‌‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای عرضه روسیه

در همین رابطه معاون نخست‌وزیر روسیه، الکساندر نواک در بیانیه‌‌‌‌‌ای اعلام کرد: روسیه تاکنون و برای اثبات حسن‌نیت این کشور در تعاملات بین‌المللی، حجم کامل نفت تولیدی خود را به بازار جهانی عرضه کرده‌است. همانگونه که پیش از این نیز اعلام‌شده‌بود، روسیه به آن دسته از کشورهایی که به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم از سیاست سقف قیمتی حمایت و تبعیت می‌کنند، نفت نخواهد فروخت. او ادامه داد: روسیه به‌صورت داوطلبانه، تولید نفت خود را به میزان ۵۰۰‌هزار بشکه در روز در مارس کاهش خواهد داد. این کاهش تولید به ایجاد تعادل در بازار جهانی سوخت‌‌‌‌‌های فسیلی کمک خواهد کرد

گفتنی است پیش از این و آخرین‌مرتبه که این کشور تصمیم به کاهش تولید نفت تا حدود ۱۰‌درصد را گرفت، در اواسط سال‌گذشته و در واکنش به اعمال تحریم‌های سختگیرانه اتحادیه اروپا علیه این کشور بود. لازم به ذکر است روسیه در چند ماه گذشته با تغییر استراتژی بازار خود و از طریق ارائه تخفیف‌های جذاب، شریان نفت‌خام خود را به سمت مشتریان آسیایی تغییر مسیر داده‌است. تولید نفت روسیه طی سال‌۲۰۲۲، به‌واسطه رشد عرضه و انتقال نفت این کشور به مقاصد آسیایی به‌خصوص دو کشور هندوستان و چین، معادل ۳/ ۲درصد افزایش و به مرز ۵۴۰‌میلیون تن، ‌برابر با حدود ۵/ ۱۰‌میلیون بشکه در روز رسید.

افق ناامید‌‌‌‌‌کننده صنعت‌نفت فرسوده روسیه

اویل‌‌‌‌‌پرایس در ادامه گزارش خود آورده است، پیش‌بینی بریتیش‌‌‌‌‌پترولیوم حکایت از آن دارد که تولید نفت روسیه در بلندمدت با مشکلات عدیده‌‌‌‌‌ای در حوزه‌های اکتشاف، استخراج، پالایش و بهره‌‌‌‌‌برداری روبه‌رو خواهد بود. در صورت حفظ شرایط کنونی پیش‌بینی تحلیلگران حکایت از آن دارد که تولید نفت‌خام این کشور در افق ۲۰سال‌آینده، تا ۴۰‌درصد کاهش پیدا خواهدکرد. بریتیش‌‌‌‌‌پترولیوم اعلام کرده‌است تولید نفت روسیه به‌واسطه فقدان سرمایه‌گذاری، غیبت فناوری‌‌‌‌‌ روز دنیا در کنار قدیمی‌بودن و فرسودگی میادین و تجهیزات فعلی نفتی این کشور، می‌تواند به‌سادگی از ۱۲‌میلیون بشکه روزانه در سال‌۲۰۱۹، به ۷‌میلیون بشکه در روز تا دو دهه آینده، تنزل پیدا کند. واقعیت این است که کرملین ماه‌هاست با تحریم‌های غرب که با هدف کنترل وکاهش درآمدهای نفتی روسیه وضع شده‌اند، مواجه بوده و اتخاذ سیاست کاهش تولید از سوی این کشور نشان می‌دهدکه اجرای مکانیزم سقف قیمت غرب، تاثیر مطلوب نظر مقامات اروپایی را بر روند صادرات نفت‌خام این کشور گذاشته است.

سران گروه هفت، اتحادیه اروپا و استرالیا در ادامه وضع سلسله تحریم‌های همه‌‌‌‌‌جانبه و سختگیرانه علیه روسیه به‌واسطه تهاجم این کشور به اوکراین، بهره‌‌‌‌‌مندی از خدمات حمل‌ونقل و بیمه دریایی برای نفت روسی که بالاتر از ۶۰ دلار در هر بشکه معامله شده‌است را ممنوع اعلام کردند. لازم به ذکر است ائتلاف غرب همچنین ممنوعیتی را برای خرید فرآورده‌های نفتی روسیه تصویب کرده و سقف قیمتی را از پنجم فوریه برای صادرات فرآورده‌های نفتی روسیه مصوب و به مورد اجرا گذاشته است.

به گزارش اویل‌‌‌‌‌پرایس، وزیر دارایی روسیه در ماه پایانی سال‌گذشته اعلام کرد با کاهش درآمد صادراتی این کشور به‌دنبال اجرایی‌شدن مصوبه سقف قیمتی، کسری‌بودجه روسیه در سال‌جاری حتی می‌تواند از دو‌درصد تولید ناخالص داخلی که پیش از این تخمین زده شده‌بود نیز عبورکند. این اولین‌بار است که یکی از دولتمردان روسی، اثرات منفی مصوبه سقف قیمتی بر فروش و صادرات نفت و فرآورده ‌‌‌‌‌های نفتی این کشور را رسما پذیرفته و به آن اعتراف می‌کند.

مواضع اوپک‌‌‌‌‌پلاس

در همین چارچوب، دو نماینده از ائتلاف اوپک‌‌‌‌‌پلاس در مصاحبه با رویترز گفتند که این گروه در حال‌حاضر برنامه‌‌‌‌‌ای برای تغییر مسیر و بازتعریف اهداف تولید نفت خود، پس از اعلام کاهش تولید روسیه ندارد. در عین‌حال و به نقل از کرملین، این کشور پیش از این برنامه خود مبتنی بر کاهش تولید را با برخی از اعضای ائتلاف اوپک‌پلاس که روسیه خود یکی از اعضای کلیدی این گروه است، درمیان گذاشته بود. یک منبع دولتی روسیه اما، ضمن رد این ادعا به رویترز گفت؛ قبل از اعلام این تصمیم، روسیه به‌طور رسمی با هیچ‌یک از اعضای اوپک‌پلاس در مورد برنامه‌‌‌‌‌ کاهش تولید خود رایزنی نکرده‌است.

به گزارش رویترز، تصمیم جدید روسیه برای کاهش تولید، کمتر از ۱۰روز پس از بر‌‌گزاری نشست ستاد نظارتی مشترک وزیران اوپک‌پلاس، رسانه‌‌‌‌‌ای شد. جالب اینجاست که در این جلسه، عدم‌تغییر سیاست فعلی این گروه که اواخر سال‌گذشته تصویب شده‌بود، موردتایید اعضا که روسیه یکی از آنهاست، قرار گرفت. معاون نخست‌وزیر روسیه در این‌باره اظهار کرد: روسیه اعتقاد دارد اعمال مصوبه سقف قیمت بر فروش نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه، مداخله مستقیم در بازار جهانی انرژی است که اثرات سویی به‌‌‌‌‌دنبال خواهد داشت.

لزوم جذب سرمایه‌گذاری جدید در صنعت نفت

ابراز نگرانی امارات در مورد عرضه نفت در سال‌آینده، آخرین اظهارات چهره‌‌‌‌‌های شاخص اوپک بود که بار دیگر تاکید داشتند صنعت نفت سال‌هاست از فقدان جذب سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذار جدید، رنج می‌برد. در همین چارچوب، هیثم الغیس، دبیرکل اوپک در جریان یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد صنعت جهانی نفت چند سال ‌است که از اثرات مخرب نبود سرمایه‌گذاری ساختاری و جدید رنج می‌‌‌‌‌برد. او از فعالان محیط‌‌‌‌‌زیست خواست تا با نگاه کلان به تصویر بزرگ‌‌‌‌‌تر توجه کرده و اجازه ایجاد تحول و دگرگونی ساختاری در حوزه بین‌الملل انرژی را بدهند.

مدیرعامل آرامکوی عربستان‌سعودی نیز به‌تازگی اعلام کرد؛ سرمایه‌گذاری‌های زیست‌‌‌‌‌محیطی، اجتماعی و حاکمیتی، چنانچه مستقیما علیه پیشرفت در حوزه صنعت نفت و گاز باشند، تهدیدی بالقوه برای برقراری امنیت انرژی به‌حساب آمده که در نهایت موجب رشد قیمت حامل‌‌‌‌‌های انرژی به‌‌‌‌‌ویژه سوخت‌‌‌‌‌های فسیلی خواهد شد.

 

  • منبع خبر : دنیای اقتصاد

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

تکذیب تولید برق با مصرف مازوت در تهران 14 آذر 1402

تکذیب تولید برق با مصرف مازوت در تهران

درحالی که در تهران حدود ۱۰سالی است هیچ مصرف مازوتی برای تولید برق نداشته‌‌‌‌‌ایم، بازهم عده‌ای نوک پیکان انتقاد آلوده‌‌‌‌‌سازی هوای تهران را به‌‌‌‌‌سمت مازوت‌‌‌‌‌سوزی نیروگاه‌ها می‌گیرند، ادعایی که با واقعیت همخوانی ندارد

توسعه همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی 13 آذر 1402

توسعه همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

شرکت بازآفرینی شهری ایران با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به منظور افزایش همکاری دو جانبه در خصوص افزایش کیفیت بهسازی آسفالت معابر خاکی در محلات هدف بازآفرینی به تفاهم رسیدند.

شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) 05 آذر 1402

شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

حضرت فاطمه (س) یکی از پنج تن آل عبا و چهارده معصوم است که پیامبر اکرم (ص) او را برترین زن دو عالم معرفی کرده است. پدر ایشان حضرت محمد (ص) و مادرشان خدیجه کبری (س) نام دارد. حضرت زهرا (س) همسر امام علی (ع) و مادر گرانقدر امام حسن (ع)، امام حسین (ع)، حضرت زینب (س) و ام‌کلثوم است. در قرآن کریم آیه تطهیر، سوره کوثر، آیه اطعام و آیه مودت در شأن این بانوی بزرگوار نازل شده است. حضرت زهرا (س) در بیستم جمادی‌الثانی سال پنجم پس از بعثت در مکه مکرمه به دنیا آمد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

حمایت دستگاه دیپلماسی کشور از صادرات قیر 19 آبان 1402

حمایت دستگاه دیپلماسی کشور از صادرات قیر

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران، پیرو هماهنگی با دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی‌ ایران، عصر امروز دکتر ایرج الهی سفیر جمهوری اسلامی در هند، رایزن اقتصادی و دبیر دوم اقتصادی سفارت، به دعوت داود محمدی رئیس هیئت مدیره انجمن از همایش و نمایشگاه بین‌المللی solvex2023 بازدید نمود‌.1

گزارش عملکرد دو ساله انجمن قیر ایران 1402-1400 05 مهر 1402

گزارش عملکرد دو ساله انجمن قیر ایران 1402-1400

چهارمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد 04 مهر 1402

چهارمین مجمع سالیانه انجمن قیر ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار انجمن قیر ایران مجمع فوق العاده و سالیانه انجمن امروز سه شنبه 7 مهر 1402 در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.

به بهانه ۲۲ مرداد روز تشکل‌ها 21 مرداد 1402

به بهانه ۲۲ مرداد روز تشکل‌ها

۲۲ مرداد ماه که به عنوان روز «تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی» نام‌گذاری شده، یادآور اهمیت و نقش پررنگ فعالان اقتصادی و تشکل‌ها در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است. به نحوی که میزان توسعه‌یافتگی هر جامعه را می‌توان با میزان مشارکت مردم و فعالان اقتصادی در تشکل‌ها ارزیابی کرد. با رشد و توسعه جامعه، […]

دومین همایش صنعت قیر ایران برگزار شد 18 مرداد 1402

دومین همایش صنعت قیر ایران برگزار شد

دومین همایش صنعت قیر ایران با حضور محمدی رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران، خادمی معاون وزیر راه‌ و شهرسازی، میرتاج‌الدینی نماینده مجلس شورای اسلامی، در سالن مرکز تحقیقات راه مسکن شهرسازی برگزار شد.

هند سومین اقتصاد بزرگ دنیا تا ۲۰۳۰ می‌شود 15 آذر 1402

هند سومین اقتصاد بزرگ دنیا تا ۲۰۳۰ می‌شود

اس‌پی‌گلوبال اعلام کرد هند با ۷ درصد رشد سالانه و تبدیل شدن به یک اقتصاد تولید محور، سومین اقتصاد بزرگ دنیا تا ۲۰۳۰ خواهد شد.

آخرین وضعیت چهارخطه شدن محور اهواز _ملاثانی _ شوشتر _ دزفول 15 آذر 1402

آخرین وضعیت چهارخطه شدن محور اهواز _ملاثانی _ شوشتر _ دزفول

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خوزستان آخرین وضعیت چهارخطه شدن محور اهواز _ملاثانی _ شوشتر _ دزفول را تشریح کرد.

محور روستایی دنج به طول ۵ کیلومتر در شهرستان اسفراین به بهره برداری رسید 15 آذر 1402

محور روستایی دنج به طول ۵ کیلومتر در شهرستان اسفراین به بهره برداری رسید

طی مراسمی و با حضور جمعی از مسئولان، احداث محور روستایی دنج-قاسم آباد-ایزی به طول ۵ کیلومتر در شهرستان اسفراین با مشارکت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، سپاه جوادالائمه(ع) و خیران خراسان شمالی به بهره برداری رسید.

هشت هزار و ۶۰ میلیارد ریال اعتبار به شهرداری‌های ایلام اختصاص یافت 14 آذر 1402

هشت هزار و ۶۰ میلیارد ریال اعتبار به شهرداری‌های ایلام اختصاص یافت

مدیرکل امور شهری استانداری ایلام گفت: هشت هزار و ۶۰ میلیارد ریال از محل ارزش افزوده و مواد ۵۸ و ۳۹ و اربعین و تملک دارایی‌ها استان به شهرداری‌های استان اختصاص یافته است.

مجمع تشخیص مصلحت اختصاص قیرنیم بها به پروژه‌های عمرانی راتاییدکرد 14 آذر 1402

مجمع تشخیص مصلحت اختصاص قیرنیم بها به پروژه‌های عمرانی راتاییدکرد

مجمع تشخیص مصلحت نظام با اصلاحاتی مصوبه مجلس در مورد اختصاص قیر نیم بها به پروژه‌های عمرانی را تایید کرد.

امضای منشور جهانی کربن‌زدایی 14 آذر 1402

امضای منشور جهانی کربن‌زدایی

حمید ملازاده : بیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وهشتمین کنفرانس اعضای کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متحد موسوم به کاپ۲۸ (COP۲۸) در امارات‌ متحده‌عربی بر پیشبرد تلاش‌های جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی در راستای توافق پاریس متمرکز شده و در همین راستا ۵۰ شرکت بزرگ نفت و گاز، از جمله شرکت‌های ملی و بین‌المللی نفت، منشور کربن‌زدایی نفت و گاز (OGDC) را در دبی امضا کردند.به گزارش تارنمای offshore-energy، این منشور، شرکت‌های امضا کننده را متعهد می‌کند تا سال‌۲۰۵۰ به هدف انتشارخالص کربن‌صفر دست‌یابند، تا سال‌۲۰۳۰ به مشعل سوزی پایان داده و انتشار متان را به حداقل برسانند.

روسیه در آستانه تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده LNG 13 آذر 1402

روسیه در آستانه تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده LNG

در حالی که پیش‌بینی می‌شود استرالیا کاهش نسبی در تولید گاز مایع را تجربه کند اما انتظار می‌رود که کشورهای آمریکا، قطر و روسیه افزایش قابل توجهی در تولید این محصول را در پایان سال جاری میلادی به ثبت برسانند.

کاهش ۲‌درصدی بهای نفت در پی تصمیم اوپک‌پلاس 12 آذر 1402

کاهش ۲‌درصدی بهای نفت در پی تصمیم اوپک‌پلاس

قیمت نفت در روز جمعه ۲ دسامبر به دلیل تردید سرمایه‌گذاران در مورد عمق کاهش عرضه اوپک‌پلاس و نگرانی در مورد کندی فعالیت‌های تولیدی در جهان، بیش از ۲‌درصد کاهش یافت. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، بهای معاملات آتی نفت‌برنت در ماه فوریه با ۲ دلار یا ۲.۴۵‌درصد کاهش به ۷۸ دلار و ۷۰‌سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا (WTI) با ۲ دلار یا ۲.۴۹‌درصد کاهش به ۷۴ دلار در هر بشکه رسید.

کاهش عرضه سوخت فسیلی عامل افزایش فقر جهانی 08 آذر 1402

کاهش عرضه سوخت فسیلی عامل افزایش فقر جهانی

شرکت آمریکایی اکسون‌موبیل هشدار داد که سختگیری بر شرکت‌های بزرگ نفتی و تلاش برای محدود‌کردن عرضه سوخت‌های فسیلی، مسیر به سمت خالص صفر‌شدن انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای را سخت می‌کند و‌میلیون‌ها نفر را در جهان درحال‌‌‌‌‌توسعه در فقر نگه می‌‌‌‌‌دارد. به نقل از هفته‌‌‌‌‌نامه بررسی تحولات بین‌المللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، دارن وودز، مدیرعامل شرکت نفتی اکسون‌موبیل گفت: اجرای راه‌‌‌‌‌حل‌‌‌‌‌های تغییرات اقلیمی بیش از حد بر کاهش عرضه سوخت فسیلی متمرکز شده‌است. این دستورالعمل منجر به‌‌‌‌‌ سختی بیشتر انسان‌ها و جهان فقیرتر می‌شود.

سقوط بهای نفت‌برنت در آستانه نشست اوپک 07 آذر 1402

سقوط بهای نفت‌برنت در آستانه نشست اوپک

درحالی‌که سرمایه‌گذاران منتظر نشست اوپک در اواخر این هفته برای توافق جهت محدود‌کردن عرضه سوخت در سال‌۲۰۲۴ هستند، قیمت نفت روز دوشنبه ۲۷ نوامبر کاهش یافت و بهای نفت‌برنت دریای شمال به ۸۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد.به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، معاملات آتی نفت‌برنت با ۳۷‌سنت یا ۰.۵‌درصد کاهش به ۸۰ دلار و ۲۰‌سنت در هر بشکه رسید، درحالی‌که قیمت نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۳۶‌سنت یا ۰.۵‌درصد کاهش حدود ۷۵دلار در هر بشکه فروخته شد.

ترانزیت نفتی دربندر شهید رجایی ۱۴۷ درصد افزایش یافت 08 مهر 1402

ترانزیت نفتی دربندر شهید رجایی ۱۴۷ درصد افزایش یافت

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به افزایش ۱۴۷ درصدی ترانزیت کالای نفتی در ۶ ماهه امسال در بندر شهید رجایی، گفت: طی این مدت ۲ میلیون و ۶۵۶ هزار و ۲۲۲ تن کالا از طریق این بندر نفتی تخلیه و بارگیری شده است.

بریکس در تعقیب بوی نفت 18 شهریور 1402

بریکس در تعقیب بوی نفت

عضویت ایران در گروه بریکس که شامل پنج کشور عضو به شرح چین، روسیه، هند، آفریقای‌جنوبی و برزیل می‌شود، می‌تواند نقش موثری در ارتقای جایگاه کشور در بازار جهانی نفت، گسترش مراودات اقتصادی در سطح بین‌الملل و در نهایت حذف تدریجی دلار از معاملات تجاری، بازی کند.

۱۰ تیر روز صنعت و معدن و چالش های پیش رو 10 تیر 1402

۱۰ تیر روز صنعت و معدن و چالش های پیش رو

دهم تیر ماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز صنعت و معدن نامیده شده است. اختصاص این روز فرصت مناسبی است که به مهم‌ترین موتور محرکه اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن نگاهی اندیشمندانه شود چرا که این بخش به عنوان عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و در آمد سرانه نقش بسزایی دارد.

سرنوشت اتاق و سکوت تصمیم‌گیران 05 تیر 1402

سرنوشت اتاق و سکوت تصمیم‌گیران

«اوضاع بسیار گیج‌‌‌‌‌کننده است»؛ این را یکی از اعضای اتاق بازرگانی در میانه بحثی درباره اتفاقات ۱۰ روز اخیر و پس از بر‌‌گزاری انتخابات تعیین رئیس و هیات‌رئیسه اتاق بازرگانی ایران می‌گوید. مدتی به کوتاهی ۱۰ روز از یک رویداد گذشته است و نوشتن گزارشی درباره این اتفاقات دلیلی نیاز دارد و بهترین دلیل آن شاید جمله فوق باشد: «اوضاع بسیار گیج‌کننده است.»

تداوم چالش تامین سرمایه‌درگردش 01 تیر 1402

تداوم چالش تامین سرمایه‌درگردش

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران در همایش اقتصاد صنایع پلاستیک، چشم‌انداز اقتصاد کلان و بازارها در سال‌جاری را تشریح کرد. محمد قاسمی ارائه هرگونه پیش‌بینی درخصوص اقتصاد ایران را دشوار خواند و گفت: متاسفانه در شرایط حاضر مسوولان کشورمان نمی‌توانند چشم انداز اقتصاد ایران را پیش‌بینی کنند، اما اولین نکته این است که همچنان اقتصاد بین‌الملل تحت‌تاثیر بحران اوکراین قرار دارد و در چنین شرایطی صندوق بین‌المللی پول مقابله با تورم را به کشورهای مختلف توصیه کرده‌است، ازهمین‌رو بانک‌های مرکزی کشورهای پیشرفته و همچنین کشورهای درحال‌توسعه، افزایش نرخ بهره را به‌عنوان سیاست خود برگزیده‌‌‌‌‌اند.